Connect with us

Draft

Re-draft 2015

Folytatjuk a Redraft-sorozatunkat, vagyis újrajátszuk a 2015-ös draftot a jelenlegi tudásunk alapján. Nem ez volt a legjobb játékosbörze a történelemben, az első kör végén már gondban voltam.

*Megjegyzés: A csapatok eredeti helye alapján draftoltam, nem a cserékkel létrejött utólagos sorrend alapján, illetve az akkori needeket vettem figyelembe elsősorban. 

 

 1/1 Tampa Bay Buccaneers
 Danielle Hunter, Edge
 2015: Jameis Winston, QB

A Bucs elég jó draftot hozott 2015-ben, a támadófalba például két top-játékost, Donovan Smith-t és Ali Marpetet is ekkor szerezte a hátsó körökben. Az 1/1-pick viszont nem jött be, Winstonnal még csak a rájátszás közelébe sem nagyon került a csapat, ezt a keretben lévő Mike Glennon is hozta volna. Mivel sem Winston, sem Marcus Mariota nem vált be, így én inkább más posztokat erősítenék: azóta sincs igazán elit pass rushere a csapatnak, az anno harmadik körben kiválasztott Hunter viszont megérett az 1/1-re.

 

 1/2 Tennessee Titans
 Grady Jarrett, iDL
 2015: Marcus Mariota, QB

 

Mariotát már akkor sem szerettem, gondolkodás nélkül elcseréltem volna a picket az Eaglesszel, hadd áldozza fel rá a házat Chip Kelly. Nem is vált be különösebben az irányító, annyira legalábbis semmiképp, hogy 1/2-est áldozzak rá (én kipróbáltam volna élesben Mettenbergert). A védőfalra már ekkor is ráfért az erősítés, az akkor 5. körös Jarrett brutális lenne Jurrell Casey mellett.

 

 1/3 Jacksonville Jaguars
 Frank Clark, Edge
 2015: Dante Fowler, Edge

A poszt stimmel, de a játékos nem. Fowler bust lett Jacksonville-ben, Clark pedig az egyik legeredményesebb pass rusher Seattle-ben. Felmerült a QB is, hisz mindkettő bent volt ekkor, és bár előrelépés lett volna Winston és Mariota is Bortleshez képest, de nem hiszem, hogy velük eredményesebb lett volna a csapat.

 

 1/4 Oakland Raiders
 Amari Cooper, WR
 2015: Amari Cooper, WR

 

Bárkit húzhattam volna ide, azt Gruden úgy is elcserélné, hisz Khalil Mack sem volt biztonságban. Cooper egy nagyon jó kis elkapó, amíg ott volt, óriási segítség volt Derek Carrnak.

 1/5 Washington Redskins
 Shaq Mason, G
 2015: Brandon Scherff, OL

 

Mason aki 4. körös létére top 5-ös guarddá nőtte ki magát, meg is érdemli a top 5-ös picket.

 

 1/6 New York Jets
 Marcus Mariota, QB
 2015: Leonard Williams, iDL

 

2015-ben 10-6-os csapat volt a Jets, az utolsó héten, a Bills ellen elveszített mérkőzésen ment el a rájátszás. Geno Smith ekkorra már kuka volt, Ryan Fitzpatrick pedig parádézott, de a legfontosabb pillanatban zuhant össze – perszer ezt a szezon előtt senki nem tudhatta, én pedig biztos nem mentem volna neki ezzel a QB-párossal a ligának, ha van esélyem egy jobbra. Messze nem Mariota a legjobb irányító a ligában, de Leonard Williamst már akkor is luxuspicknek tartottam a Wilkerson-Richardson duó mögé, a csapat pedig nélküle is volt annyira jó, hogy a PO-ért küzdjön. Mariotával talán össze is jött volna.

 

 1/7 Chicago Bears
 Rob Harvenstein, OT
 2015: Kevin White, WR

 

Óriási bust lett White, ennél rosszabbat nem is húzhatott volna a csapat. Ellenben egy jó OT nagyon elfért abban a falban, megnéztem volna, mire képes Jay Cutler úgy, ha fél másodpercnél több ideje van passzolni.

 

 1/8 Atlanta Falcons
 Trey Flowers, Edge
 2015: Vick Beasley, Edge

A poszt jó, csak a játékos ment mellé. Flowersnek ugyan nem volt még 10+ sackes szezonja, de Beasleynek is csak egy, és még akkor is legfeljebb átlagos játékot hozott. Flowers viszont abszolút top kaliberű játékos, rengetegszer generál nyomást, futás ellen is kiváló, hatalmas fogás volt a Patriotstól a 4. körben.

 

 1/9 New York Giants
 Daryl Williams, OT
 2015: Ereck Flowers, OT 

 

Flowers kiválasztását már akkor sem értette senki, és nem is jött be. A poszt egyébként oké, csak a játékos ment mellé.

 

 1/10 St. Louis Rams
 Brandon Scherff, OL
 2015: Todd Gurley, RB

 

Todd Gurley egy ügyes futó, de a térde miatt már ekkor kockázatos volt a kiválasztása. Persze volt pár kiemelkedő szezonja, de ezt sokkal inkább köszönhető McVay rendszerének, mint saját magának. McVay majd kihozza a vadállatot másból, amihez óriási segítséget fog jelenteni Scherff.

 

 1/11 Minnesota Vikings
 Stefon Diggs, WR
 2015: Trae Waynes, CB

 

Waynes mellé ment, Diggs viszont óriási fogás volt az ötödik körben, ráadásul hiányposztra. Persze a jelenlegi tudásunkkal biztos, hogy nem csúszna ki még a top 15-ből sem, így a Vikingsnak muszáj behúznia most.

 

 1/12 Cleveland Browns
 Jameis Winston, QB
 2015: Danny Shelton, iDL

 

A 2015-ös Browns kerete minimum PO-esélyes volt. A támadófalban ott volt Joe Thomas, Schwartz, Bitonio és Mack, a védelemben Haden, Dansby, Whitner, Tramon Williams, Kruger, csak hát az irányítót Johnny Manzielnek és Josh McCownnak hívták. Ha Winston itt elérhető, akkor nem kérdés, hogy be kell húzni – ahogy a Jetsnél, a Brownsnál sem szenvednék végig három évet.

 

 1/13 New Orleans Saints
 La'el Collins, OL
 2015: Andrus Peat, OL

 

A poszt jó, csak a játékossal nem volt szerencséje a csapatnak. Collins eddig nem hozta ki a maximumot magából, de Peatnél így is sokkal jobb, illetve guard és tackle poszton is tud játszani – talán kicsit reach itt, de Breesért mindent.

 

 1/14 Miami Dolphins
 Byron Jones, CB
 2015: DaVante Parker, WR

 

Parker hiányposztra jött, de nagy bust lett belőle. Mivel több jó elkapó nincs, így a második legnagyobb hiányposztot kell orvosolni, Byron Jones pedig igazi adu, a secondaryben bárhol használható.

 

 1/15 San Francisco 49ers
 Jordan Hicks, LB
 2015: Arik Armstead, iDL 

 

Armstead adta magát, de nagyon nem jött be, más játékos pedig nincs a posztra. Így Patrick Willis pótlását oldom meg a harmadik körös Hicksszel (a picket egyébként anno elcserélte a 49ers a Chargersszel).

 

 1/16 Houston Texans
 Eric Kendricks, LB
 2015: Kevin Johnson, CB

Johnsonnak voltak villanásai, de összességében nem igazán vált be. A CB-sorra persze ráfért az erősítés, de a linebacker-sorra még inkább, Kendricks pedig messze a legjobb bennmaradt LB.

 

 

 1/17 San Diego Chargers
 Leonard Williams, iDL
 2015: Melvin Gordon, RB

 

Gordon egy egész kompetens futó lett, de messze nem ő a Chargers motorja, és nem is volt igazi need. A belső védőfal viszont azóta is gyenge, 2015-ben pedig egyenesen botrányos volt. Williams megszerzése igazi felüdülés lenne.

 

 

 1/18 Kansas City Chiefs
 Tyler Lockett, WR
 2015: Marcus Peters, CB

 

Azóta nagyot változott a világ, de 2015-ben a Maclin-Avant-Hemingway trió nem mutatott valami fényesen. Egyébként a csapat szerzett egy UDFA elkapót Luckett néven, kár azért az egy betűért.

 

 1/19 Cleveland Browns
 David Johnson, RB
 2015: Cameron Erving, OL

 

Erving akkor a jövő nagy fogásának tűnt, de nagyon mellé ment. Mivel elkapó már nincs bent igazán jó, így a legjobb bennmaradt skillplayerrel segíteném Winstont, ő egyszerre oldaná meg a futó- és a slot elkapó-posztot.

 

 1/20 Philadelphia Eagles
 Landon Collins, S
 2015: Nelson Agholor, WR

 

Agholornak egy jó fél szezonja volt eddig, azon kívül semmi, Collins viszont egy top 5-ös safety. Az elkapó persze nagyobb need, de a két játékos között ég és föld a különbség.

 

 1/21 Cincinnati Bengals
 Todd Gurley, RB
 2015: Cedric Ogbuehi, OT 

 

Ez a pick is nagyon mellé ment. Gurley itt már belefér, nála sokkal jobb játékost nem nagyon lehet húzni, ráadásul hiányposztra is érkezne, a Hill-Bernard páros mellé nagyon elférne.

 

 1/22 Pittsburgh Steelers
 Marcus Peters, CB
 2015: Bud Dupree, Edge

 

Dupree óriási melléfogás, ennek ellenére a Steelers még mindig kitart mellette. Én viszont nem fogok, és bár Za’Darius Smith segíthetne a pass rushon, inkább Marcus Petersre tenném a voksomat. A Ramsben nem ment neki, de a Chiefsben még a liga egyik legjobb cornerének számított, és ott mégis volt 2-2,5 kiemelkedő szezonja a háromból. A secondaryre nagyon ráfért az erősítés.

 

 1/23 Detroit Lions
 Ali Marpet, G
 2015: Laken Tomlinson, G

 

Csak a szokásos: a poszt rendben van, de a játékos nagyon mellé ment.

 

 1/24 Arizona Cardinals
 Melvin Gordon, RB
 2015: D.J. Humphries, OT

 

Mivel DJ-ről lemaradt a csapat, és futó végül is csak kell, így a pocsék Humphries helyett tökéletes választás gordon.

 

 1/25 Carolina Panthers
 Adrian Amos, S
 2015: Shaq Thompson, LB

 

Thompson jó játékos, de nem a legnagyobb needre érkezett. Amos viszont legalább olyan jó, és óriási plusz a Harper-Boston duó mellé.

 

 1/26 Baltimore Ravens
 Ronald Darby, CB
 2015: Breshad Perriman, WR 

 

Perriman is borzasztó pick volt, nem kellett volna erőltetni ezt a WR-dolgot. Za’Darius Smith itt is játtékban volt, de a Dumervill-Suggs duó még bőven jól nézett ki, ellenben a CB-sorral. Darby egészségesen bőven átlag feletti, megérné a kockázatot.

 

 1/27 Dallas Cowboys
 Bryce Callahan, CB
 2015: Byron Jones, CB

 

Jones nagyon jó pick volt a legnagyobb hiányposztra, de ő már nincs bent, így inkább a liga egyik legjobb slot cornerével erősítenek.

 

 1/28 Denver Broncos
 Za'Darius Smith, EDGE
 2015: Shane Ray, EDGE

 

2015-ben bajnok lett a Broncos, nem nagyon volt hiányposztja a csapatnak, pláne nem olyan, amit az első kör végén meg tudtak volna érdemben erősíteni. Ray nem vált be, Smith viszont igen, a DeMarcus Ware utáni időkre ideális választás.

 

 1/29 Indianapolis Colts
 David Andrews, C
 2015: Phillip Dorsett, WR

 

Nagyon ráférne a linebacker-sorra az erősítés, de mégiscsak Luck védelme a prioritás. A Patriots egyébként nagyot ment a drafton, az 5. körben szerzett Mason után draftolatlanként szerezte meg a top 10-es centerré váló Andrewst.

 

 1/30 Green Bay Packers
 Benardrick McKinney, LB
 2015: Damarious Randall, S

 

Randall nem jött be, a linebacker pedig évek óta hiányposzt. BPA.

 

 

 1/31 New Orleans Saints
 Shaq Thompson, LB 
 2015: Stephone Anthony, LB

 

Nagyon nem sikerült eltalálni a játékosokat. Anthony óriási bust lett, de az LB ettől függetlenül need, így Thompson meg is oldja a problémát.

 

 1/32 New England Patriots
 Eddie Goldman, iDL
 2015: Malcom Brown, iDL

 

Flowers, Mason és Andrews mind a hátsó körökben vagy UDFA-ként érkeztek, pedig első körös szinten játszanak – óriási fogások voltak Bill Belichicktől. Így utólag persze a többi csapat is okos, és nyilván el is kelt már mind a három, így a címvédő olyan helyzetbe került, hogy nem igazán maradt első kört érő játékos. Kwon Alexander a fizetése alapján jó lehetne, de a linebacker nem volt hiányposzt, így végül maradtam a védőfalnál – végül is az volt a legnagyobb need. Goldman ugyan pass rushban nem jó, de futás ellen elit – olyan, amilyen Brownnak kellett volna lennie.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!