Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – AFC South – támadók

Az AFC South csoportjának utobbi éveit egy erősen offense dominálta Colts, egy inkább a védelméről ismert Houston és két leszakadó, már-már reménytelen csapat jellemezte. A rangsorunk támadóoldali részén ezért egyértelmű erőviszonyokat várnánk. Nézzük ezt visszaadják-e a számok is.

 

A rangsorolásnál a szokásos súlyozást és menetet követem, de a realitás kedvéért kénytelen vagyok kicsit belenyúlni a pontosabb erőviszonyok kedvéért.

Irányítók

Azt hiszem ennél egyértelműbb első hely nincs is. Blake Bortles Andrew Luck, amióta megérkezett a ligába, uralja az AFC South csoportjának irányítóhelyzetét és ezen a frissen érkezett Mariota se valószínű, hogy változtatni fog. Mögötte már nehezebb a helyzet. Én most Brian Hoyernek adok bizalmat, mivel ő már bizonyította, hogy tud egy átlagos game manager irányító módjára viselkedni. Legalábbis ideiglenesen. Mivel most a következő szezonra állítom a rangsort, ezért a lehetséges potenciál nem győzi le Hoyert. Hosszú távon, feltehetőleg a két fiatalt előnyben részesíteném, de egyelőre meg kell elégedniük a hátsó helyekkel. A másik két delikvens között viszont már tényleg csak pénzfeldobás alapján lehet dönteni. Felülök én is a Mariota hype-ra és Bortles elé teszem, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve még arról sem, hogy ő fut majd ki kezdőként az első tétmeccsen. Bortlest nem tartom ilyen szörnyű irányitónak, de az első szezonját messze nem hozta se konzisztensen, se problémamentesen. Persze ez nem (csak) az ő hibája, de még nem mutatott lényegében semmit.

Igaz, hogy két és félszeres szorzót adtunk az irányitókra, ami a legmagasabb az összes posztot tekintve is, de úgy érzem, ebben a csoportban még ez is kevés. Luck napjaink legjobb irányitói közé tartozik, a többiek pedig még az átlagos szintet sem biztos, hogy megütik. Ennek tekintetében a Coltsot további 2 ponttal ajándékozom meg.

Futók

A futók listáját a Houston vezeti. Arian Foster a liga legjobbjai közé tartozik, aki elkapásokból is jól termel. Mögötte Alfred Blue tavaly megbízhatóan szállt be amikor kellett és érkezett egy újonc is a csapathoz. A második helyet Frank Gore megszerzésével a Colts hódítja el. Érdekes lesz, hogy a már nem igazán fiatal játékos hogyan tud teljesíteni egy olyan csoportban, ahol nem a liga legerősebb védőegységeivel kell farkasszemet néznie. Mögötte Dan Herron és Vick Ballard várja a lehetőségeket majd. A két szerényebb képességű csapat futóegységei közül én a Jaguarsét preferálom, elsősorban a most drafton Yeldonnak köszönhetően. Nem biztos, hogy ő jobban beváltja majd a reményeket, mint az eddigi probálkozók, de ez nem is feltétlen csak rajta fog múlni.

Elkapók

Az elkapósorokat vizsgálva megint csak nem lehet kérdéses, hogy melyik csapat kerül ki győztesen. A Colts WR sora talán a legerősebb a ligában, ha a mennyiséget és a minőséget is figyelembe vesszük. T.Y. Hilton, Andre Johnson, Moncrief és a friss elsőkörös Dorsett jó néhány kellemetlen percet fog okozni a secondaryknek, a két tight end játékával kiegészülve. Johnson pedig parázs meccsekre számíthat korábbi csapattársai ellen. Mögéjük a Houston egysége fordul be. Hopkins már Johnson árnyékában is korrekt meccseket hozott le, most pedig megmutathatja elsőszámú elkapóként mire képes. Mellé érkezett a FA-ról Shorts és a draftról Jaelen Strong. A Jaguars és a Titans rangsorolásával azonban megint bajban vagyok. A Jacksonville három hasonló képességű fiatal játékossal rendelkezik, akik tavaly felváltva villogtak, míg a Titansnél Wright és Hunter a tapasztalatot és a megbízhatóságot, Beckham pedig a fiatalságot és az inkonzisztenciát képviseli. Beckham potenciálja miatt legyen a titánoké a harmadik hely.

Tight endek

A tight endek csatájában evidens lenne, hogy a Julius Thomas vezette Jaguarst hozom ki győztesnek, de nem teszem. Egyrészt nem tartom olyan jó játékosnak Thomast, mint azt a denveri számai mutatják, másrészt az indianapolisi duó blokkolásban is sokkal jobban használható. Így a Coltsé az első hely. A többiekkel szemben viszont már a Jaguars nyer, de nem csak Juliusnak, hanem Lewisnak is köszönhetően. A harmadik helyre a Titans kerül, Delanie Walker személyében egy korrekt kezdő TE-t tudhatnak soraikban, míg a Houstonnál egyelőre senki sem bizonyította, hogy megérdemli a bizalmat.

Támadófalak

A támadófalak tekintetében ismét egyértelmű a helyzet. A houstoni kezdő ötös a csoportban messze a legjobbnak számit, mind futásblokkolásban, mind pass protectionben. A második hely nálam a Titansé, főleg Warmack és Levitre neve miatt, de nem voltak restek a drafton is feltölteni a mélységet. A Colts engem nagyon meglepett a drafton, hogy nem fektettek nagyobb súlyt az O-line erősítésére és ez könnyen visszaüthet. A szabadügynökpiacon ugyan igyekeztek bevásárolni, de nem gondolom, hogy például Herremans akkora erősítés lenne. A csoport végére pedig a Jaguars fala került, Bortles tehát nem lehet továbbra se túl boldog.

AFC South támadó összesitett

Összeségében a Colts magabiztosan vezetné ezt a csoportot a támadóoldalakat figyelembe véve, de a falra fektetett kevés hangsúly majdnem az első helyébe került. Ennek az offense-nek ha van gyenge pontja, akkor az biztosan ott keresendő. A Houston a futók és a támadófal kivételével sehol sem tud kimagaslót mutatni, de ebben a kvartettben ez is bőségesen elegendő, hogy a Jaguars és a Titans elé keveredjen. A két említett csapat hátránya pedig már a mi rangsorunkban is jelentős. A Titans egy paraszthajszállal a Jaguars előtt van, de ez inkább szól a potenciálnak, mint a színtiszta tényeknek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!