Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – NFC West – Támadók

Az NFC utolsó csoportjába kezdünk bele, nézzük melyik a legjobb támadósor a védelmek által uralt csoportban.

 

Átálltam én is a renningan által bevezetett súlyozásos rendszerre, habár például ebben a csoportban a tight endek (Graham, Davis) le vannak értékelve a súlyok alapján, de a végelszámolásnál nem számítottak érdemben, így nem variáltam tovább a rendszert.

Irányítók

Nem kérdés, hogy Russell Wilson a csoport legjobb irányítója, még akkor sem, ha sokan a remek futójátékra és az elit védelemre fogják a sikereit. Kvázi fal és elkapógárda nélkül nyújt kiváló teljesítményt. Második helyre a veterán Carson Palmer került, mert amikor pályán van, teljesen megbízhatóan játszik. Kaepernick a harmadik a tavalyi botrányos szezonja után. A karrierje sokkal jobbnak indult és lehet is belőle sokkal jobb, Kurt Warnerrel edzett a holtszezonban, csak jelenleg nem elég jó a körülötte lévő emberhad, így szkeptikus vagyok a nagy előrelépéssel kapcsolatban. Foles foglalja el az utolsó helyet a listán, akinek két éve parádés szezonja volt – 27 TD, 2 INT -, tavaly viszont sokkal rosszabbul játszott és a kosoknál sem lesz ideális helyzetben, az egyik leggyengébb támadóegységbe került a ligában, hiszen a támadófal is gondokkal küzd, illetve elkapókkal sem rendelkezik (mindkettőről később részletesebben). A cserék közül senkire se bíznék egy támadósort, talán Tarvaris Jackson van a legjobb helyzetben.

Futók

Az első hely itt sem kérdéses, Marshawn Lynch toronymagasan a divízió legjobbja, a liga top3 futója. Mögötte sem rossz a felhozatal, Christine Michael és Robert Turbin is tehetséges játékosok. A második helyet a Rams csapata csípi meg az idei draft 10. helyén választott, azonban térdszalagszakadásból lábadozó Todd Gurleyvel és a tavaly egész jó újonc szezont produkáló Tre Masonnel. A 49ers követi őket a Hyde – Bush párossal. Előbbi tehetséges, de tavaly nem mutatott eleget Gore mögött, hogy Gurley potenciálja és Mason hasonló produkciója elé tegyem, utóbbi pedig kiegészítő játékos már csak, sokat vesztett egykori fényéből. Ettől függetlenül ők ketten együtt megelőzik a Cardinalst, akiknek a negyedik hely jutott. Andre Ellington nem az az igazi featured back, tavaly a sérüléseit is figyelembe véve nem nyújtott elég jó teljesítményt és mögötte is csak Stepfan Taylor található, ez nem elég jó a többeikhez képest.

Elkapók

Szerintem itt is viszonylag tiszták az erőviszonyok. Fitzgerald még mindig remek játékos, habár már hanyatlóban van. Floyd át tudta venni az első számú elkapó szerepét, a tavalyi újonc John Brown pedig remekül egészíti ki őket. A 49ershöz érkezett Torrey Smith mélységi célpontnak, akit majd Kaepernick megtalálhat vagy túldobhat a bivalyerős karjával, mellette Boldin még mindig megbízható possession receiver és Ellington is egyértelműen fejlődőképes. A Seahawksé a harmadik hely, mivel ugyan nincsenek nagy sztárok, a Rams egységénél ők is jobbak. Megbízható kis elkapókkal variálnak és talán az újonc Lockett vagy a Super Bowl meglepetésembere, Chris Matthews még előrébb is juttathatja őket jövőre. A kosok elkapói a teljes szürkeség megtestesítői Tavon Austint kivéve, akit viszont inkább elit visszahordóként ismerünk, mintsem remek elkapóként.

Tight endek

A tight endeknék is egyértelmű a sorrend, az újonnan megszerzett Jimmy Graham a liga második legjobbja ezen a poszton és még Luke Willson is bőven használható, remek célpontjai lesznek ők Wilsonnak. A második hely a tavaly keveset használt Vernon Davisé, talán idén puszipajtások lesznek Kaepernickkel, nem ártana többet bevonni a kiváló tight endet a játékba. A Cook-Kendricks páros kaparintja meg a harmadik helyett, mivel a Cardinalsnál a másodéves és eddig nem sokat mutató Niklas mögött a legtöbbeknek teljesen ismeretlen Bolser található.

Támadófal

Néhány éve igazi forgóajtó volt a Cardinals támadófala, most azonban a csoport legjobb egysége. Sokat segít ezen a 49erstől elcsábított Iupati és Glendale-ben remélik, hogy a két évvel ezelőtti első körös Jonathan Coopert végre elkerülik a sérülések és potenciáljához híven teljesíthet majd. A 49ers a sok veszteségével együtt is a második, Staley egy elit vakoldali tackle, Boone is remek játékos és ha Kilgore felépül sérüléséből, akkor a center poszt is maradéktalanul meg van oldva. A jobb oldalt tackle poszt lyukas még, lehet, hogy Boone-t kitolják oda, de egyelőre megelőlegeztem Pearsnek, hogy át tudja venni az (ideiglenesen) visszavonult Anthony Davis helyét. A Seahawksé a harmadik hely, de nem beszélhetnk egy jó falról, Max Unger elcserélése sem jó irányba mozdította el a dolgokat ezen a téren. A Ramsnél azonban még rosszabb a helyzet. A legtöbb szurkoló nem is ismeri három kezdőjüket, Robinson sem teljesített jól kezdő évében tackle-ként, valószínűleg guardban jobb lenne, de jelenleg nincs senki kompetens Foles vakoldalának védelmére, ahogy az újonc Havensteintől se várjuk sokat a jobb szélen.

Összességében

A Rams támadó egysége, ahogy írtam feljebb is, az egyik legrosszabb a ligában, ez természetesen a csoporton belül is megmutatkozik, nagyon kevés pontot kapirgáltak össze. Az első három között már kevesebb a különbség, habár a Seahawksnak és a 49ersnek akár adhatnánk fél-fél pontot a remek tight endjeik miatt, de sokat nem változtatna a dolgokon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!