Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – Rájátszás – AFC Conference – I. rész

Az AFC első Conference találkozóját a Patriots és a Ravens vívja egymással, hatalmas a rivalizáció a két gárda között, nézzük, melyik a jobb csapat.

 

Irányítók

Sok embernek sokféle véleménye van Flaccóról, a Ravens szurkolók nagy része elitnek tartja, mások pedig középszernek. Az igazság a kettő között van, Flacco egy jó irányító, de nem top5 a ligában (várom a bácsik reakcióját).  Brady viszont az, így ő nyeri ezt a versenyt még a négy meccses eltiltásával is, valószínűleg az 1/4 Garoppolo – 3/4 Brady összetételt választanám.

Futók

Itt sem lehet túl nagy vita, a Patriots futói mind gyengék, de ebben a Belichick-féle rendszerben mindenkinek volt már egy-egy jó meccse. Ellenben a túloldalon Forsett tavaly berobbant végre és remek idényt futott, szó szerint. A fullback Juszczyk is jobb a túloldali Develinnél, így könnyedén adom az előnyt a Ravensnek.

Elkapók

Itt már kicsit el kellett gondolkodni, de végül a Patriots egysége került előre. A párosítás legjobb elkapója talán Steve Smith, de annyival nem jobb Edelmannél, mint amennyire a mögötte lévők rosszabbak a Patriots másod- és harmadrangú elkapóinál. A hollóknál Perrimantől sokat lehet várni, de ez nem elég a győzelemhez.

Tight endek

Újabb könnyű döntés, Gronk a liga legjobbja és még mögötte is egész jó játékosok lapulnak. A túloldali Dennis Pitta – Maxx Williams páros is nagyon jó lehet, azonban Gronkot nem verik együtt sem.

Támadófal

Ez a rangsorolás sem fog felháborodott hangokat kiváltani a kommentek között, a Ravens támadófala erősebb a Patriotsénál. A hazafiaknál a két tackle-lel nincs probléma, azonban középen hagy már kivetni valót maga után az egység. A Ravensnél a center poszt a leggyengébb, Zuttah körül azonban Yanda és Osemele bőven ki tud segíteni, talán a legjobb guard-párosról van szó a ligában és a fal szélén sem kutyaütők játszanak.

Belső védőfal (4-3 DT, 3-4 NT, DE)

Ez sem lehet igazán kérdéses, hiszen a Patriotsnál jelenleg a Branch-Silaga páros lehet kezdő, esetleg az újonc Brown és a másodéves Easley, akik még nem mutattak semmit. A Ravensnél ellenben a liga egyik legalulértékeltebb nose tackle-je, Brandon Williams mellett két elég jó DE, Chris Canty és a másodéves Timmy Jernigan fog kezdeni, annyira nem érzik meg Ngata hiányát, mint gondolnánk.

Pass rusherek (4-3 DE, 3-4 OLB)

Mind a két csapatnak jó pass rusherei vannak, de a hollók meggyőzőbbek és mélyebbek is ezen a poszton. New Englandbe érkezett Jabaal Sheard, aki csere lesz a Chandler Jones – Rob Ninkovich duó mögött, akikkel nincs semmi probléma, de a Suggs – Dumervil – Upshaw trióval nem egyszerű lépést tartani.

Linebackerek (4-3 SLB, MLB, WLB, 3-4 ILB)

Újra két kiváló egység csapat össze egymással, azonban itt még kisebb a különbség, a minimális előny viszont most a Patriotsé. A hazafiaknál van 2 nagyon jó és 1 elég jó LB 3 helyre, a hollóknál van 2 nagyon jó LB 2 helyre, szóval ez így alapjáraton nem dönt semmiről. Egy kicsit jobbnak tartom a Hightower-Collins kettőst a Smith-Mosley duónál.

Cornerbackek

A New England jelenlegi kezdő cornereinél kevés rosszabb van a ligában és úgy nyeri ezt a baltimore-i alakulat, hogy náluk sem túl rózsás a helyzet, főleg ha bárki is kidől a kezdő hármasból (Arringtont a slot corner szerepében beleszámolva a háromba). A Patsnél pedig lehet aggódni bőven a cornereik képessége felől, de szerintem Belichick próbálgatja, hogy hogyan lehet bajnokságot nyerni. Tavaly remek secondaryvel sikerült, idén megnézi, hogy a nélkül megy-e. Szerintem nem.

Safetyk

A safetyk csatáját a Pats nyeri ismét, hiszen Devin McCourty elit a posztján és valamiért New Englandben Chung sem annyira kutyaütő, mint Philadelphiában. A hollók nem állnak jól ezen a poszton, habár ha Will Hill a pályán kívül nem csinál semmi hülyeséget, akkor az egyik pozíciójuk legalább meg van oldva.

Összességében

Nagyon szoros eredmény született, ahogy a Patriots-Ravens összecsapásokon ezt megszokhattuk. A hollók kerültek ki győztesen, köszönhetően a remek támadófaluknak és front7-jüknek, így bejutottak az AFC döntőjébe.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!