Connect with us

Játékos Portré

Aki lecsapta Richard Shermant

Amikor olvastam Jonathan Martin interjúját, egy pillanatra elgondolkoztam. Tény, hogy a gyerekek (és a felnőttek egyaránt) gonoszak tudnak lenni, sokan tapasztalták már ezt. Nem állítom, hogy az erőszak lenne a megoldás, de akárhogy is, az ember álljon ki magáért. Egyből a Martinhoz hasonlóan 140+ kilogrammos offensive tackle, Trent Williams jutott az eszembe, aki nemcsak, hogy felpofozta Shermant, de még egy bírót is eltiltatott csúnya beszédért.

LANDOVER, MD August, 21 : Redskins T Trent Williams stretches prior to action against Baltimore on August 21, 2010 in Landover, Md {Photo by Jonathan Newton/The Washington Post}

Photo by Jonathan Newton/The Washington Post}

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

Williams az Oklahoma Egyetemen játszott 2006 és 2009 között, mint három csillagos recruit. Tagja volt annak a mindössze 11 sacket engedő 2008-as Sooners támadófalnak, amely Sam Bradford és DeMarco Murray vezetésével a modern éra legeredményesebb offense-e lett 702 feltett ponttal. A 2010-es draft egyik legjobb OT prospectje volt, a Washington Redskins le is csapott rá az első kör negyedik választási jogával.

 

A 2010-es draft volt az utolsó, amikor az újoncok szerződéseinek mértéke nem volt korlátozva, így a tehetséges falember egy 6 éves, 60 millió dolláros szerződést kötött új csapatával. Rookie-ként 14 meccsen lépett pályára, de a csapattal együtt ő sem váltotta meg a világot. A következő idényben megválasztották helyettes kapitánynak, majd drogfogyasztás miatt eltiltották a szezon utolsó négy mérkőzéséről. A 2012-es szezon hozta meg számára az áttörést, hisz Robert Griffin és Alfred Morris érkezésével a Redskins offense, és vele együtt ő is szárnyalt. Az újdonsült csapatkapitányt beválasztották a Pro Bowlba, a csapat pedig a Seahawkst fogadta a rájátszás első mérkőzésén.

usatoday.com

A Redskinshez hasonlóan a Seahawks is új irányítóval és új arculattal, hosszú ínség után került be a rájátszásba. Ekkor kezdett alakot ölteni a többek között Richard Sherman fémjelezte Legion of Boom (meg a 12. ember), és bár Griffin sérüléséig agyon dominálta a mérkőzést a Redskins, végül a Seahawks került ki győztesen a párharcból. Ekkor történt, hogy a ’Hawks cornere vidáman integetett a washingtoni közönségnek, figyelmeztette őket a lehetséges dugókra, miegymás. Addig-addig szórakozott, míg össze nem futott Williamsszel, aki szolidan megjegyezte, hogy amennyiben így folytatja, arcon lesz legyintve. Sherman erre csak annyit mondott: „Csináld öcsi”, a Redskins tackle-je pedig szót fogadott.

 

Mindig akad olyan, akár még baráti focimeccseken is, aki egyenesen könyörög a pofonért. A legtöbben ignoráljuk őket, de néha van egy nagyobbacska behemót, aki ráun az aktuális delikvensre. Ezen a 2012-es playoff mérkőzésen is ez történt. Az incidensért Williamsnek 7875 dollárt kellett fizetni, de alighanem sok játékos (különösen a 49ersből vagy a Redskinsből) bevállalná ezt egy kis élvezetért. A sors iróniája, hogy a nézeteltérés óta a két játékos elásta egymás között a csatabárdot, idén már együtt, barátokként pózoltak a Nike egyik rendezvényén.

A következő szezon RGIII sérülései és gyengébb teljesítménye miatt már közel sem volt olyan sikeres, mint az előző, ám Williamsnek így is kijutott egy Pro Bowl és egy újabb balhé. A 11. héten, az Eagles elleni mérkőzés után a játékos bepanaszolta Roy Ellisont, az egyik bírót, mert az seggfejnek, tiszteletlen rohadéknak (garbage-ass, disrespectful mutherfucker) titulálta a játékost:

 

„Ez a játékosok ligája. Ez nagyon amatőr. Ez szívás. Nem találok szavakat. Játékosként soha nem számítasz arra, hogy épp egy bíró fog sértegetni”.

 

Érdekes módon nem ez volt Ellison első ilyen incidense, de korábban a bizonyítékok hiányában nem volt a tetteinek következménye. Most lett, az inzultálás miatt a játékvezetőt egy mérkőzésre eltiltották. Természetesen a Bírói Testület fellebbezett, ugyanis véleményük szerint Ellison tiszteletre méltó veterán játékvezető, és provokáció nélkül soha nem mondott volna olyanokat. Azt állítják, hogy Williams előbb a „fuck you” kifejezést használta, majd következett az N-betűs szó, amikor a játékvezető figyelmeztette a csúnya beszédre.

 

„Soha nem mondtam semmi degradálót neki” – kommentálta Williams. „Ez nem magyarázza meg a szavait. Nincs játékvezető, aki azt mondhatná, hogy bármilyen nyelven sértegettem őt. Oda kell figyelnünk, hogy mit mondunk. De ha ezt tettem, akkor miért várt addig, ameddig nyilvánosságra hoztam, hogy mit mondott?”

 

Jó kérdés. Először is, amit a bíró testület állít, az ferdítés, ugyanis semmilyen körülmények között nem inzultálhat játékvezető játékost vagy edzőt. A bíró ugyanis sérthetetlen, a trash talkot minden nehézség nélkül honorálhatja sárga zászlóval vagy a mérkőzésről való kizárással. Persze van az a pont, ahol már elszakad a cérna, de több igazság lehet Williams, mint a bíró állításaiban.

fullscalesports.com

Szerencsére, és a Redskins szurkolók legnagyobb örömére Williams nem csak kisebb-nagyobb incidenseivel, hanem remek játékával is képes felhívni magára a figyelmet. A liga egyik legjobban blokkoló (futáshoz és passzhoz egyaránt) tackle-je, csak a falemberek balszerencséje, hogy a hibákat igen, de az ilyen playeket alig veszik észre:

 

1. TD-t érő blokk DeSean Jacksonnak

2. Blokk a futónak

3. Kis segítség RGIII-nak

4. Jason Pierre-Pault elcsapja a kamion

Szüksége is lesz a Redskinsnek a Silverback becenevű, gorilla imádó tackle remek játékára, hisz gondoljunk csak a Lions elleni előszezonmeccsen bemutatott sack-parádéra és Griffin agyrázkódásra. Kell egy hozzá hasonló kapitány, egy vezér a pályára. Ha választani kell, inkább ilyen legyen egy támadó falember.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!