Connect with us

Fantasy

Fantasy: Top14 defense

A fantasy világában a védelmek kisebb szerepet kapnak, mint a támadószekció tagjai. Való igaz, hogy a defensektől nem várhatunk konstans magas pontokat, ezért nem igazán célszerű korán húzni egyik egységet se. Ettől függetlenül, nem mindegy, hogy melyik csapat támogatja a virtuális brigádunkat, mert párharcokat dönthet el egy-egy jó szereplés. Sorozatunk következő részében a Top14 védelmet vesszük nagyító alá. Hajtás után kiderül, melyek azok az egységek melyeket érdemes kikapni a draft késői köreiben.

 

1. Seattle Seahawks

Azt hiszem ezzel nem okoztam senkinek meglepetést. A Seattle már évek óta a legjobb védelmek között van a valóságban nyújtott teljesítménye és a hozott fantasy pontok között is. Ugyan Maxwell elhagyta a csapatot, de nem ő volt a legmeghatározóbb elem ebben a védelemben. Wagner tavaly a szezon csaknem harmadát kénytelen volt kihagyni és ez meg is látszott a defense mutatóiban, idén viszont egészségesen várja a rajtot, ami nem sok jót ígér az ellenfél támadóinak. Vele a soraiban majdnem egy TD-vel kevesebb pontot jegyezhettek az opponensek, ez pedig jelentős javulás pontokban kifejezve.

 

2. Buffalo Bills

Nem gondolom, hogy a Bills feltétlenül a második legjobb védelem lenne a ligában, de a fantasy szempontokat tekintve mindenképpen itt kell számolni velük. A sackekért ugye plusz pont jár, márpedig ez az együttes jeleskedik az irányítók bezsebelésében. Továbbá a jövőbeli ellenfelek sem olyan acélosak, akik rengeteg pontot rámolnának fel a táblára. Ezen indokom pedig megemelik az alakulat értékét.

 

3. St. Louis Rams

A Rams hasonló okok miatt szerepel a listán ilyen elől, mint a Bills. A csoportjukban egyik együttes sem a támadóegységéről híres, ezért várhatóan kevés ponton tudják tartani az ellent, valamint a liga egyik legjobb védőfala sokszor fogja megnyomorgatni az ellenfelek QB-it.

Szintet lép-e a tavalyi legjobb rookie védőjátékossal felálló egység?

4. Kansas City Chiefs

A Chiefst érzésem szerint idén is a védelme fogja életben tartani. Houston és Hali megint megközelíti a 30 sackes szezont, amely pontokban is ki fog rajzolódni, valamint a liga egyik legjobb passz elleni védekezést bemutató csapatától az interceptionök szerzése se fog távol állni.

 

5. Houston Texans

A Texans egy dolog miatt került ide. Pontosabban egy ember miatt került ide. Ő pedig J.J. Watt. Watt fumble-t harcol ki, fumble-t szed össze, sacket szerez, interceptiont szerez, tackle-t csinál és akár TD-t is szerez, ahogy azt láthattuk tavaly. Ő egyedül javítja fel ezt az egységet annyira, hogy a lista ötödik helyére érhessenek. A defense mutatókat összességében lehet, hogy nem tudja felhúzni Watt remek teljesítménye, de fantasyban a jelenléte nagyon sokat számíthat.

 

6. Baltimore Ravens

Pozíciós rangsorunkból már kiderült, hogy a Ravens milyen brutálisan jó védelemmel, azon belül is front7-nel rendelkezik. Csoportjukban ráadásul a Barnák és a Bengals elleni meccset is vélhetőleg kevés ponton tudják tartani. A Suggs, Dumervil, Smith, Mosley sor pedig mind az irányítók bezsebelésében, mind a futások megállításában jeleskedni fog. Ezek mentén nem csak arra számíthatunk, hogy engedett total yardokat tekintve a liga élmezőnyébe fognak tartozni, hanem arra is, hogy kevés pontot engednek az ellenfeleknek.

 

7. Miami Dolphins

A Delfinek védelmének feljavulása szintén egy ember nevéhez fűződhet. Akárcsak Watt, Suh is képes lehet arra, hogy egy egységet húzzon felfele a teljesítményével. A védőfal eddig sem volt kutya, de 2015-re a liga egyik legfélelmetesebb egysége lehet. A secondary Grimes vezetésével szintén kiváló és az említett úriembertől láthattunk pár szenzációs interceptiont is az évek során. A csoport – ahogy a Billsnél említettem – nem fogja olyan erősen termelni a pontokat, ez pedig minden egység számlájára jó sok fantasy pontot hozhat.

A kirakós utolsó darabja is megérkezett?

8. Arizona Cardinals

A Cards tavaly nagy részben védelmének köszönhetően jutott be a rájátszásba, az egység pedig nem sokat gyengült (ha egyáltalán) idénre. A csoportban sok 20 pont alatti mérkőzést várhatunk akár, melynek egyetlen győztesei a fantasy defense tulajdonosok lesznek.  Peterson tavaly halovány volt, de idén újra robbanthat, a védőfal pedig futások ellen az egyik legjobban mükődött. A Rams ellen láthattuk, hogy a nullázás közeli meccsek sem idegenek tőlük és ha rájátszásba akarnak kerülni, akkor szükségük is lesz erre.

 

9. New York Jets

A nevek alapján a Jets szerepelhetne akár előrébb is, azonban ahogy eddig mindig félrecsúszott valami, érzésem szerint most sem lesz tökéletes. A két klasszis corner már lassan túl van a zeniten és a pénzen kívül semmi se motiválja őket, az pedig nem olyan erős, hogy a szívüket is kint hagyják a pályán. A védőfal a sokak által legértékesebb újoncnak titulált játékossal bővül és már így is megfelelő volt, egyedül a linebacker sorral nem lehetnek feltétlenül boldogok a Jets hívei. A csoport támadóoldali erőssége és az új vezetőedző jelenléte azonban biztosíték arra, hogy a legjobbak között lehessenek a védelmi pontokat és statisztikákat böngészve.

 

10. Denver Broncos

A Broncosról már rengetegszer leírtam, hogy nem vár könnyű szezon rájuk. Az edzőváltás és annak következtében életbe lépő sémaváltás fejetlenséget fog okozni a szezon elején, valamint a sérülékeny LB sor se sok kecsegtető pillanatot enged feltételezni. A csoportriválisokat valószínűleg kevés ponton tudják tartani, de a sorsolásuk azon kívül nem mondható könnyűnek.

 

11. Detroit Lions

Suh távozásával én jelentős visszaesést várok a Lions védelmétől. Igaz Ngata érkezett és Suh-n kívül senki nem hagyta el a csapatot, de nem vagyok meggyőzve arról, hogy a tavaly kiváló egység idén is hozni fogja-e a jó számokat. A sorsolásuk se mondható éppen könnyűnek, ezért felemás szezon várható az alakulattól. Persze ha a secondary ott folytatja, ahol abbahagyta és sok labdaszerzést produkál, akkor fantasy pontokban eredményes lehet a csapat és ha nincs más alternatíva, akkor nagyon nem nyúlhatunk mellé velük.

 

12. Carolina Panthers

A Pathers védelme tavaly nem hozta azt a szintet, amit vártunk tőlük. Ez az egység azonban továbbra is nagyon erős és ha elkapják a fonalat, akkor jobb szezonban reménykedhetnek a szurkolók, a fantasy tulajok és a játékosok egyaránt.

Igazi tacklegyárosok Carolinában

13. Cleveland Browns

Amikor a Barnákról van szó, akkor általában a lúzer, a kis és a szerencsétlen jelzőket szoktuk emlegetni. Nem árt azonban megjegyezni, hogy az évek óta gyengélkedő offense-t egy elég jó védelem szokta kisegíteni a bajból. Nézzük csak meg például a tavalyi szezont, ahol a támadógépezet finoman szolva is akadozott, de ez a szürke kiscsapat sokáig a rájátszásért is harcban volt.

 

14. Minnesota Vikings

Az NFC North csoportját a Green Bay évek óta kérdés nélül uralja. A Lions néha szorongatott, de igazán nem sikerült közelebb kerülni a riválishoz. A Vikings a két nagy árnyékában gyönyörűen építkezett és a mostani idényre elérték azt az állapotot, hogy kompetensként kell rájuk tekinteni. A cornerback és linebacker sor eddig is egy-egy fiatal, de igen tehetséges játékos irányitása alatt állt, de az idei drafton kaptak mindketten egy játszótársat. Az árnyékban egy igen pofás csapat épül Minnesotában és nem a Peterson vezette offense a legnagyobb erősségük.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!