Connect with us

Fantasy

Fantasy: túlértékelt játékosok

Nemrég megnéztük, kik a legalulértékeltebb játékosok a fantasy világában, most megfordítjuk a dolgot és a túlértékelteket vesszük szemügyre. 

 

Az EPSN rangsorát vettem alapul, ahogy tette azt Leonidasz007 is és és csak olyan játékosokat használtam itt, akik a bust listánkon nincsenek rajta, azonban megemlítem őket minden poszt elején.

Irányítók

Mind Manninget, mind Breest első gondolatra jelöltem a túlértékelt fantasy irányítók közé, azonban velük már foglalkoztunk az említett bust posztban.

 

Tony Romo (112. hely, QB9)

Ugyan a Dallas többet fog passzolni running back hiányában, mint tavaly, ami több fantasy ponthoz fogja segíteni Romót, ez a kilencedik hely azonban nekem túlzás. A támadófala passzprotekcióban nem olyan elit, mint futásblokkolásban, és a futójáték hiánya nagyobb nyomást fog helyezni Tonyra, amiből több INT is fog születni. Előbb választanék ki egy Tannehillt, egy Staffordot, de még egy Eli Manninget is.

 

Colin Kaepernick (175. hely, QB15)

Kaep a 15. a QB-listán, tehát az FK! ligákban ő lenne az első csereirányító, akit kihúznak. Ez azonban szerintem hülyeség lenne, hiszen ugyan azt mondják, hogy Kurt Warner edzései meglátszanak rajta, az első előszezon meccsen ebből semmit sem mutatott és a fegyverarzenálja sem épp ideális. Ajánlom helyette Bridgewatert, Palmert, Flaccót, Cutlert.

QB15? Jó vicc….

Futók

A bust listánkról Melvin Gordont venném be mindenképp. Sokat vártam tőle, de az első előszezon mérkőzés eltántorított.

 

C.J. Anderson (7. hely, RB6)

A top futók közül Anderson van leginkább túlértékelve, a hetedik helye nekem kissé érthetetlen, főleg hogy egy sérülést is összeszedett az első előszezon meccsen. Ezen kívül nem bizonyított még eléggé számomra, hogy Forte, McCoy, Murray és Hill előtt kivigyem, még ha előbbi három mellett ugyanúgy vannak kérdőjelek. A Broncos állítólag sokat fog futni és Kubiak ritkán használ több futót, így rossz évre egyáltalán nem számítok tőle, egyszerűen csak nagyon magas ez a hetedik hely. Mellesleg a támadófala is elég gyenge.

 

Carlos Hyde (33. hely, RB14)

Az FK! ligákban elméletben Hyde lenne az utolsó első számú futó, ez azonban túl magas neki. Nem jó a 49ers támadósora és ugyan szerintem tehetséges a srác, nem láttunk még eleget tőle, hogy ilyen magasan nyugodt szívvel behúzzuk, én legalábbis biztosan nem fogok így tenni.

 

Todd Gurley (45. hely, RB19)

Gurley tehetsége elképesztő, azonban még nem épült fel az ACL-szakadásából, az első pár héten szerintem kevés szerepet fog kapni, majd a szezon második felére fog belelendülni és elvenni Tre Mason elől a carryket. A támadófala egyébként talán a liga legrosszabbja és a passzjáték sem vesz el túlzott figyelmet a védőktől, hogy helye legyen futni. Ez mind igaz lenne Masonre is, de ő jelenleg a 33. RB a listán, ott bőven jó értékkel bír. Gurley-t pedig nem vinném el második számú futómnak, ez az RB19 pedig pontosan ide taksálná őt.

 

Joique Bell (46. hely, RB20)

Gurley mögött egy hellyel találjuk Bellt, akit ha esetleg az első héten nem is, de 3-4 forduló után Ameer Abdullah biztosan ki fog szorítani, annyira jól játszik az újonc. Például így:

 

Elkapók

Odell Beckhammel kezdődne a sor, aki az elkapók között a negyedik helyet foglalja el a listán, de róla már értekeztünk korábbi posztunkban is. Talán Sanders is helyet kapna ezen a listán, de hasonló okokból ő is ki van lőve.

 

Sammy Watkins (44. hely, WR19)

Tavaly a 25. helyet csípte meg Watkins, akkor Orton volt az irányítója, aki még mindig jobb opció volt, mint most Cassell vagy Tyrod Taylor, így nem értem a magasabb helyezését Watkinsnak. Persze, fejlődött ő is, de egész nap futtatják majd Shadyt és ha néhanapján passzolni kényszerül a csapat, akkor a delikvens irányítónak egyrészt nem lesz ideje passzolni a horribilis támadófal miatt, másrészt nem is fogja tudni pontosan odadobni Sammynek a labdát.

 

Vicent Jackson (56. hely, WR22)

Újonc irányító, a liga egyik legrosszabb támadófala, Mike Evans. A legfőbb indokok, hogy ne válasszuk ki Vincent Jacksont ilyen korán.

 

Mike Wallace (61. hely, WR27)

Wallace jó számokat hozott a Bill Lazor (ne feledjük, ő Chip Kelly kezei alul került oda) által irányított Dolphins támadóegységben és a Vikings támadói se rosszak, de sokkal többet fognak futni és Wallace is csak második számú WR lesz Charles Johnson mögött, így nem várok tőle olyan számokat, amik a fantasy csapatom második számú elkapójává tennék.

Tight endek

Kelcet én is bedobnám ide, ahogy Leonidasz007 tette a bustoknál.

 

Jimmy Graham (32. hely, TE2)

A TE2-vel nincs is igazán bajom, az overall 32. hellyel van, ami azt jelenti, hogy a harmadik kör elejére taksálják (az FK! ligák rendszerét alapul véve). Nekem ez a Seattle futásorientált támadósorában elég magas,  főleg úgy, hogy sokkal többet kell majd blokkolnia Grahamnek, mint kellett azt New Orleansban.

 

Zach Ertz (111. hely, TE8)

Tavaly is vártuk Ertztől a robbantást, azonban ez nem jött el, ennek pedig egyszerű oka van. Ugyan Ertz is jól blokkol, Celek még jobban és ez fontosabb Kellynek, mint az elkapások. Emellett Ertz összeszedett egy kisebb sérülést is, így az előszezon további részét kihagyja. Az alapszakaszra egészséges lesz, de nem a nyolcadik legjobb tight end a fantasy világában.

Defense

A tizennegyedik helyre rangsorolt Eagles védelmet (és speciális egységet) én nem tartom jó választásnak a bust listára, hiszen tavaly a legtöbb pontot hozták is szerintem most is legalább a top10-ben fognak végezni…

 

New York Jets (140. hely, DEF5)

…ellenben  a Jets csapata az ötödik az ESPN listáján, amikor tavaly a siralmas 29. helyet csípték csak el a fantasy világában. Ennél jóval jobb eredményre számítok tőlük, hiszen igazoltak egy elit CB-sort, akik megkönnyítik majd a front7 dolgát a jó védekezésükkel, azonban valódi pass rusher nélkül egyáltalán nem tudom őket ajánlani az ötödik helyen, de még a tízediken se.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!