Connect with us

Játékos Portré

Akiknek folytatódik az álmuk

A keretszűkítéseknek vége, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek bérelt helye van a továbbiakban, folytatniuk kell a jó szereplésüket, hiszen kemény az NFL világa, bármelyik nap lapátra kerülhetsz, ha találnak a helyedre valaki jobbat. Három játékos sztoriját mutatjuk most be, akik draftolatlan újoncként bekerültek az NFL világába és az alacsony esélyek ellenére megragadtak csapatuk 53-as keretében.

hzv

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Jarryd Hayne

Kezdjük a sort a 49ers játékosával, a Rugby League sztár Haynevel. Már 2009-ben is megkeresték őt a sportváltással, akkor ausztrál focihoz akarták átcsábítani és több rugby union csapat is bepróbálkozott nála, azonban a kínált évenkénti $1,5 milliós ajánlat helyett harmadennyiért maradt négy évre a Greater Western Sidney Giants csapatánál. 2011-ben, 23 évesen próbált meg először az NFL felé kacsintgatni, azonban mivel nem sikerült befejeznie a 12. osztályt, így nem jelentkezhetett az egyetemi rendszerbe. Egyéb úton-módon is próbálkozott az amerikai focira váltani, azonban a National Rugby League és Rugby League Világbajnokság felé tett kötelezettségei miatt ez nem sikerült.

https://youtu.be/yItnEVoD0VQ

Az ausztrál játékos a National Rugby League legjobb játékosa lett 2014-ben és ez év júniusában Reggie Bush nézett meg néhány youtube videót és ezt mondta róla: “Igazából úgy néz ki, mint egy NFL futó. Úgy néz ki, mint aki már holnap is játszhatna nálunk.” Hayne októberben bejelentette, hogy ott hagyja a Rugby League-et és inkább az NFL felé veszi az irányít, megpróbál bekerülni a ligába. Hayne ezzel a valaha volt legnagyobb összegű Rugby League szerződést utasította el a Paramatta csapatától, ami a fizetési sapka 20%-át tette volna ki ($1,35 millió évente).

 

A 49ers márciusban jelentette be leigazolását $115.000 garantáltért, de a három éves szerződés alatt is összesen csak $1,575 milliót kereshet. Elképesztő atlétáról van szó természetesen, az előszezonban mindenkit lenyűgözött visszahordásaival és futásaival is. 25 futásból 175 yardot kapart össze, ezzel (épp következő játékosunk, Zach Zenner mögött) a második helyen végzett, 7 yardos futásonkénti átlagával pedig vezette a ligát. Természetesen ez csak előszezon és nem az első védelmek ellen játszott, de akkor is impresszív teljesítmény.

10 punt visszahordásból 163 yardot tett meg, ez a harmadik legjobb teljesítményre volt elég.


Emellett ilyen kemény is tud lenni:

Zach Zenner

Zenner minnesotai születésű, középiskolában pedig még irányító volt és egyszer az a megtiszteltetés érte, hogy maga Adrian Peterson is kilátogatott a meccsére. Haynehez hasonlóan ő is draftolatlan szabadügynökként került a ligába, ő azonban játszott az egyetemen is. A másodosztályú South Dakota State csapatát erősítette, utolsó három évében 2000 futott yard fölé jutott a Jackrabbitsben, elsőként a Division I történetében. Ezek nagyon szép számok, azonban az egyeteme nem épp az NFL-sztárok kineveléséről híres. Egyébként felvették orvosira, azonban a futball utáni pályáját szünetelteti egy időre, hátha – szó szerint – be tud futni a nagyok között.

 

 

A Lions magához csábította a draft után és nem bánták meg, hiszen remek teljesítménnyel rukkolt elő az előszezonban. Vezette a ligát futott yardokban, 35 futásból 183 yardot ért el. Egy igazi erőfutóról van szó, jól bírja a strapát, a fehér beast mode-nak is szokták nevezni. Nem sok fehér running back van a ligában, így szó igazi fehér hollónak számít a ligában, Danny Woodhead és Toby Gerhart az, aki még említhető ebben a kategóriában.

Tyler Varga

Tyler Varga Svédországban született, majd hamar Kanadába költöztek. Finn, horvát és magyar felmenőkkel is rendelkezik. Anyja alpesi síző, apja testépítő (Mr. Eastern Canada), így tiszta izom ő is, kiskorában gimnasztikázott is, ezáltal remek az egyensúlyérzéke. Nem semmi az ő sztorija sem.

Utolsó középiskolás mérkőzésén, 2010 novemberében kapott egy nagy ütést, az orvosok pedig azt mondták, hogy arra is van esély, hogy nem fog tudni többet járni. Komplikációk is felléptek, miután bevitték a kórházba, az orvosok nem voltak a helyzet magaslatán, rosszul diagnosztizálták azt, hogy az izomrekeszeken belül elkezdett vérezni és duzzadni Varga lába és műteni kellett volna. Az amputáció kérdése is felmerült. Erre szerencsére nem került sor, de négy hónapon keresztül nem is érzett semmit térdtől lefelé. Hat hónappal a sérülés után 100 méteres síkfutásban versenyzett, augusztusban pedig megvívta első egyetemi mérkőzését is a Western Ontario Egyetemen.

A Yale-en végzett, evolúciós biológiából van diplomája és ortopédsebész szeretne lenni egyszer, ha befejezi a futballt. Azért ezt a pályát választotta, hogy ne történhessen meg mással az, ami majdnem vele, azaz hogy egy félrediagnosztizálás miatt ne tudja beteljesíteni álmát.

Zennerhez hasonlóan ő is erőfutó és a Yale-en ugyan futót játszott, az NFL-ben fullback lesz a posztja a Coltsnál. Sokan úgy gondolták, hogy el fog kelni a drafton, többen 5. körös grade-et adtak rá, azonban végül nem választotta ki senki. A Colts azonban úgy gondolta, kell nekik egy fullback és a preseason alapján jó üzletet csináltak. Rövid yardos szituációknál lehet majd csapata hasznára blokkolásával, de akár futásokkal és elkapásokkal is veszélyes lehet. Nem az indulási

[/ppp_patron_only]sebességéről híres, azonban sosem áll meg, küzd és sosincs vége egy playnek nála.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!