Connect with us

Beharangozó

Beharangozó #2

premium-selection

 

Elérkezett az NFL második hétvégéje és ismét kiváló a kínálat a meccsekből. Az első hét eredményei és játékát nem szabad túlreagálni egyik csapatnál sem, de a második hét után még okosabbak lehetünk. Nézzük mi vár ránk a hétvégén, hosszabban foglalkozva a Kandallóban is vetített három találkozóval.

 

Kiemelt meccsek:

 

San Francisco 49ers @ Pittsburgh Steelers (19.00)

 

A steelers.hu-s kollégák bejelentkeztek erre a mérkőzésre a Kandallóba, mi pedig nem mondtunk ellent egy közös meccsnézésnek, főleg hogy sokkal jobbat nem is választhattunk volna a 19 órás sávból. A 49ers sokakat meglepett jó játékával hétfőn, a Steelers pedig a nyitón kapott ki a bajnoktól, nem rossz játékkal. Jim Tomsula Pittsburgh külvárosából származik, így egy kis homecoming lesz ez a számára, Mike Tomlin pedig 7-1-es mérleget tud felmutatni hazai nyitányokon, így nem lesz könnyű dolga a californiai gárdának.

 

Tomsuláéknak valahogy fel kell venni a versenyt a Steelers remek támadógépezetével. Ezt kétféleképpen tudják megtenni, egyrészt jó védekezéssel, másrészt hosszú, sok futásos drive-okkal. Ez így alapjában véve nem egy nagy tudomány és az első hét után sokkal inkább kinézem belőlük, hogy sikerülni fog, mint egy hete ilyenkor gondoltam volna. Gore helyét átvette Hyde, aki brillírozott a Vikings ellen, így fog tenni most a Steelers gyenge védelme ellen, ahol farkasszemet nézhet egyetemi barátjával, Ryan Shazierrel. Az alap, hogy sokat fognak futni, a meccset viszont úgy nyerhetik meg, ha e mellé Kaepernick jól fog passzolni. A kohászok secondaryje elég gyenge, így ki lehet ezt használni.

dual-boss-mode.jpg.pagespeed.ce.JkYPvxnolw

Hyde és Shazier a Buckeyesban edzésen harcoltak egymás ellen, most élesben is megteszik ezt

 

A Steelers  egy NaVorro Bowman vezette, egész jó kis védelemmel fog szembe nézni. Sokat kell játékba vonniuk Antonio Brownt, hiszen a 9ersnek a secondaryre bőven sebezhető. Bell jövő héten visszatér, addig is sok feladat hárul majd DeAngelo Williamsre. Rossz jel a Steelers számára, hogy az utóbbi két évben ötször kellett pályára lépniük (rájátszást is beleszámítva) sztárfutójuk nélkül és mindegyik alkalommal vereségbe szaladtak bele. Többször is meggondoltam magam a tippemmel kapcsolatban, végül ez utolsó statisztika miatt a 49ers mellett döntöttem.

week2sfpit

 

New England Patriots @ Buffalo Bills (19.00)

 

A hétvége egyik legérdekesebb találkozóját Buffalóban rendezik, erre pedig időtlen idők óta nem volt példa. A csoportrivális és címvédő Patriots látogat a városba, amit ugyan megtettek évente, most viszont más a helyzet. Buffalóban valami összeállni látszik, mondhatni könnyedén verték a Colts csapatát, ehhez kellett egy elképesztő védőteljesítmény és egy átlagos támadójáték, ami igazából egy átlagos irányítónak volt köszönhető.

 

A Patriotsnál a támadóoldalon nem voltak problémák a nyitón, azonban a Steelers közel sem rendelkezett olyan védőfallal, mint a Bills. Dareus visszatér eltiltásából és a középen három újonc (egy draftolatlan center és két negyedik körös guard) támadófalemberrel felálló Pats ellen lesz keresnivalója. Meg úgy alapvetően az egész Bills DL-nek, akik segíteni fognak a cornereknek is, ahogy tették azt múlt héten. A legnagyobb feladat Gronk levédekezése lesz, Rex Ryan pedig elmondta, hogy erre egy ember nem alkalmas, kivéve ha az King Kong méretű. Az is elképzelhető, hogy három embert fognak néha ráállítani, azt viszont jegyezzük meg, hogy a Bills tavaly összesen 3 TD-t engedett tight endeknek. Ez persze relevánsabb statisztika lenne, ha akkor is Ryan lett volna az edző, a Pats pedig most elég okosan játszott a Gronk-Chandler duóval első héten.

scott-chandler-rob-gronkowski-nfl-pittsburgh-steelers-new-england-patriots-850x560

 

A túloldalon Tyrod Taylornak egy kicsit nehezebb dolga lesz, mint a Colts ellen, hiszen a Patriots védelem még így meggyengülve is magasabb játékerőt képvisel. Shady McCoy játéka kérdéses, de az újonc Karlos Williams megmutatta, hogy rá is lehet ám számítani. Ez a találkozó hatalmas sakkjátszma lesz a két edző között (9-4 az örökmérleg Belichick javára), Ryan sokféleképpen fogja variálni a védelmi felállásokat, blitzeket, de Belichick ellen egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Vegasban teljesen egyenlőek az esélyek, én pedig ismét megváltoztatom tegnap reggeli előzetes pickemet, húzok egy kis váratlant és megtippelem a Billst. A többiek itt is másképp vélekednek.

week2nebuf

 

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles (22.25)

 

Már most nagy téttel bír ez a csoportrangadó, hiszen ha a ‘Boys nyerne, akkor 2 győzelemmel ellépne az Eaglestől, ez pedig rengeteget jelenthetne a végelszámolásnál. A vendégek több fontos játékosukat is nélkülözni kényszerülnek, Hardy eltiltás, Gregory, Leary és Dez Bryant sérülés miatt hagyja ki a csatát, utóbbi a legnagyobb veszteség természetesen. Az Eaglesnél hiányzó nem nagyon van, Chip Kellynek működik a SportScience.

 

DeMarco Murray-re irányul rengeteg figyelem a héten, ez nem is meglepő a holtszezon eseményeit tekintve, most volt csapata ellen bizonyíthat, reméli, hogy a múlt heti 8 labdacipelésnél többet mutathat. Ezt gátolandó a dallasi futás elleni védekezés annyira nem rossz, 100 yard körül átlagolnak az ellenfelek még a tavalyi évre visszamenőleg is. Ha a sasok támadásban a Falcons elleni első félidei játékot mutatják, akkor esélyük sincs, viszont a második félidei darálással két lábra fektethetik a Dallast. Bradfordnak nem ártana megereszteni néhány hosszabb labdát is a győzelem érdekében.

Ez már csak edzéseken történik meg

Ez már csak edzéseken történik meg

 

A túloldalon első sorban futni kellene, de az egyrészt futó hiányában, másrészt ez ellen a remek Eagles front 7 ellen nehéz lesz. Érdekes volt egyébként, hogy múlt héten Dunbar volt a pályán passz-szituációkban (2 olyan helyzet volt csak, amikor futottak vele) és Randle (illetve McFadden) volt futásoknál. Ez nagyon kiismerhetővé teheti Jason Garrett csapatát. Mivel a futások nem fognak eléggé menni, így Romóra nagyobb teher hárul majd, ebből pedig jöhetnek hibák. Főleg igaz ez Dez hiányában, a Beasley-Williams duót nem érzem kifejezetten acélosnak. Persze ott van még Witten, de az Eagles nagyon jól védekezik tight endek ellen. Ha Dez a pályán lenne, valószínűleg Cowboys győzelmet jósolnék, nélküle viszont az Eagles mellett teszem le a voksom. Itt a többi szerkesztő is nagyrészt egyetért:

week2dalphi

 

A többi találkozóról röviden:

 

Houston Texans @ Carolina Panthers (19.00)

 

Hoyert máris Mallett váltja a kezdőben, O’Brien nem szívbajos ilyen döntéseket meghozni. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy az idei Hard Knocks nem tartott pár héttel tovább. Mallett helyében folyton DeAndre “Nuk” Hopkinst keresném, de nem lesz könnyű dolga ez ellen a Panthers védelem ellen, ahonnan mondjuk hiányozni fog Luke Kuechly agyrázkódás miatt. Panthers győzelmet várok egy kevés pontos mérkőzésen.

week2houcar

 

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints (19.00)

 

Nem volt nehéz döntést hozni a meccs végkimenetelét illetően, sima Saints sikert várok. A szenteknél a drive-ok befejezésével vannak gondok Jimmy Graham távoztával, múlt héten 4 vörös zónás támadássorozatból csak egy touchdownt sikerült összehozniuk. A Buccaneers védelme ellen talán könnyebb lesz megoldani ezeket a helyzeteket, azonban Lovie Smith jelenleg egy elég veretes 0-9-es mérleget tud felmutatni hazai pályán a Bucs edzőjeként. Winstonnak a múlt hetinél csak jobb lehet, de azért ne várjunk parádézást.

week2tbno

 

Detroit Lions @ Minnesota Vikings (19.00)

 

A Lions leadta nagy előnyét a Chargers ellen, a Vikingsszal pedig felmosta a padlót az előzetesen lesajnált 49ers, tehát egyik fél sem kezdte jól az évet. Ha a Lions nyerni szeretne – és persze miért ne szeretne -, akkor többször kell eljuttatni Calvin Johnson és Golden Tate kezébe a labdát, mert a múlt heti 6 elkapás, 63 yard eléggé siralmas. Remélhetőleg sokat látjuk Abdullah-t, mert jó nézni a srácot. A túloldalt illene formába lendülni, mert nekik az egész múlt heti teljesítmény volt siralmas. Azért a Bridgewater – Peterson – Charles Johnson triónak jobban kellene ennél teljesítenie, de ehhez szükség van arra is, hogy AP több labdát kapjon, mert a múlt heti első félidei 4 labdacipelés nevetségesen kevés volt. Jó kis meccsre van kilátás és sokat gondolkodtam a tippemen, de a 49ers elleni játék miatt nem tudom a vikingeknek adni a győzelmet.

week2detmin

 

Arizona Cardinals @ Chicago Bears (19.00)

 

A Bears kellemes meglepetés volt számomra a Packers ellen, azonban az eheti párosítás sem kedvez nekik, még akkor sem, ha Andre Ellington sérüléssel bajlódik. Rodgersnek 140 feletti passer ratingje volt egy hete, Palmernek is jó napja lehet a macik otthonában, akiknek egyébként Fortéra kell alapozniuk (ahogy tették a Packers ellen), mert Cutlertől továbbra is elvárhatóak a negyedik negyedes interceptionök. Nem csak futásokban gondolok Fortéra, hanem sok screennel és rövid passzal a szél felé kell játékba hozni őt, mert ezt nehezen védekezik le a Cardinals védői.

week2arichi

 

San Diego Chargers @ Cincinnati Bengals (19.00)

 

A hétvége egyik legkiélezettebb és legjobb meccse lehet, mégse beszél senki erről a párharcról úgy igazán. A Bengals lesimázta az Oaklandet, ebből azonban sok következtetést nem szabad levonni, a Chargers azonban egy sokkal kompetitívebb találkozón van túl, ahol 18 pontos hátrányból fordítottak a Lions ellen. Keenan Allenre és Stevie Johnsonra holnap is jó nap várhat, a túloldalon pedig ismét Jeremy Hill és Tyler Eifert lehet nyerőember. A tippjeink megoszlanak, én is nagyon nehezen tudtam csak dönteni, végül a hazai pálya előnye a Bengals oldalára billentette a dolgokat.

week2sdcin

 

Tennessee Titans @ Cleveland Browns (19.00)

 

McCown még nem épült fel agyrázkódásából, így Johnny Manziel kezd a Brownsban, ami azt jelenti, hogy Marcus Mariota élete első két NFL meccsét a 2013-as, és a 2012-es Heisman-győztes ellen vívhatja meg. Nem volt még ilyenre példa a liga történetében nem csak, hogy első két meccsen, de két egymást követőn se. Ez a meccs kettejükről fog szólni, ezért ismét érdemes lehet e két csapat összecsapását megtekinteni. Mariota köré remek sémát építettek Wisenhunték, de azért nézzük meg, hogy egy jobb védelem ellen is működni fog-e a dolog.

week2tencle

 

Atlanta Falcons @ New York Giants (19.00)

 

A Falcons két egymást követő meccsen is NFC East csapattal találkozik és Julio Jones most is parádézni fog, hiszen a Giants pass rush még a gyenge Falcons OL ellen sem fog sokra menni, így Ryannek meglesz a kellő ideje passzolni. A kérdés az, hogy a Giants támadósora tudja-e tartani a lépést. OBJ-t Desmond Trufant fogja fogni feltehetőleg és nagyon meg fogja nehezíteni a dolgát, nem várok különösebben jó meccset az egykezes sztártól. Dan Quinn úgy tűnik javított a védőfalon, Vic Beasley szerintem terrorizálni fogja újonc társát, Ereck Flowerst.

week2atlnyg

 

St. Louis Rams @ Washington Redskins (19.00)

 

Kirk Cousinsnak nagyon nehéz napja lesz, hiszen a Rams védőfal hatalmas nyomás alá fogja helyezni, amiből bizony jön(nek) majd az interception(ök). Aaron Donald egy állat, vasárnap is remek napja lehet, a backfielden fogja tölteni ideje nagy részét. A Ramsnek a támadójátékából elég egy közepes szintet kihozni és meglesz ez a mérkőzés.

week2stlwas

 

Miami Dolphins @ Jacksonville Jaguars (22.05)

 

Újabb olyan mérkőzés, ahol az egyik csapat (Dolphins) védőfala ideje nagy részét az ellenfél backfieldjén fogja tölteni, kezdve Ndamokung Suh-val. Itt Bortlesnek lesz nehéz napja és ha nem tudják beindítani a futójátékot, akkor teljesen el fog veszni a másodéves QB. A Dolphins támadóinak – kezdve Tannehillel – sokkal jobban kell játszania a szezon hátralevő részében, mint múlt héten, ha rájátszásba akarnak jutni. Ezen a meccsen egy erős közepes is elég lehet, de aggasztó volt a múlt heti teljesítményük.

week2miajax

 

Baltimore Ravens @ Oakland Raiders (22.05)

 

Ennél simább meccs így előzetesen talán nincs a héten. Ettől függetlenül a Ravensnek meg kell találnia a támadóritmusát, mert Flaccónak nincsenek célpontjai, így pedig nagyon nehéz lesz megcsípni egy rájátszás-helyet, sürgősen fel kell épülnie Perrimannek.

week2baloak

 

Seattle Seahawks @ Green Bay Packers (02.30)

 

Szinte minden észérvem a Packers mellett szól: otthon játszanak, ahol Rodgers parádézik, utolsó interceptionjét a 2012-es szezon 13. hetében dobta a Lembeau-n, a Hawks támadósor finoman szólva is akadozik, a Packers pedig Jordy Nelson nélkül is remekelt, Chancellor továbbra is holdoutol, Shermannek a slot CB szerepét kell ellátnia Cobbal szemben és hatalmas revans-vágy élhet bennük az elvesztett NFC döntő miatt. A Seahawksnak valahogy 24 pont alatt kell tartania a Green Bay-i támadókat, mert Carroll regnálása óta ellenkező esetben 2-20 a mérlegük, szerintem ez most nem fog sikerülni nekik. Egyetlen dolog szól a Seahawks mellett: Pete Carroll 13-1-es mutatóval rendelkezik primetime meccseken.

week2seagb

 

 

Bold predictions:

 

Packer Nation: Jameis Winston és Johnny Manziel is jobb passer ratinggel zár, mint Marcus Mariota.

 

Cefre: A 49ers a második meccsén se kap TD-t.

 

gomes88: Amari Cooper új divatot teremt Oaklandben, TD elkapást mutat be – rögtön kettőt – és ezt 100 elkapott yard kíséretében teszi.

 

jimboy: A Browns – Titans meccs győztes irányítója több TD-t dob, mint Brady, Luck és Rodgers összesen.

 

renningan: Tom Brady lesz csapata legtöbb futott yardot szerző játékosa.

 

Leonidasz007: Mariota ismét 4 TD-t passzol és mellé fut is egyet.

 

tszajko: A Jaguars offense nem szerez pontot.

 

MZoli: Carlos Hyde 50 yard alatt marad a Steelers ellen és kevesebb, mint 3 yardot átlagol.

 

katonadani: Julio Jones több elkapott yarddal és TD-vel zár, mint Odell Beckham Jr., Calvin Johnson és Randall Cobb összesen.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!