Connect with us

Összefoglaló

Bevehetetlen a Lambeau Field

Egy nagyon sima hétfő esti rangadón vagyunk túl. Az eredményjelzőn ugyan “csak” 10 pont különbség van, a két csapat közötti differencia ennél sokkal nagyobb volt. A Packers a labda mindkét oldalán remekül teljesített, ezzel megtartva veretlenségét.

 

A Packers rettentő meggyőzően kezdte a mérkőzést, egy puhatolózó punt után Rodgers vezetésével gyors egymásutánban felkarcoltak két hatpontost. Először az újonc Montgomeryt találta meg Rodgers egy passzal az end-zone-ban, majd Randall Cobb is kapott egy átadást. Egy negyed után 14-0. Amíg a Packers offense remekelt, Alex Smith semmit nem tudott kezdeni a zöld-sárga védelemmel. Három darab 3&out-ra futotta csupán az első játékrészben.

 

A Packers védőfala gyakorlatilag teljesen megsemmisítette a Chiefs OL-t. BJ Raji és Mike Daniels vezetésével ott zabálták meg a támadófalat ahol nem szégyellték. Emiatt sem a futások nem mentek, sem Smith passzai nem találtak elkapóra. Ha igen, akkor se nagyon segítettek az irányítónak.

 

 

A következő negyedben se változott a játék képe. Andy Reid egyszerűen nem találta az ellenszert a Packers védelmére. S amíg ők szenvedtek, Rodgers ellentmondást nem tűrően irányította az övéiket. A negyed végén a secondary váltotta el magát csúnyán, amivel Kelce szerzett 38 yardot a Chiefsnek, ezzel az end-zone-ba ugrasztva a támadókat. Innen Charles volt eredményes, némileg szépítve az eredményen. A félidőben 24-7-es Packers vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

 

Rettenetesen nyomasztó volt a Packers fölénye az első félidőben, a labda mindkét oldalán maximálisan uralták a játékot. Meg is lett az eredménye:

Chiefs: 7 first downs, 94 total yard

Packers: 20 first downs, 304 total yard

 

Ilyen félidő után nem sok jóban reménykedhetett a Chiefs a folytatást tekintve. Nem is nagyon változott a játék képe, a harmadik negyed ott folytatódott, ahol az előző véget ért, betűre pontosan másolva az eddigieket: szenvedő Chiefs, simán haladó Packers.

Alex Smith ráadásul el is adta a labdát a saját térfelén, így a Packers büntethetett 4 yardról, egy play, egy TD passz, megint Cobb. Rodgersnek is majdnem megszakadt az INT-mentes sorozata:

A Chiefst a harmadik negyed végén megint a Packers secondary juttatta lehetőséghez. Újabb benézett passzjáték, megint 31 yard, de ezúttal Maclin. A TD passzt is ő kapta, 31-14-re zárkózott a Kansas, és végre megszületett az elkapónak adott várva-várt TD passz.

 

 

Rodgers gyorsan válaszolt: 8 play, 80 yard, megint Randall Cobb, 38-14, jöhetett a garbage-time és az utolsó negyed maradéka. A végén a Chiefs kicsit megrázta magát, a már leengedett Packers védelem ellen, két TD-re még futotta, mindkét esetben Charles volt eredményes, látszott rajta, hogy feledtetni próbálja a Broncos elleni bakit. Ennek ellenére egy percig nem volt kérdés, hogy ezt a Packers simán behúzza.

 

A mérkőzés ott dőlt el, hogy a saját fegyverét fordította a Packers a Kansas ellen. A Chiefs abban reménykedhetett, hogy a Houston – Hali kettős tud akkora nyomást generálni Rodgersre, hogy hibára késztesse. Hát nem tudott, a Packers OL remekül védte az irányítót, ha hibáztak is, Rodgers mobilitásának hála folyamatosan tudtak haladni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Rodgers egy szemvillanás alatt szabadult meg a labdáktól legtöbbször, esélyt sem hagyva, hogy odaérjenek hozzá. A rettegett Chiefs pass rush kemény 1 sacket tudott jegyezni.

 

Ezzel szemben a másik oldalon a Packers DL simán uralta a line of scrimmage-t. Összevissza verték Smith-t, 7 sack, 8 QB-hit, 9 tackle-for-loss. Hát így nem csoda, hogy nem mentek a támadások.

 

Külön bekezdést ér még Aaron Rodgers, akire egyszerűen nincsenek szavak. Olyan szinten olvassa a védelmet egy pillanat alatt, hogy az ellen védekezni nem lehet. 2 TD-t is ráerőszakolt a Chiefs védelmére szabadjátékok alkalmával. Parádé! Ezért ne adj szabadjátékot Rodgersnek oktatóvideó:

A Packers 3-0-al vezeti a csoportot, mennek a 49-ershez, és amilyen formában vannak, szinte garantálható a 4-0.

A Chiefs 1-2-vel utazik a Bengalshoz, ahol ilyen játékkal nagyon nehéz dolguk lesz.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!