Connect with us

Hír

Big Ben 4-6 hetet hagy ki

Mindenki látta a játékot, amely után a Steelers bombaformában lévő irányítója a földre került és ott is maradt. Mint kiderült, Mark Barron csúnya ütése után Big Ben kificamította a belső oldalszalagját a térdében és előreláthatóan 4-6 hetet kénytelen kihagyni.

Ben

 

Mark Barron a baloldalról blitzelt, bevágás közben megbotlott és szinte a földön kúszva alacsonyan ütötte meg az irányítót. Felmerül a kérdés, hogy ez legális megmozdulás volt-e, hisz 2009-ben Tom Brady hasonló módon szenvedett ACL szakadást. Ennek apropóján az NFL az irányító védelme érdekében szabálytalannak minősítette a térd alatti ütéseket. A szabálykönyvben így szerepel:

 

“A siettető védőnek tilos a térd környékén, vagy az alatt megütnie az irányítót, ha annak egy, vagy mindkét lába a földön van, illetve akkor is tilos, ha a kontaktus a térd fölött kezdődött. A térd alatti ütés csak abban az esetben nem szabálytalan, ha a védőt az irányító irányába lökik és nincs lehetősége kikerülni.” A szabálynak két kiegészítése van:

 

– “A védőjátékos nem csavarhatja vagy “kaszálhatja el”, illetve nem támadhatja erőszakosan a passzoló játékos térdét, valamint az az alatti területet akkor sem, ha a passzoló játékos eredetileg egy másik játékossal került kontaktusba.”

 

– “Nem szabálytalan, ha a védőjátékos megpróbálja lerántani, megragadni vagy átfogni a passzoló játékost a térd közeli területeken, amennyiben a védő szerelést próbál végrehajtani.”

 

Barron magától vesztette el az egyensúlyát (bár ő azt állítja, hogy megbotlott valakinek a lábában), így az akciója minimum kimeríti az “elkaszálni” fogalmát. A bírók nem fújtak büntetést, pedig Mike Pereira, a játékvezetői testület egykori alelnöke szerint kellett volna. A bírók utólag is ellenőrzik a felvételeket, így nem kizárt, hogy Barront utólag megbüntetik a megmozdulásáért. Nem állítjuk, hogy volt ebben szándékosság, a védő csak igyekezett valahogy elérni az irányítót. Balszerencse, hogy ez így sikerült.

 

Nagyon rosszkor jött Big Ben sérülése a Steelersnek (nem mintha, bármikor is jó lenne). A következő 6 hétben Ravens, Cardinals, Bengals, Raiders otthon és Chiefs, Chargers idegenben. Persze Michael Vickkel is elevickélhet a csapat, egy 3-3 benne van így is a keretben, de egy Bengals és/vagy Ravens elleni vereség nagyon nem tenne jót a kiemelés, vagy akár a rájátszás szempontjából.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!