Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #3

 

fantasystock

A hétfő esti rangadóval véget is ért a 2. forduló, amely nem csak az “igazi” fociban, de a fantasy világában is számos meglepetést eredményezett, és bár talán egy kicsit okosabbak vagyunk már, mint a szezont megelőzően, még mindig csak találgatni tudunk, hogy az eddig nyújtott teljesítmények mire engedtetnek következtetni a hátra lévő fordulókban. Közszolgálati jellegünket pontosan ezért szeretnénk tovább bővíteni, és a szokásos waiver ajánlásainkon túl ránézünk néhány kiemelkedő és kiemelkedően gyenge játékosra, és megpróbálunk okosat mondani azzal kapcsolatosan, hogy mit is érdemes kezdeni az ő részvényükkel.

 

 

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Derek Carr (Raiders)

A Raiders másodéves QB-je az első mérkőzésen nyújtott semmilyen játékát feledtetve 350 yardot és 3 TD-t produkált – a számoknál azonban fontosabb az, hogy kiváló játékával megmutatta, hogy a Raiders offense képes úgy kinézni, hogy szívesen kezdessünk játékosokat a csapatból. Az Oakland egészen kedvező sorsolást kapott, előbb Clevelandbe, majd Chicagóba utaznak – QB-vészhelyzet esetében csak ajánlani tudom Carrt erre a két fordulóra.

 

 

Brandon Weeden

 

Igen, őszintén megvallom, hogy begépeltem Weeden nevét, ugyanis egy pillanatra megvezetett az Eagles elleni tökéletes teljesítménye. Még egyszer átgondolva azonban nem tartom reálisnak, hogy Weeden képes legyen fantasy QB1 szintű teljesítményt nyújtani: sem a Romo hiányában alkalmazott game plan, sem a QB képességei nem teszik ezt lehetővé. Ennek megfelelően inkább egy általánosabb rangsort adnék a kétségbeesett Romo, Cutler, Stafford, Brees tulajdonosoknak, következzen a legjobb, 50%-nál kevesebb játékos által birtokolt QB: Andy Dalton > Colin Kaepernick > Alex Smith > Tyrod Taylor > Derek Carr.

 

RB

 

Devonta Freeman (Falcons)

Ingyen kezdő RB-t tessék! Tevin Coleman sérülésével radikálisan leegyszerűsödött a Falcons backfieldje, így a következő 3-4 hétben Freeman ölébe hullhat csapata összes carryje. Bár csábító lenne azt hinni, hogy a levegőben rendkívül veszélyes Atlanta ellen nem tudnak majd az ellenfelek a futásra koncentrálni, nem szabad elfelejtenünk, hogy Freeman nem egy különösebben jó RB (tavaly 3,8 YPC-t átlagolt), így olyan óriási elvárásaink ne legyenek, de egy tisztességes RB2 teljesítményre azért számíthatunk.

 

Matt Jones (Redskins)

 

A Redskinsnél már a második héten bekövetkezett az, amire sokan számítottak a szezon előtt: Jones berobbant, és lekényszerítette – az amúgy teljesen vállalható meccset hozó – Alfred Morrist a pályáról. Ez a fejlemény egyelőre csak bonyolultabbá tette a helyzetet, hiszen a két RB valószínűleg 50-50 arányban fogja elosztani a carryket, de – már csak Morris lejáró szerződése miatt – a szezon előrehaladtával valószínűleg a rookie fog kiemelkedni.

 

 

Damien Williams (Dolphins)

 

Az amúgy is sérülékeny Lamar Miller az első két meccsén pocsék teljesítményt nyújtott (bár igazából a Dolphins offense sem pörgött túl magas fordulatszámon), majd egy bokasérüléssel ki is vált a játékból. A depth chartok alapján Miller kiesése esetén egyértelműen Damien a kezdő pozíció várományosa, aki a Jags ellen elkapott TD-vel biztosította, hogy valós potenciált jelenthet a felvétele.

 

WR

 

Rishard Matthews (Dolphins)

A Dolphinsnál végzett nagy elkapógárda-csere eredménye nem teljesen az lett, mint amire a szezon előtt számítottunk, így most nekünk kell alkalmazkodnunk. Rishard Matthews Landry mögött az egyértelmű kettes számú célpont lett a Dolphins passzközpontú játékában, és amíg DeVante Parker nem veszélyezteti a játéklehetőségeit, addig egészen reális Flex-opciót képviselhet a csapatunkban.

 

Darrius Heyward-Bey (Steelers)

 

„Szükségmegoldásnak jó lehet” rovatunkban jelölöm Heyward-Beyt, aki Martavis Bryant eltiltása alatt berendezkedett a 2. számú elkapó pozíciójába a Steelersben, és további két meccsig meg is tarthatja azt. A védelmi oldalon instabil, de támadni tudó csapata szinte automatikusan garantálja a sokpontos meccseket, így bár sok szájat kell etetnie Bennek, de a következő két meccsen is reális elvárás lehet a 10 pont a játékostól.

 

Leonard Hankerson (Falcons)

 

Heti vakmerő ajánlásunk a Falconsban feltűnő elkapó lesz, aki ezen a héten 13 ponttal örvendeztette meg nem létező fantasy tulajdonosait, miközben Roddy White 0/1-es teljesítménnyel rukkolt elő. Túlságosan mély következtetést nem szabad levonni ebből, de White relevanciája évről évre leáldozóban van, így egyre inkább előtérbe kerülhet az a Hankerson, aki amúgy egészen kiváló technikájú játékos, de folyamatos sérülései nem tették lehetővé, hogy igazán bizonyítson.

 

TE

 

Jordan Reed (Redskins)

 

Miután a Washington teljes TE-gárdája elpusztította magát az előszezonban, hamar világossá vált, hogy Reed gyakorlatilag minden snapet a pályán fog tölteni. DeSean Jackson sérülésével pedig oda jutottunk, hogy Cousinsnak Garcon mellett Reed maradt az egyetlen megbízható opciója. A tight end pedig élni látszik a bizalommal, mindkét héten érdemi yardmennyiséget szedett össze, amit egy-egy beeső TD kiváló eredménnyé húzhat fel.

 

Crockett Gillmore (Ravens)

 

A Reedhez hasonlóan egyedül maradó Gillmore (Pitta sérült, az elsőkörös Williams pedig még nem tényező) a második meccsen bizonyította, hogy amennyiben a Ravens az offense-ét is felküldi a pályára, úgy számolni kell a másodéves tight enddel is. Bár minden meccsén nem fog két TD-t szerezni, de a jelenlegi borús tight end helyzetben stabil kezdő opciót kínál a közeledő bye weeekekre.

 

STOCK UP

 

Giovanni Bernard (RB, Bengals)

 

Bernard óriásit ment a fordulóban, de arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy erre csak azért nyílt lehetősége, mert Hillt két fumble-je után a kispadra száműzték. A harmadéves futó valószínűleg fog még hozni jó köröket, de igazán konzisztens teljesítményt nem várok tőle. SELL HIGH

 

Travis Benjamin (WR, Browns)

 

Szintén a konzisztencia hiánya miatt tartózkodnék a Cleveland 19 ponton átlagoló elkapójától, akinek a pontszámának jelentős része a Manzieltől kapott bombákból származott. Nem látom reálisnak, hogy minden héten képes lesz megégetni ennyire a secondaryt, 4 pontos teljesítményeket viszont nem szeretnék a kezdő WR-emtől látni. SELL HIGH

 

Larry Fitzgerald (WR, Cardinals)

 

Palmer ihletett formáját természetesen elkapói is megérzik, azonban a Cardsnál továbbra is egyértelműnek tűnik, hogy a három elkapó baráti munkamegosztásban fog dolgozni. Hosszú távon a Palmer kegyeiért folytatott verseny John Brown javára fog eldőlni, viszont egy ilyen QB mellett WR2/Flex szinten a jó öreg 11-esben is bízhatunk. SELL HIGH / KEEP  

 

Allen Robinson (WR, Jaguars)

 

A Jags azzal a meglepetéssel kényszerítette térdre a Miamit, hogy érdemi támadójátékkal kísérletezett. Ennek első számú haszonélvezője a 12 targetet kapó Allen Robinson volt, aki megkérdőjelezhetetlen 1. számú opcióként a későbbiek is nagy passztömegre számíthat. A következő három fordulóban ráadásul egész jó matchupok várnak rá, én szívesen kezdetném WR2-ként a csapatomban. KEEP

 

STOCK DOWN

 

Tony Romo (QB, Cowboys) 

Ez van, srácok. Romo a legoptimistább hírek szerint sem tér vissza 10 héten belül, így el kell búcsúznunk tőle, és gyorsan felkapkodni a korábban ajánlott srácokat, és bizakodni a legjobbakban. Bár Weeden is csábító opció lehetne, ne dőljünk be az Eagles elleni tökéletes játékának, és hagyjuk csak a helyén, a waiveren! DROP

 

Eagles RB-k

 

A háromfejű szörnyeteg futóteljesítményét lassan Peyton Manningéhez tudom hasonlítani, így itt az idő pánikolni! Ha csak nincsenek fanatikus Eagles-szurkolók a ligádban, akkor a trade nem opció, így rosteren belül kell kezelni a helyzetet: Mathews és Sproles RB-ként nem kezdethető, és Murray helyére is hajlamos lennék betenni bármelyik WR-ről felvehető kezdőesélyt kapó RB-t (Freeman, Dam. Williams). BENCH

 

Alfred Morris (RB, Redskins)

 

Baj van Washingtonban! Matt Jones betört az NFL-be, és ezt bizony Morris játéklehetőségei fogják leginkább megérezni. Egy darabig még szerintem hozni fogja az RB2 számokat, de a lehetőségek megosztása hosszú távon nem fog jót tenni Alfrednek, így én most nagyon keresném a trade opciókat. SELL HIGH (?)

 

Ameer Abdullah (RB, Lions)

 

Az első héten ügyesen debütáló Abdullah sok csapat kezdőjébe csúszott fel, hogy aztán 2 pontot hozzon a konyhára. A Detroit nem csak, hogy nem hisz a futójátékokban (az első két meccsen csak a támadójátékok 27%-ában futották), de az amúgy is kevés lehetőségre sok jelentkező van (Joique Bell, Riddick, Zenner), ráadásul a futásblokkolás sem megy tökéletesen – ezen a héten Stafford volt a legjobb Lions-futó 20 yarddal. Eldobni azért nem érdemes, elcserélni nem lehet, szóval marad a kispad. BENCH

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!