Connect with us

Beharangozó

FK Premium Selection: Week3

premium-selection

A mögöttünk hagyott forduló jócskán megkavarta az erőviszonyokat. Kevés csapat van, aki igazán meggyőző, és láthattuk, hogy az úgynevezett “kiscsapatok” is képesek bárkit elkapni. Az előttünk álló fordulóban erre szintén jó lehetőség nyílik. A Kandallóban ezúttal két csoportmeccset, valamint egy egyaránt 0-2-vel álló csapat párharcát vetítjük, ezért ezeken a mérkőzéseken kiemelten nagy lesz a tét.

 

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 19:00

 

Az AFC North rangadóját két ellentétes formában lévő csapat vívja. A Ravens az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett, és amíg az első fordulóban legalább azt láthattuk a védelmük rendben van, addig a második fordulóban ezt az elképzelésünket is felül kellett írjuk. Az Andy Dalton vezette Bengals viszont két meggyőző győzelemmel kezdett, ennek megfelelően egyelőre vezetik a csoportot. Meglepetésre az utóbbi öt találkozásból négyet a Bengals nyert és ezúttal is ők a mérkőzés esélyesei. A mérkőzés kulcsa valószínűleg megint az lesz, hogy az elmúlt években nagyszerűen működő, de idén eddig szenvedő támadófala képes-e megvédeni Flaccot, aki így hatékony támadójátékot tud vezetni a Bengals védelem ellen. Amennyiben nem képesek legalább 17 pontot felrakni a táblára, valószínűleg elúszik a meccs, mert a csoportrivális támadógépezete egyelőre annyira működik, hogy még a kezdő futójuk (Jeremy Hill 2 fumble) betlijét is elbírták az elmúlt fordulóban. Flacco és Smith segítségére az újonc Perriman siethet, aki a héten már edzésbe állt, de ennek ellenére nem biztos a játéka.

 

2

 

A védelem a Bengals oldalán a szokásos, nem ligaelit (bár két forduló után csapatszinten jól műkődnek) , de egy megbízható szintet hoznak és ezzel életben tartják általában a meccseket. A Ravens defense ezzel szemben még elitnek nézett ki az első fordulóban, de Suggs hiánya úgy tűnik nagyon megviselte az alakulatot, mert az Oakland ellen már helyenként siralmas volt. A pass rush erőssége amúgy is kulcsfontosságú lesz a Bengals ellen, mert Dalton támadófala egyelőre jól védi vörös ékkövét, és amennyiben most is megfogják a védőket, Will Hilléknek nem lesz könnyű dolga a mozgékony fegyverarzenál ellen. Érdekességképp megemlítendő, hogy az utolsó találkozás alkalmával Dalton két touchdownt is futott, melyből az egyik egy game-winning 1 yardos loholás volt. Minden jel és az ellenfél edzője szerint is a Bengals a találkozó és a csoport esélyese, de amint azt láthattuk ez nem mindig elég.

cinbal

 

Chicago Bears @ Seattle Seahawks 22:25

 

A hét egyetlen mérkőzése, ahol két nyeretlen együttes néz farkasszemet egymással. A jó hír az, hogy az egyikük minden valószínűség szerint elkönyvelheti első győzelmét, a rossz pedig az, hogy nagyon elgyepálják a Macikat. Pete Carroll csapata ugyan az első két fordulóban is vereséget szenvedett, de az így álló nagy csapatok közül ők voltak az egyetlenek, akik nem totál reménytelen játékkal tették mindezt. A Macik pedig hiába mutattak biztató játékot, ez elég kevés volt ahhoz, hogy bármelyik meccsen is legyen esélyük. Cutler már-már hagyományos kiesésével ez pedig tovább csökken (vagy nő, mindenki döntse el maga) és a tavalyi Super Bowl runner up otthonába se esélyesként utaznak. A párharcot egyébként a Bears vezeti 10-4 arányban, de a négy vereség az utóbbi öt találkozás alkalmával gyűlt össze. John Fox a Seattle ellen egy impozáns 1-5-ös mérleggel büszkélkedhet, az utolsó előtti találkozásukra talán mindenki élesen emlékszik. A Macik taktikája egyetlen dolog lehet. Adjuk a labdát Forténak és imádkozzunk, hogy nem fumble-zza el és sokáig is jut vele. A kiváló futó harmadik futott yardokban, és megint első scrimmage yardokban, de segítség nélkül nem fogja megváltani a világot. A passzjátékban kevésbé bízhatnak a chicagói szurkolók, mivel Clausen nem az elit irányítók mintapéldánya, legjobb elkapója Jeffery szokás szerint sérüléssel bajlódik és a Legion of Boom is újra összeállni látszik. Sherman, aki talán leggyengébb mérkőzését játszotta múlt héten – de amúgy 2011 óta vezeti a ligát interceptionökben – nagy elszántsággal készül a meccsre és ez semmi jót nem ígér Foxéknak. A Hawks azon kívül, hogy megfogja Fortéékat, támadóoldalon is kénytelen villantani valamit, mert az eddigi meccseken néhány fellángolástól eltekintve nem minden klappolt. Graham intenzívebb bevonása a passzjátékba mindenesetre sokat segíthet, eddigi munkássága során 21 elkapásból 301 yardot kapirgált össze a Bears ellen.

chisea

 

Buffalo Bills @ Miami Dolphins 22:25

 

A nap második általunk közvetített csoportrangadója az AFC Eastre kalauzol bennünket, ahol a Bills és a Dolphins eldöntheti, ki lesz a Jets mellett a Patriots másik kihívója, és ki az, aki már most szinte lemondhat az év előtti  nagy álmairól. Érdekesség, hogy mindkét edző negatív mérleget tud felmutatni az aktuális ellenfél csapata ellen, az mégis inkább Rex Ryan mellett szól, hogy ő öt győzelem ellenére mondhatja el ezt magáról. Utolsó találkozásuk alkalmával a Delfinek örülhettek, amikor is Tannehill 110 feletti passer ratinggel és 2 TD-vel szomorította el a Bills szurkolóit. A mérkőzés várhatóan azon fog múlni, hogy melyik támadóegység tud nagyobb sebeket ütni az amúgy erős védelmeken. A két defense egyébként nagyon hasonló erősségű, talán a Delfinek kicsit a passzjáték ellen, Ryanék pedig a futás ellen erősebbek, bár erre mindkét fél igyekezett múlt héten rácáfolni. A győzelemhez adott esetben akár 20 pont is elég lehet, ha mindkét védelem hozná az általa elvárt szintet.

bufmia

 

A többi találkozóról röviden:

 

New Orleans Saints @ Carolina Panthers 19:00

 

A Saints közelébe sincs legfényesebb időszakainak az utóbbi két évben. Beharangozott újjáépítés ide, futójáték beígért felvirágoztatása oda, a New Orleans az utóbbi évek egyik legrosszabb formájában van. Bizonyítja ezt az is, hogy soros ellenfelük tavaly például egy 41-10-es súlyos vereséget mért a Szentekre. A Dome sérthetetlensége oda, sőt sárba is lett tiporva, idegenben pedig még annyira se félelmetes a gárda. Brees mióta csatlakozott a New Orleanshoz vezeti a ligát passzolt yardokban és touchdown átadásokban is. Ez utóbbiakhoz még kettő darab kell, hogy ő legyen a negyedik irányító, aki eléri a 400-as határt.

 

New Orleans Saints' Lance Moore gives Carolina Panthers' Josh Thomas (22) a stiff arm after catching a pass during the first half of an NFL football game Sunday, Dec. 30, 2012, in New Orleans. (AP Photo/Dave Martin)

 

Erre azonban semmi garancia sincs, mivel egyrészt lehetséges, hogy nem játszik (a cikk írása közben jött a hír, hogy biztosan nem játszik), másrészt pedig a Panthers defense továbbra is remek formában űzi az ipart. A mérkőzés egyértelműen a Carolinának áll, mind védő, mind támadó oldalon megfoghatják Paytonékat, hogy a Saints csapatát már az idény elején elüssék a potenciális riválisok elől.

nocar

 

Oakland Raiders @ Cleveland Browns 19:00

 

Amióta megtudtam a hírt, hogy Manziel helyett McCown kezd, a legkevésbé se érdekel ez a mérkőzés, ezért csak pár statisztikával harangoznám be. A Raiders irányítója Carr 351 yarddal és 3 TD-vel zárta a múlt heti mérkőzést, ami karriercsúcs a fiatal irányítónak, ezúttal azonban egy nagyon kemény passz elleni védekezés ellen találja magát. Az Oakland sikerének a kulcsa a futójáték erőltetése lehet, mivel a Barnák futáselleni védekezése továbbra is a liga végén kullog.  A Clevelandnek a múlt heti teljesítményére lesz szüksége, hogy ezt a meccset is behúzzák, ehhez elsősorban arra van szükség, hogy a támadófal ugyanolyan jól védje meg az adott irányítót és segítse a futókat, mint tette azt legutóbb. Ebben a mutatóban egyébként mind a két „kis” csapat elég jól szerepel ebben a szezonban.

oakcle

 

Atlanta Falcons @ Dallas Cowboys 19:00

 

Ezen a meccsen a Chicago seattle-i vendégjátékával ellentétben nem két 0 győzelmes csapat, hanem két száz százalékos együttes csap össze. Szüzessége megtartására meglepetésre a Falconsnak van nagyobb esélye, mivel a túloldalon kiesett a kezdő irányító és az elsőszámú elkapó is. A Sólymoknál viszont remekül megy minden, Ryan vezeti az NFC-t passzolt yardokban, elsőszámú elkapója, Julio Jones pedig elkapott yardokban, így a mérkőzés kulcsa ennek a duónak a megállítása lehet. A Cowboys egyébként 2008 óta nem kezdett 2-0-val, és még Weedennel a vezérlőpultban is győzelemről álmodnak. Ehhez mindenképp szükség lesz az eddig gyengécske futójáték fejlesztésére, akár Randle-lel, akár McFaddennel vagy akár Dunbarral (Cristian Michael az eddigiek alapján nem sok lehetőséget remélhet).

atldal

 

Tampa Bay Buccaneers @ Houston Texans 19:00

 

Lovie Smith mérlege a Houston ellen 0-3, Bill O’Brien pedig még nem találkozott a Bucsszal, így mindkét vezetőedző első győzelmét fogja hajszolni a soron következő párharcban. Egyik csapat sincs csúcsformában, igaz a Tampa múlthéten begyűjtötte első győzelmét, de még hosszú út áll előttük, hogy kompetens csapatként tekinthessünk rájuk. A másik oldal pedig továbbra se találja irányítóját, az első héten gyengélkedő Hoyer helyét Mallett vette át, aki 2 interceptionnel és 80 alatti passer ratinggel hálálta meg a bizalmat. A nagyobb baj, hogy a futójáték is szenved a Texansnál, pedig ezt az utóbbi években nem szokták meg. Foster visszatéréséről egyre pozitívabbak a hírek és sok fantasy játékos várja, hogy már akár ezen a héten beöltözzön a sztátfutó, de erre legalább egy hetet várni kell még.

tbhou

 

San Diego Chargers @ Minnesota Vikings 19:00

 

A két csapat két ellentétes fordulón van túl. A Vikings az első meccsen volt reménytelen, aztán megverték a Lionst. A Chargers pedig az első fordulóban verte a Lionst, míg a második fordulóban volt közel reménytelen. Azt tehát tudjuk, hogy a Detroitot mindketten meg tudják verni, de vajon mire képesek egymással? Rivers egyelőre jó formában kezdte az évet, de a minnesotai secondary múlt héten simán levette a Megatron-Tate kettőst is a pályáról, így méltó ellenfele lehet. A mérkőzés kulcsa tehát az lehet, hogy szeretett Riversünk mire képes a Xavier Rhodes fémjelezte sor ellen. A túloldalon inkább a futójátékot kellene erőltetni, mivel ha van egy Petersonunk, akkor nem szokás hagyni a parlagon heverni, főleg a Chargers védelme ellen, akik futás elleni védelme nem túl acélos.

sdmin

 

Jacksonville Jaguars @ New England Patriot 19:00

 

Erről a meccsről nehéz úgy beszélni, mint egy kiegyenlített összecsapásról. Az egyik csapat irányítója 273 yardot és 102.2-es QB ratinget ért el múlt héten egy olyan csapat ellen, amely védelmét sokáig bitangerősnek hittünk. A másik csapat irányítója viszont Tom Brady.

4

 

A felfújatlan labdák hőse eddig kérdés nélkül a liga MVP-je. Vezeti a ligát dobott yardokban, dobott toucdowonokban és magabiztosabbnak tűnik, mint valaha. A Jaguarsnak amúgy is 0-6 a mérlege a Patriots ellen és ennél rosszabb esélyük még nem volt ezen változtatni. Lapozzunk.

jaxne

 

Philadelphia Eagles @ New York Jets 19:00

 

Ez a mérkőzés viszont már annál érdekesebb. A Philadelphia 9-0-val áll a Jets ellen, de most jó esélyük van elveszteni első meccsüket a párharcban. Múlt héten egy egész kilátástalan meccset produkált a gárda, különösen a futójáték az, ami reménytelen, de Bradford és az elkapók kapcsolata se megnyugtató. Ezzel szemben a Jets valami különös magabiztossággal verte a Coltsot és 2-0-val indította az évet. Revis várhatóan Matthews követi majd, akinek így elég nehéz napja lesz, mert a tapasztalt corner múlt héten is 1 interceptiont és két összeszedett fumble-t jegyzett, mely mutatóban egyébként hárommal vezeti az NFL-t. A Jets erőssége amúgy is a futás megállítása, a múlt hetiből kiindulva én Kellyék helyében félnék a mínusz yardos zárástól. Nem tudom mitől vezérelve, de ezek ellenére is én még mindig bízok abban, hogy az Eagles felébred és nekiindul annak a szezonnak, amit az előszezon után mindenki jósolt nekik. Valamikor el kell kezdeniük játszani, ha valamit is akarnak még ebben az évben, és most underdogként villanthatnak igazán nagyot.

nyjphi

 

Pittsburgh Steelers @ St. Louis Rams 19:00

 

A B2B összhang a második fordulóban már nem csak a statisztikákban, de az eredmény szempontjából is meghatározónak bizonyult. Ebben a fordulóban pedig csatlakozik a harmadik B is a csapathoz, amit a Steelers szurkolók már nagyon vártak. No nem azért, mert DeAngelo Williams rossz lett volna, sőt a furcsa hajú futó az első két forduló után vezeti a ligát a futott yardokat tekintve és nagyon meggyőző volt eddig. Ennek ellenére Bell egészen fiatalos, új lendületet adhat a csapatnak, főleg azért, mert biztosabb kezeinek köszönhetően a passzjáték gyakori részvevője is lehet. Egészen félelmetes lehet vele kiegészülve a Steelers offense, amely már eddig is ontotta a pontokat. A Rams inkább a védelmében bízhat különösen, a két forduló után a legjobb védőjátékosban, Aaron Donaldban, aki egész félelmetesen kezdte a szezont. A Rams, ha nem akarja megszakítani a hagyományát, hogy egy meglepetés után egy összezuhanás, akkor most megnehezíti a Kohászok dolgát vagy akár le is győzi ellenfelét. Mindenesetre a sok meglepetés ellenére se jósolnám ezt a kimenetelt.

pitstl

 

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans 19:00

 

A Colts 27-13 arányban vezeti a párharcot, és mióta Andrew Luck az irányító 6-0-val állnak a Titánok ellen. Idén viszont egyáltalán nem tűnik olyan olajozottnak a gépezet, mint sokan azt elképzelték. Luck nem hogy nem vezére a csapatnak, de rengeteg labdavesztésével igazi lókötője is eddig a gárdának. Igaz, a fal nem segíti nagyban a munkáját és a futójátékra se támaszkodhat, de tőle sokkal többet várnak.

 

5

 

Ezzel ellentétben a túloldalon az újonc Mariota rekordot rekordra halmoz. Az első fordulós tündökléséből igaz visszavett, de 6 passzolt TD-je és 129.9-es passer ratingje egyaránt csúcs az első két meccsen újoncok között. Az igazat megvallva ezt a mérkőzést a Coltsnak mindenképpen meg kell nyernie, és erre minden esélye meg is van. A Titans passz elleni védekezése sebezhető és ezt akár még egy limitált Hiltonnal is illene megoldania Lucknak.

indten

 

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals 22:05

 

A 49ers uralja a két csapat párharcát, és az utolsó hat meccsből ötöt megnyert a san franciscoi gárda. Ennek ellenére most messze nem ők a találkozó esélyesei, hanem a Cardinals. A Palmer vezette támadósor vezeti a ligát szerzett pontokban, az összes Red Zone látogatásuk alkalmával touchdownt szereztek a Pintyek. Kaepernickék az első fordulós brusztolós győzelem után a második fordulóban már haloványabbak voltak, de még így is biztatóbbak, mint gondoltam. Carlos Hyde ugyan az idei első meccsen durrantott nagyot, de a Cards csapatát már tavaly is meglepte egy TD futással. Nem ő az egyetlen azonban, aki nagyot játszott amikor utoljára pályára lépett a két csapat összecsapásán. NaVorro Bowman 10 tackle-lel, sackkel, interceptionnel, kiharcolt és összeszedett fumble-lel zárta az utolsó meccsét az Arizona ellen. Amennyiben ezúttal is megtudná ezt ismételni, akkor el tudom képzelni, hogy lesz keresnivalója a 49ersnek.

sfari

 

Denver Broncos @ Detroit Lions 2:30

 

A heti Sunday Night Football a Broncos és a Lions összecsapása lesz. Jobb napokon ez egy igazi támadó football gála lehetne, de ezúttal gyaníthatóan messze fogunk járni ettől. A Manning-Sanders-Thomas kapcsolat ugyan életben van, de nem olyan félelmetes, mint ezt megszokhattuk tőlük. Sőt, egyelőre az egész denveri offense keresi önmagát. Kiemelten igaz ez a futójátékra, ahol C.J. Anderson gyorsabban eljutott addig a pontig, hogy megkérdőjelezik a kezdő helyét, mint tavaly tették azt Ballal. A túloldalon viszont még ennél is rosszabb a helyzet. A Stafford-Tate-Megatron trió még gyengébben kezdte a szezont, mint az ellenfél hármasa és nélkülük elég nehéz lesz haladnia a Lionsnak. Különösen igaz ez a mostani mérkőzésre, ugyanis az ellenfél védelme az eddigi két forduló alapján a liga legjobbja. Már nem csak futójáték ellen, hanem passzjátékban és labdaszerzésekben is fellépett a Broncos defense, így pedig még úgy is meccsben tudják tartani a támadókat, ha nem megy nekik.

dendet

 

Tippverseny:

 

A szerkesztőségi tippverseny így áll jelenleg a múlt heti gyalázatos teljesítmény után. Rowi nem tippelt múlt héten egyéb teendők miatt, így a múlt heti átlag 6 győzelmet adtuk meg neki.

tippversenyeredmény

 

Bold predictions:

 

packer nation: Sam Bradfordot leültetik a padra a Jets elleni meccs során, beáll Sanchez és touchdownt szerez, amivel megfordítja a meccset volt csapata ellen és meg is nyeri.

 

Cefre: McCown kezd, megsérül, Johnny beáll és dob egy TD-t Travis Benjaminnak.

 

gomes88: A Jet lenullázza az Eaglest, Bradford 150 passzolt yard alatt marad.

 

jimboy: Megszakad Rodgers INT-mentes sorozata a Lambeau-n, hármat is dob rögtön, amiből kettőt vissza is hord a Chiefs.

 

renningan: Matthew Stafford több picksixet dob, mint TD-t.

 

rowi: A Bears engedte eddig a legtöbb passzolt TD-t (7) a szezonban. Russell Wilson passzolt yardok és TD-k terén is egyéni csúcsot dönt vagy állít be (339+ yard és 4+ TD).

 

leonidsz007: DeMarco Murray 2 TD-t szerez és legalább 80 scrimmage yardot szerez.

 

tszajko: Bortles a Patriots ellen 4 TD-t szerez és nem dob interceptiont.

 

MZoli: A Bears lesz a forduló végén, amelyiknek nem lesz győzelme, tehát nyer a Seahawks, az Eagles, a Ravens, a Saints, a Texans, a Colts és a Lions.

 

katonadani: Le’Veon Bell stílusosan tér vissza, 100+ futott és 100+ elkapott yardot szerez 3 TD társaságában, amire karrierje során nem volt még példa.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!