Connect with us

Állandó rovatok

A Saints nem, a Colts elkerülte a 0-3-at

New Orleans Saints – Carolina Panthers 22-27

 

Végig kiélezett küzdelmet hozott az NFC South csoportrangadója. A Cam Newton vezette Panthers offense végül legyűrte a csereirányítóval felálló Szenteket. A mérkőzést a Saints kezdte jobban és a második negyed elején egy mezőnygóllal és egy 94 yardos drive végén Mark Ingram TD-jével 10-0-ra vezettek. McCown nagyon meggyőzően játszott, mondjuk ehhez a Panthers D# is asszisztált rendesen.

 

A Panthers első pontjait Newton passzából Greg Olsen jegyezte, ezzel 10-7-re zárkózott a Carolina. A félidő vége előtt pedig egy mezőnygóllal egyenlítettek, 10-10-el várhatták a második felvonást a csapatok. A pihenő után minden Panthers szurkolóban megállt a vér, Markus Murphy 74 yardot nyargalt vissza a punttal és szerzett vezetést a Saintsnek.

 

Cam Newtonék azonban gyorsan összekapták magukat a speciális egység blamája után és újabb Olson TD-vel vették vissza a vezetést, 16-17.

 

A Saints válasza nem akart jönni, egy elvesztett fumble és egy punt után megint Newton villant. 13 yardtól a végzónától Newton átírta a playt, egy fake handoff után kifordult a zsebből és maga intézte a hatpontost csapatának, 16-27. A disznóbőrt egy szerencsés kölyök kapta meg:

 

 

Ennél a pontnál már nem volt mese, a Saintsnek passzolnia kellett, ha haladni akart, az idő pedig fogyott. McCown nem okozott csalódást, végig hajigálta a pályát, 2 yardról pedig Robinson vitte be a labdát. A két pontos kísérlet nem sikerült, a differencia 4 pont maradt, tehát kellett a Saintsnek a TD, ha nyerni akartak.

 

A Panthers megadta erre az esélyt, egy 3&out után visszaadta a labdát McCownnak, lehetőséget adva egy game winning drive-ra. Egész szépen haladtak, egy 3rd&10-et is sikerült abszolválni, aztán jött a döbbenet, Brandin Cooks volt a célpont az end zone-ban:

 

 

Josh Norman ezzel a pickkel simán feliratkozott az év végi összefoglalóba.

 

Bár a Panthers most 3-0-val áll holtversenyben a Falconsszal az NFC South élén, azért ez a védelem nem volt a helyzet magaslatán. A mérkőzés embere egyértelműen Cam Newton volt: 312 yard, 2 passzolt és 1 futott TD. A másik oldalon McCown 81,6%(!!!)-os pontossággal passzolt, de ez inkább a gyors rövid passzok és a botrányos Panthers védelem “érdeme”. McCown 20 yard fölé kétszer passzolt a mérkőzésen, abból az egyik a mérkőzést eldöntő INT volt (a másik se ért célt). A Saints mérlege 0-3-ra módosult, a szurkolók lassan végleg lemondhatnak a rájátszásról szőtt álmaikról.

 

Jacksonville Jaguars – New England Patriots 17-51

 

Erről a mérkőzésről nagyon nincs mit mondani, Brady továbbra is tűéles és rettentő mérges, Gronk megint 100 yard fölé jutott. Gyakorlatilag egy percig nem volt kérdéses, hogy a Patriots megnyeri ezt a derbit, az egyetlen kérdés az volt: hány ponttal? A válasz 34, mehetünk tovább.

 

 

Ezzel a TD-vel Brady átlépte a 400 passzolt TD-t (a 400.-at Amendola kapta ugyanezen a meccsen). Brady lett az NFL történetének negyedik irányítója, akinek sikerült a 400+. Legenda!

 

Atlanta Falcons – Dallas Cowboys 39-28

 

Pont-háborúba fulladt ez az NFC rangadó a két veretlen csapat között, aminek bizonyára más kimenetele lett volna, ha Romo és Bryant sem sérül le. A dallasiak bánatára ezen a meccsen ez nem így volt, abból kellett főzni, ami volt.

 

A mérkőzést a Dallas kezdte jobban, bár Weeden irányította passzjátékok többségben voltak, de ez nem akadályozta meg Joseph Randle-t a remeklésben. Csak 14-szer kapta meg a labdát, 6,2 yardot átlagolt és 3 TD-t szerzett. Marion Barber óta nem volt dallasi RB, aki egy negyed alatt kétszer volt eredményes az end zone-ban. Az pedig nem tegnap volt. Ehhez még McFadden is hozzátette a maga hatpontosát, 28 pontot raktak fel a táblára az első félidőben. Aztán megállt a tudomány. A második félidőben nem működtek a futások, de nem is próbálkoztak sokat vele, 5 futásból elértek -4 yardot és csókolom. Érthetetlen, az első félidőben felpakoltak 131 futott yardot és 4 TD-t. Ehhez mondjuk az is kellett, hogy az Atlanta telepakolja a boxot a második játékrészben, Weeden passzaitól kevésbé tartottak, mint Randle futásaitól.

 

A Falcons gépezete viszont nem fulladt le, az egész mérkőzésen szépen muzsikált az offense és bár a negyedik negyed elején is még hátrányban voltak, a folyamatos stabil, kiegyensúlyozott játék meghozta az eredményét. Julio Jones és Devonta Freeman a hátán vitte az atlantai támadásokat és zabálták a yardokat. Kettejük csatáját Jones nyerte yardokban (164 – 141), viszont Freeman szerezte a több TD-t (3 – 2). Julio Jonesra egyszerűen nincsenek szavak, megállíthatatlan a kétszeres Pro Bowler elkapó. Teljesen mindegy, hogy 45 yardról:

 

 

Vagy 2 yardról kell bevinni:

 

 

N-e-m-e-m-b-e-r!

 

Oakland Raiders – Cleveland Browns 27-20

 

Bár az eredményből nem látszik, ez egy meglepően sima Raiders győzelem volt, gyakorlatilag végig vezettek a mérkőzésen, s bár az utolsó negyedre leengedtek, a hátrányt már nem bírta ledolgozni a Browns. A lehetőségük megvolt rá, 7 pontos hátrányból támadtak a végén, ám Charles Woodson, 38 éves veteránként lezárta a mérkőzést ezzel a megmozdulással:

 

 

Az Oaklandi támadások remekül ültek, a Browns védelmének se a futások, se a passzok ellen nem volt hatásos ellenszere. Amari Cooper 8 elkapásból 134 yardig jutott, DeSean Jackson (2008) óta ő az első rookie elkapó, aki az első három mérkőzésből kétszer 100+ yard fölé jutott. 290 eddig elkapott yardjával jelenleg a legjobb újonc elkapó a ligában. Volt ugyan egy felköhögött labdája, amit TD-re váltott a Browns, ennek ellenére remekül kezdi profi karrierjét.

 

 

A futásokért Latavius Murray felelt, 139 yarddal, 1 TD-vel járult hozzá a Raiders idei második sikeréhez:

 

 

Az offense fal teljesen uralta a line of scrimmage-et a Browns védőivel szemben, nem csak a futásokhoz blokkoltak jól, Carrt is tökéletesen védték meg, egy QB-hit nem sok, annyit nem engedélyeztek a nem létező Browns pass rushnak. Ezzel szemben a clevelandi fal totális csőd volt, Josh McCownt összevissza verték 5-ször gyalulták a földbe sacket érően (ebből Mack 2) és további hétszer meg is ütötték.

 

A második félidőre összekapta magát a Browns, s mivel futójátékuk nem volt, McCown vezetésével zárkóztak szépen. A végére 341 yardig és 2 TD-ig jutott, no meg az említett INT. Ezt a mérkőzést egyértelműen a Browns védelme bukta el, s a Raiders se lehet büszke a védelmére, ezen a meccsen a Fosztogatók támadói jobban muzsikáltak. Ahogy Packernation mondta a mérkőzés közben: Raiders = 100+ yardos elkapó, 100+ yardos futó, 300+ yardos QB. Ki emlékszik mikor volt ilyen utoljára?!

 

Indianapolis Colts – Tennessee Titans 35-33

 

Kínkeservesen, de megszerezte a nagy reményű Colts idei első győzelmét, tették ezt úgy, hogy a negyedik negyednek 13 pontos deficittel mentek neki. Nem újdonság ez Lucknak, az előző fordulóban is majdnem sikerült, tavaly is bemutattak pár szép fordítást, most sikerült. A vicc az, hogy egy Titans ellen is csak így sikerült győzni.

 

Pedig nem indult rosszul számukra a mérkőzés, először Gore volt eredményes, aztán Dwight Lowery vitte vissza a Mariotától szerzett picket, 14-0. 

 

 

Aztán akárcsak a Dallas esetében, itt teljesen lefagytak. Luck jó szokásához híven elkezdte eladogatni a labdát, kétszer is sikerült neki ez a bravúr, 3 hét után vezeti az interception statisztikát 7 egységgel. Ez volt zsinórban az ötödik meccse, ahol eladta a labdát, ez eddig csak Carson Palmernek “sikerült” az elmúlt 15 évben.

 

 

A Titans viszont ezzel szemben gyönyörűen haladt előre a nem létező Colts defense ellen. Mariota kétszer is TD-t dobott, előbb Kendall Wrightnak majd Dorial Green-Beckhamnek. A negyedik negyed elején 27-14-re vezettek a Titánok, a Colts szurkolók lélekben pedig eltemették az egész szezont.

 

Aztán Luck jött, látott és győzött. Ellentmondást nem tűrő drive-okat vezetett a mérkőzés végén. Dorsett és Moncrief is kapott egy TD passzt, majd Frank Gore volt eredményes, 35-27.

 

A Titans még megkapta az esélyt az egyenlítésre, de Fowler futott TD-je után nem sikerült a két pontost begyötörni, maradt a 35-33.

 

A Colts végül elkerülte a gyalázatos 0-3-as nyitást, de nem lehetnek nyugodtak a csapat szurkolói, a védelemre a pocsék is egy túlzó jelző, és a támadóknak is eredményesebbnek kell lenniük, mert Luck ebben a formában nem fog minden meccset megfordítani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!