Connect with us

Összefoglaló

Sok a turnover

E heti összefoglalóink második részében elolvashatjátok, hogyan nyert az Eagles, a Bills, a Bengals és a Broncos. Elég sok labdaeladás volt ezeken a meccseken, habár Colin Kaepernickkel nem vette fel senki a versenyt.

 

Philadelphia Eagles @ New York Jets 24:17

 

A sasok lesimázták az első félidőben a Jetset, majd a támadók teljesen átaludták a második félidőt. Az első két játékrészben 24-0ra vezettek, majd a harmadik-negyedikben a legjobb drive-juk 21 yardig jutott. Azonban ez is elegendő volt a sikerhez, ennek pedig a négy Jets-turnover és ezzel együtt a remek Eagles védelem volt az oka. Brandon Marshall a Jets történetének legérthetetlenebb fumble-jét követte el… oh wait…

 

Az Eagles sokkal jobban futtatta a labdát, mint az előző két mérkőzésen (annál mondjuk nem nehéz), Bradford viszont pocsék volt, egy szép passza volt Ryan Mathewsnak, de ennyi. Érdekesség, hogy a WR-ek közül egyedül Jordan Matthewsnak volt elkapása (6 darab 49 yardért). A védelem oldalán a Kiko Alonso és Mychal Kendricks hiányában mély vízbe dobott harmadik körös újonc Jordan Hicks parádézott, illetve mellette a secondary is jól tette a dolgát (a megszokott remek front7 teljesítmény mellett), a második körös és tegnap először védelmi snapet kapó Eric Rowe és a slot cornerből safetyvé átképzett Walter Thurmond is intercpetionnel hálálta meg a bizalmat. Meg kell említeni a támadók oldaláról még Darren Sprolest, aki egyrészt futott egy TD-t, másrészt vissza is hordott egy puntot és ő az egyetlen olyan játékos az NFL történetében, akinek legalább 25 elkapott- (27), 15 futott- (18) és 5 punt retunr TD-je (6) van.

 

A Jets könnyen visszajöhetett volna a meccsbe az első félidei nulla mutatott játék után is, többször is megvolt az esély a felzárkózásra, azonban a turnoverek kicsinálták a támadásaikat.

 

Buffalo Bills @ Miami Dolphins 41-14

 

Ez a mérkőzés is eldőlt az első félidőben, de itt a szenvedő fél nem tudott visszakapaszkodni. Tyrod Taylor a mérkőzés elején kiosztott két TD passzt is, amiből előbbi elég érdekesre sikerült a Dolphins védői részéről. Charles Clayt úgy tűnik nagyon tisztelik volt csapattársai:

 

Taylor aztán még Shadynek és Hogannek is passzolt 1-1 hatpontost, ezzel pedig ő lett Jim Kelly óta a Bills első olyan QB-ja, aki egy szezon első három meccsén 7 TD-t adott és 70% feletti a passzpontossága. A delfinek borzalmasak voltak, Tannehill 3 interceptiont dobott (egyik Jarvis Landry számlájára írható), a támadófal pocsék, így futójáték sincs. Szezon előtt mondtam, hogy év végén Joe Philbin elveszti állását, de ha így folytatják, ez korábban is bekövetkezhet. A Bills pedig playoff-csapatnak tűnik 3 hét után.

 

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 28-24

 

Ez a mérkőzés valami elképesztően jóra sikeredett, jól beválasztottátok a Kandallós műsorba, mindenkinek ajánlom, hogy nézze vissza valamilyen formában. A Bengals úgy tűnt, hogy simán behúzza a találkozót, a félidőben 14-0ra is vezettek, majd annuláltak egy Eifert TD-t, ami eléggé hasonlított Dez Bryant esetéhez a rájátszásból. A harmadik negyed közepétől lett teljesen őrült a meccs, ez a negyedik down-os play indította el a dolgokat Steve Smith főszereplésével:

 

Egy Ravens field goalt követően a negyedik negyedben át is vették a hollók a vezetést. Dumervil sackelte Daltont, a kezéből kieső labdát pedig “Carlos Jack” Mosley vitte vissza a célterületre (fordítás 1). A Bengals ekkor állt először vesztésre az egész szezonban, aztán viszont megérkezett AJ Green (fordítás 2).

 

A változatosság kedvéért újra Steve Smith (fordítás 3), majd újra AJ Green (fordítás 4) következett 1-1 TD-vel, a Ravens pedig végül nem tudott győztes drive-ot vezetni egy 4th&3-ra elkövetett facemask szabálytalanság miatt. A mérkőzés – mint az eddigi sorokból kiderült – a két sztárelkapóról szólt, AJ Green 10 elkapás, 227 yard, 2 TD, az év végén sokak sajnálatára visszavonuló Steve Smith Sr. pedig 13 elkapás, 186 yard, 2 TD statisztikát tud felmutatni. Mellesleg Andy Dalton az interceptionje és az elvesztett fumble-je ellenére remekül játszott, mintha fejlődött volna, jobb a zsebben, agresszívabb, meglátjuk, hogy ez kitart-e a playoffra is. A Bengals elég sima rájátszás-résztvevőnek tűnik a szezon korai szakaszában, a Ravens pedig 0-3-mal nagyon nehezen fog tudni rájátszásba jutni, hiszen erre a ligában 17 éve nem volt példa. A hollók voltak egyébként az utolsó franchise, amelyek még nem kezdtek idényt három vereséggel.

 

Denver Broncos @ Detroit Lions 24-12

 

4 perccel a meccs vége előttig bőven meccsben volt a Lions és támadhattak is a vezetésért, szóval ez az eredmény kicsit csalóka. A második negyed közepéig nem is volt pontszerzés, előtte mindkét irányító eladta a labdát, két bravúros INT-t láthattunk Bradley Roby és Glover Quin főszereplésében, habár utóbbinál nagy szerepe volt Haloti Ngatának, aki felütötte a labdát.

 

Aqib Talib nem tudta tartani Megatront, aki többek között ilyen elkapásokat produkált:

 

A túloldalon Sanders és Demaryius Thomas is csináltak nagy játékokat, habár nekik nem volt olyan jó napjuk azért, több dropot is bemutattak. A mérkőzésen három sikeres challenge is volt, a legviccesebb ezt a játékot követte:

 

A denveri védelem továbbra is bitang erős, a futójáték viszont nagyon is akadozik. Peyton jól játszott, szinte mindig shotgunban vagy pistol formációban kapta a snapet, így tehát a Kubiak-féle rendszert visszaszorította. A Lions nem áll túl jól így három vereséggel a hátuk mögött, ráadásul a Seahawks és a Packers a következő kettő, tehát kinéz egy 0-5 a csapatnak.

 

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Broncos blokkolt egy extra pont kísérletet és Chris Harris majdnem vissza is tudta hordani, amivel történelmet írt volna, Eric Ebron azonban megállította.

 

További öt mérkőzés összefoglalóját ITT olvashatjátok.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!