Connect with us

Hír

A Meskó-könyv

Meskó Zoltán elhozta nekünk Amerikát és a világ leggazdagabb sportbajnokságát.

Mesko_1

 

Sok levélváltás, több Skype-beszélgetés és megannyi érvelés előzte meg azt a napot, amikor Meskó Zoltán rábólintott arra a felkérésre, hogy Magyarországon, magyarul, a magyar NFL-rajongók számára jelentesse meg önéletrajzát.

 

A New England Patriots, a Pittsburgh Steelers és a Cincinnati Bengals korábbi puntere bevallotta: bár mindvégig hízelgő volt számára a megkeresés, és azt is örömmel konstatálta, hogy egyre nagyobb tábora van az amerikai futballnak hazánkban, őt végül a felesége beszélte rá a könyv megírására, mondván, jó lesz majd a történetét lapozgatni évtizedek múlva…

Mesko_kepmelleklet.indd

 

Meskó életútja ráadásul mindenki számára tanulságos lehet, amit azzal ért el a szerzőpáros (a sportoló gondolatait Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője rendezte könyv formába), hogy valamennyi témánál igyekeztek a lehető legmélyebbre ásni és a néha fájdalmas, olykor humoros emlékeket is őszintén kitárgyalták – a szöveg olvasása közben döbben rá az ember, hogy ebben a kötetben valóban nincsenek tabuk. A főszereplő kendőzetlenül vall a máig fájó new england-i kirúgásáról, és mindezt olyan stílusban meséli el, hogy az olvasó úgy érzi, őt fosztották meg az álmától. Rajta keresztül megismerhetjük az igazi Tom Bradyt és Bill Belichicket, s többek között az is kiderül, hogy meglepte-e a Patriots öltözőjét, amikor a csapat egyik legjobbját, Aaron Hernandezt különös kegyetlenséggel elkövetett, előre megfontolt emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték…

 

A sort hosszan lehetne folytatni, amit azért nem tennénk, mert még kihagynánk valamit. Ezt a hibát ugyanakkor egyetlen NFL-rajongó sem engedheti meg magának!

 

Meskó Zoltán elhozta nekünk Amerikát és a világ leggazdagabb sportbajnokságát. Most minden kiderül – első kézből.

Mesko_konyvborito

 

A kötet megrendelhető az Alexandra Online webáruházban vagy megvásárolható bármelyik Alexandra Könyvesboltban.

 

Interjú Faragó Richarddal, a Sport Tv műsorvezetőjével a Könyvjelző Magazin legújabb számában a Meskó-könyvről és az NFL-ről.

 

A következő hét folyamán két szerkesztői véleményt is olvashattok tőlünk, miután elolvastuk a könyvet. A Facebookon nyereményjátékot hirdettünk, a posztot megosztók között 3 könyvet sorsolunk ki!

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!