Connect with us

Hír

Arian Foster szezonjának vége

Arian Foster elszakította az Achilles-inát egy kontaktus nélküli játék során a Miami Dolphins elleni mérkőzésen. A remek futónak így idejekorán véget ért ismét a szezonja és könnyen lehet, hogy a houstoni karrierje is.

foster

bleacherreport.com

 

Foster draftolatlan újoncként került a Texanshoz, ahol bár első szezonjában nem kapott komoly szerepet, 2010 és 12 között több, mint 4200 yardot futott 41 TD társaságában, valamint 6 elkapott hatpontosa és 1400 elkapott yardja is volt. Ez idő alatt a liga egyik legjobb, legalább top3-as futójának számított. 2013-ban sérülés miatt csak 8 meccsen kapott szerepet és 2014-ben is csak 13 meccsen tudott pályára lépni, igaz, ekkor 1500+ total yardot és 13 touchdownt ért el.

 

Ágyék sérülés miatt, melyet műteni is kellett, kihagyta a 2015-ös szezon első 3 meccsét és a 4.-en is csak limitáltan vett részt. Visszatérése után fokozatosan egyre többet és egyre jobban játszott, bár ez a csapat teljesítményén nem látszott meg. Achilles-sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni az egész évet és reális esély van rá, hogy a lassan 30 éves futó a következő szezon nyitányára sem lesz 100%-os. Ez pedig felvet néhány nem elhanyagolható kérdést Houstonban.

 

Foster jövőre 9,3 millió dollárnyi helyet foglal el a Texans fizetési sapkájából, elküldés esetén 7 millió dollár szabadulna fel. A Houston nem áll rosszul anyagilag (22 millió jövőre), nincsenek nagyon komoly szabadügynökök, de egy ilyen pocsék szezon után várható, hogy lesznek változások a keretben. Egy sérülékeny, korosodó futó nem biztos, hogy megér ennyi pénzt, amikor a csapat gyakorlatilag bármelyik egységére ráfér az erősítés.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!