Connect with us

Összefoglaló

Cutler visszatért, Kaep megint betlizett

Az eheti összefoglalóink “Mit tanultunk?” stílusban íródnak, aminek az alapötletét az nfl.com Around the NFL stábjától vettük kölcsön.

 

Green Bay Packers – San Francisco 49ers 17-3

 

  • 1. Sokkal jobb a Packers védelem, mint amit a számok mutatnak! Futások ellen jelenleg 21. helyen áll a gárda, ami nem mondható túl impresszívnek, de ha figyelembe vesszük, hogy most a 49erst szinte lenullázták, előtte Jamaal Charles 49 yardig, Marshawn Lynch pedig 41 yardig jutott csak, már is jobban néz ki. Aaron Rodgersék nem fogtak ki túl jó napot, de a védelem amikor kellett, előlépett és simán hozták a mérkőzést.

 

  • 2. Működik a Packers pass rush. Az előző két mérkőzésen összesen 13 sacket jegyzett a csapat, Alex Smith 7-szer, Kaepernick 6-szor került a zsákba. Ráadásul ez nem az agresszív blitzeknek köszönhető, Smith például 5-ször úgy sikerült sackelni, hogy 4 vagy kevesebb ember támadta a falát. Ebben nagy szerepe van a DL-be visszatérő Rajinak, aki eszméletlen intenzitással zúzza az OL-t maga előtt ezzel általában leköt két embert a falból.

 

  • 3. Kaepernick nem, ismétlem NEM, ismétlem N-E-M tud passzolni. 12 olyan passza volt, ami 5 yardnál tovább repült a levegőben, ebből 3 lett csupán sikeres. Egyetlen szép dobása volt 60 perc alatt, Torrey Smith-nek egy 47 yardos átadás, ezen kívül semmi, ilyen szépségekkel örvendeztette meg a Levi’s Stadium közönségét:

 

 

  • 4. Az előző kettővel szorosan összefügg, hogy a 9ers támadófala botrányosan gyenge. 14-szer engedték eddig Kaepet zsákba rakni, ezen a mérkőzésen a passzjátékok több, mint felében(!) odaértek hozzá és megütötték. Ilyen védelem mellett egy dobni tudó irányító is képes megzavarodni, nem hogy Kaepernick. Szinte minden passz statisztikában tök utolsó a 49ers így pedig nem lehet hosszútávon eredményesnek lenni.

 

Tanulság: Clay Matthews szavait idézve a mérkőzésről, amivel beszólt a 7-esnek: “You ain’t Russell Wilson, bro!”. El lehet kezdeni keresni az utódját, mert vele ez a szekér nem fog menni.

 

Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers 37-23

 

  • 1. Ha 5-ször eladod a labdát, ne várj csodát! Nem indult jól a mérkőzés a Tampának, az első snapből eladták a labdát, ami jó formán el se jutott Winstonig, a szerencséjük az volt, hogy még a “hideg” Newton nem büntetett egyből, csak FG-ig jutottak. Aztán jött a második drive, Winston első passza: Pick-6! És ezt még három másik követte a mérkőzésen (bár visszavinni többet nem sikerült), 27 pontot kaptak büntetésképpen az 5 ajándék drive-ból. Winston mindenkivel elfeledtette, miért ért 1/1-et, az összes újoncokra jellemző hibát belesűrítette ebbe a 60 percbe, amit csak lehet.

 

  • 2. Josh Norman vadállat, már most bejelentkezett az All-Pro és a Pro Bowl csapatba. Négy hét telt el, 4 interceptionnél tart, ebből kettőt visszavitt. E mellé jegyzett 8 leütött passzt, 16 tackle-t, egy kierőszakolt és egy összeszedett fumble-t. Egyszemélyes secondary! Szezon végén lejár a szerződése, a Panthersnek nagyon a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja tartani a kiváló cornert.

 

  • 3. Nem működik a Mike Evans – Jamies Winston közötti kémia. A másodéves elkapó tavaly 1051 yardig és 12 TD-ig jutott Josh McCown és Mike Glennon irányítása alatt. Winston egyszerűen nem érzi a fiatal elkapót, ezen a mérkőzésen a rádobott labdák statisztikája: 3 / 8, 32 yard, 2 INT. A teljes eddigi szezonban 35,7%-os pontossággal veszi célba Evanst, az egyetlen elkapója, akit 50%-nál rosszabb százalékban talál el. Ezen muszáj lesz dolgozniuk.

 

  • 4. Ha felköhögöd a labdát, csináld profin:

 

Tanulság: Vigyázni kell a labdára!

 

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts 13-16

 

  • 1. Nem elég, ha csak az első félidőben játszol! A Jaguars jól kezdte a mérkőzést, Bortles 179 yardot hajigált össze az első félidőben, amivel karrier csúcsot állított be, mentek is 3 ponttal a második játékrész előtt. Aztán elfogyott a tudomány, nem működött semmi, 0 pontot írtak fel a második 30 percben. Így pedig nem lehet nyerni, a vicc az, hogy még is majdnem sikerült.

 

  • 2. Rúgd be azt a k#&!@ labdát! Két esélye volt a Jags rúgójának, hogy lezárja a mérkőzést és behúzza csapata számára a W betűt. Egyszer sem sikerült élni a lehetőséggel. A rendes játékidő végén 53-ról hibázott, majd a hosszabbításban 48-ról is rontott. Itt mondjuk érdemes megjegyezni, hogy Gus Bradley 3rd&11-re hívott egy középső futást, ezzel akarta jobb helyzetbe hozni a rúgóját (WTF?!). Szerencsétlen újonc rúgó, Jason Myers nyomott egy Scoobe-t, a Jaguars pedig elbukott egy mérkőzést, ahol jobbak voltak, mint a Colts. A másik oldalon Vinatieri nem hibázott, berúgta a sorsdöntő mezőnygólt is, ezzel az első kicker lett a ligában, aki két csapatnál is elérte az 1000 pontos határt.

 

  • 3. Nem csak Luckot nem tudja megvédeni a Colts OL. Teljesen mindegy, hogy Luck, Hasselbeck vagy Willie Beamen áll oda a center mögé, a fal mindent megtesz azért, hogy ne érezze magát jól az aktuális QB. Ennek ellenére Hasselbeck tisztességgel helyt állt, 30/47, 282 yard, 1 TD és ami a legfontosabb Lucktól eltérően egyszer sem adta el a labdát!

 

Tanulság: Ez a Colts nem jó, nagyon nem. De ahhoz elég jó, hogy behúzzák a csoportot, a rájátszásban pedig minden lehetséges. Ekkora örömre semmi okuk:

 

Oakland Raiders – Chicago Bears 20-22

 

  • 1. Charles Woodson becsöngetett Cantonba. Már ha eddig nem tette volna meg, a veterán játékos 2 nap múlva lesz 39 éves, de még mindig képes helytállni az egyik legnagyobb sebességet igénylő poszton! 62. interceptionjét szerezte ezen a mérkőzésen, ezzel az örök ranglistán beérte Dick LeBeau-t és Dave Brownt.

 

  • 2. A Raiders védelem nem ismeri a tight end posztot. Ken Norton védelmi koordinátornak valahogy nem sikerül a védelem fejébe verni, hogy a mai profi futballban a tight endeket is le kell védekezni. Bennett 11 elkapásból 83 yardig és egy TD-ig jutott. Ez önmagában egy meccsen még elmenne, főleg egy akkora hegyomlás TE ellen mint Bennett, de az oaklandi védelem eddig összesen 32 elkapást, 388 yardot és 6 TD-t enegdett TE-knek, ami a legrosszabb az egész ligában.

 

  • 3. Cutler visszatért! Miután Jimmy “Totál fogalmatlan vagyok” Clausen vezetésével kemény 0 pontot sikerült felírni a Seahawks ellen, Cutler vezetésével meglett a Bears idei első győzelme. Bár elég nyögvenyelősre sikerült, és egy botrányos Raiders offense ellen sikerült ezt összehozni, azért a Bears drukkerek egy életre megtanulták, hogy az általuk is folyamatosan ekézett Cutler azért még is csak ér valamit. Bár egyszer eladta a labdát, de rögtön utána megrázta magát és game winning drive-ot vezetett FG távolságig, ahonnan Gould nem hibázott. Negyedik és 5-nek is neki mentek, passzjátékot hívva, ekkor sem remegett meg a keze.

 

A Raiders a végén azért becsületből megpróbálta a lehetetlent:

 

Tanulság: Cutlernél is van rosszabb, örülj neki, hogy van!

 

További 4-4 mérkőzés összefoglalóját ITT és ITT olvashatjátok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!