Connect with us

Hír

Daniel Fells és az orvosok harca

Amíg magyar idő szerint hétfő hajnalban a New York Giants a San Francisco 49ers csapatával harcol, addig az orvosok a csapat tight endjének, Daniel Fells lábáért küzdenek.

460759444.0

A játékosnál a héten diagnosztizáltak MRSA kórt, amely egy jellemzően súlyos kórházi fertőzés, amelyet az ún. methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium okoz. Nevében is szerepel, hogy már nem reagál, azaz rezisztens az egyik, staphylococcus fertőzés esetén alkalmazott antibiotikumra. A tight end feltehetőleg a CA-MRSA fertőzést kapta meg,  amely általában egy fájdalmas bőrjelenséggel indul. Leggyakoribb a test-test kontaktussal való terjedése, így az amerikai fociban is.

 

Fellst hétfőn IR-re tette a Giants, a csapat pedig alaposan fertőtlenítette az öltözőket, az edzőtermeket, valamint a csapatmegbeszélésre használt helységeket, hogy ne terjedjen tovább a kór más játékosokra.

 

Fellsre számos kockázatos műtét vár. Ezeket a műtéteket mind azért végzik el a játékoson, hogy ne kelljen amputálni a lábát, ugyanakkor félő, hogy  a műtét során a csont megfertőződhet, majd a fertőzés továbbáramlik a véráramba.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!