Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #7

fantasyfix

 

Igazi bye week káoszra fordulunk rá a héten, hiszen bár csak négy csapat marad ki ebből a fordulóból, a Bears, a Packers, a Bengals és a Broncos játékosok igencsak kelendőek fantasy körökben, így jó eséllyel a mi kispadunkon is tolonganak ezen a héten. Az ilyen krízisek megoldásához nem kis gondolkodásra van szükségünk, így mi is igyekszünk támpontot adni abban, hogy kivel lehet pótolni studjainkat a 7. héten.

 

QB

 

START: Carson Palmer (Cardinals vs. Ravens)

Palmer továbbra is a konzisztencia híve, az eddigi hat hétben minden alkalommal 16 és 25 pont között zárt. A hétfő esti rangadón a QB-knak legtöbb pontot engedő Ravens sem fog belepiszkálni ebbe a szériába, legrosszabb esetben a 25 pontos határérték átlépésére kerülhet sor. További jó hír, hogy Palmer kedvenc mélységi célpontja, John Brown vállalni tudja a játékot!

 

START: Blake Bortles (Jaguars vs. Bills – London)

 

A konzisztencia másik mellszobra szintén kedvező matchupra készülhet Londonban – a számos kulcsjátékosát nélkülöző Bills szerintem egy súlyosabb verésbe is belefuthat a “hazai pályán” játszó Jags ellen, és mivel futójátékról azért továbbra is csak suttogva beszélhetnünk, Bortles lesz majd az, aki felrakja a pontokat a táblára.

 

HAIL MARY: Derek Carr (Raiders @ Chargers)

 

Ha jól számolok, akkor a 11-9-bye sorozatot felmutató Carr lehet a legjobb elérhető a QB a ligádban. Bár ez a cím azért önmagában még nem sokatmondó, ezen a héten inkább jobb teljesítményt várok Carrtól, ugyanis a Chargers szokásához híven vadnyugati shootoutra készül, ami legalább 300 yardot és 2 TD-t Carrnak is juttat (legalább egy INT mellett).

 

SIT: Josh McCown (Browns @ Rams)

 

A korábban megfogalmazott véleményemet, miszerint McCown stabil fantasy kezdő lehet, továbbra is tartom, azonban ezekben a fordulókban nem lehet nyugodt szívvel kezdetni a Browns QB-ját. A Broncoshoz hasonlóan a Rams is keményen fogja a QB-kat, és amellett, hogy erős nyomás lesz McCownon, a mérkőzés várhatóan alacsony összpontszáma is korlátot fog jelenteni a fantasy teljesítményben.

 

SIT: Sam Bradford (Eagles @ Panthers)

 

Tudtátok, hogy Bradford 6-ból 4 meccsén legalább 2 interceptiont szerzett? Mentségére legyen szólva, hogy a maradék kettőn viszont egyet sem! Attól félek azonban, hogy az ihletett formában lévő Panthers defense inkább az előbbire van rápörögve, így egy szép alacsony összpontszámú mérkőzést várok a high octane Eagles offense-től, amely Bradford számára sem jelent majd pontzuhatagot.

 

WR

 

START: Martavis Bryant (Steelers @ Chiefs)

Bryant tavaly is pontosan ennyire a semmiből robbant be a fantasy dicsőségbe – több héten keresztül pedig csak arról szóltak a fórumok, hogy meg lehet-e bízni a Steelers 3. számú elkapójában? Szerencsére ezt a kérdést idén már nem kell újra felraknunk, a válasz igen. Éppen ezért amiatt sem kell aggódnunk, hogy Landry Jones, Big Ben vagy épp egy madárijesztő kezd a Steelersben, a 60+ yardos TD-k nem tudnak nem Bryant kezébe becsapódni. (Azt már mondtam, hogy a Chiefs engedi a legtöbb pontot WR-eknek?)

 

START: Eric Decker (Jets @ Patriots)

 

Akár Brandon Marshallt is írhattam volna, de top10-es WR-ként ő már talán a fixen minden meccsen kezdő játékosok közé tartozik. Decker ezt az elismerést nem fogja elérni, de azért nem lehet elmenni amellett, hogy minden eddigi meccsén (az 1 bye-t és outot kivéve) touchdownt szerzett. Mivel a Pats amúgy egészen gáláns az elkapókkal szemben (7. legtöbb engedett pont), minden adott a rendkívüli sorozat folytatásához.

 

HAIL MARY: Stedman Bailey (Rams vs. Browns)

 

A Rams elkapója nem a legszexibb név a fantasy szakmában, de legalább bárki bármikor elérheti a szabadügynök-piacon. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy Bailey tavaly a szezon második felére szinte játszatható elkapóvá lépett elő, és a legutóbbi két meccsén idén is 7 pont felett zárt. Amennyiben Austin az előzetes híreknek megfelelően nem tudja vállalni a játékot, úgy Bailey első kétszámjegyű pontszámára számítok ezen a héten.

 

SIT: Amari Cooper (Raiders @ Chargers)

 

Jason Verrett, a Chargers cornerbackje ebben a szezonban kiválóan védekezi le az ellenfél 1. számú elkapóit, melynek eredményeként Calvin Johnson, Randall Cobb és Antonio Brown is egyaránt 5 pont alatt maradt a Chargers ellen. Cooper jelenleg még nem üti meg ezeknek a srácoknak a szintjét, így várhatóan még keményebb szorításban kell majd játszania, ami a várható teljesítményét erőteljesen lerontja.

 

SIT: Kendall Wright (Titans vs. Falcons)

 

Az utóbbi két fordulóban Wright meglehetősen kritikus pontszámokkal jelentkezett, így amúgy is indokolható lenne a padoztatása, de szerencsére az eheti matchup minden szempontból ellene szól, így még könnyebb a döntés. A Falcons engedi a 4. legkevesebb pontot elkapóknak, a center mögött pedig Zach Mattenberger fog állni, ráadásul Harry Douglas kiesésével a védelem még jobban tud majd Wrightra koncentrálni.

 

RB

 

START: Mark Ingram (Saints @ Colts)

Lehet, hogy nem is vettük észre, de Ingram fű alatt az 5. legjobb fantasy futóvá nőtte ki magát idén. Legnagyobb előnyét sokoldalúsága jelenti: bár futott yardjai ritkán lépik túl az 50-et, elkapásai és az endzone-ban élvezett bizalma együtt garantálják a stabil teljesítményt: a futás ellen közepesen védekező Colts ellen az átlagosnál nagyobb értéket is hozhat.

 

START: Lamar Miller (Dolphins vs. Texans)

 

A fantasy elemzés alapelve az egy jó meccsre alapozott túlreagálás elkerülése: Miller 17 pontos visszatérése előtt 50 futott yardig is nehezen tudott eljutni. Ettől függetlenül én 100%-ig bízok az új Miamiban, az edzői stáb a Titans ellen megmutatta, hogy (gyenge ellenfél ellen) képes újraértelmezni a futást, így egy hasonlóan közepes Texans ellen minden adott a sikeres folytatáshoz.

 

HAIL MARY: Robert Turbin (Browns @ Rams)

 

Eheti (bold) jóslatom az, hogy Turbin több pontot fog szerezni, mint az utóbbi két hétben széthypeolt Christine Michael. A Broncos elleni meccsen mindhárom clevelandi RB megkapta a bizonyítási lehetőséget, amivel egyikük sem tudott élni – személyes véleményem alapján azonban az ártatlanság vélelmét élvező Turbin számára még bőven van felfelé, amit a Rams ellen egy TD-vel fog megerősíteni.

 

SIT: Christine Michael (Cowboys @ Giants)

 

És akkor hadd vigyem tovább a gondolatot: a szakírók az utóbbi napokban nem győznek visszakozni, hogy lehet, hogy mégsem fog akkorát robbantani a szezon során eddig 5 yardot hozó RB, mint azt néhány öltözői pletykára hallgatva alapoztuk. Persze aztán lehet, hogy az élet majd engem fog megcáfolni, de azt mondanám, hogy amennyiben van életképes alternatívát, úgy NE vállaljátok Michaellel a kockázatot.

 

SIT: Melvin Gordon (Chargers vs. Raiders)

 

A Packers elleni 0,9 ponttal nem helyezett túl magas lécet maga elé Gordon: ennél azért mindenképpen többet fog szállítani a Raiders ellen – amennyiben egyáltalán tudja vállalni a játékot questionable státuszában. Én mindenesetre nem kockáztatnék, az edzői stáb jelenleg nem akar minden követ megmozgatni Gordon játékáért, és megelégednek, az Olliver-Woodhead páros hozzájárulásával.

 

TE

 

START: Charles Clay (Bills @ Jaguars – London)

Clay az utóbbi két hétben elmaradt a saját maga által felállított magas elvárásoktól, de szerencsére ezen a héten minden adott ahhoz, hogy visszaálljon a 10+ pontos meccsekre. Bár EJ Manuel irányítása közepesen jó hír, de ha figyelembe vesszük azt, hogy lassan Clay maradt az egyetlen épkézláb elkapásra képes játékos a Billsben, úgy máris jobb a helyzetünk – a Jaguars ellen újra TD-vel jelentkezik a tight end.

 

HAIL MARY: Jordan Reed (Redskins vs. Bucs)

 

Hivatalosan questionable státuszban van a Redskins utolsó reménye, de a legfrissebb hírek alapján pályára fog lépni Reed a Bucs ellen. Ha pedig ez valóban így lesz, úgy én attól is el tudok tekinteni, hogy a Bucs jól védekezik a tight endek ellen, mivel Reed eddigi teljesítménye alapján matchuptól függetlenül kezdethető.

 

SIT: Crockett Gillmore (Ravens @ Cardinals)

 

A sérüléssel küszködő baltimore-i tight end két meccs kihagyás után a 49ers ellen tért vissza egy kőkemény 30 yardos teljesítménnyel. A 4 elkapott passznál nagyobb munkaterheléssel is számolhat a jövőben Gillmore (pláne, hogy a Ravens elkapásra képes játékosainak listája elég szűkös), de a tight endeknek legkevesebb pontot engedő Cardinals elleni mérkőzéstől túl sokat nem várhatunk.

 

D/ST

 

START: Falcons @ Titans

A múlt heti 0 pontnál sokkal szebbet várhatunk a Falconstól, akik a kezdő irányítójuk nélkül felálló Titansszel játszanak, akik még Mariotával is a legtöbb defense pontot engedő csapat büszke címét viselik.

 

START: Redskins vs. Bucs

 

A washingtoniak az utóbbi három fordulóban elfogadható offense-ek (PHI, ATL, NYJ) ellen is 10+ pontot szereztek, így minden adott ahhoz, hogy a Bucs elleni jutalomjátékon felrakják a koronát a védelmi pontszámokra a bye week előtt.

 

START: Steelers @ Chiefs

 

A Redskinshez hasonlóan felszálló ágban van a Steelers védelme is, akik utolsó öt meccsükön nagyon stabil 8-13 pont közötti eredményt hoztak. A Charles hiányában összedőlő Chiefs offense ugyan sok turnovert nem fog produkálni, de az alacsony szerzett pont garantálható.

 

START: Bills @ Jaguars – London

 

A kékek védelme csúnyán elmaradt a szezon eleji várakozásoktól, de az eheti Jaguars elleni meccs így is vállalhatónak tűnik. Offense hiányában a defense-nek kell megpróbálnia megnyerni a meccset, mi a 4. legtöbb védelmi pontot engedő Jags támadósor ellen nem lehetetlen feladat.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!