Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #8

fantasystock

 

Az eheti waiver időszak two-minute-warningjához közel érve ugyan, de érkezünk eheti okosságainkkal – elalvás előtti olvasáshoz különösen ajánlom!

 

WEEKLY WAIVER

 

RB

 

Darren McFadden (Cowboys)

 

Már az 5. héten is megemlítettem, hogy McFaddennek van létjogosultsága a Cowboys támadójátékában, így amennyiben csalódott Michael tulajdonosok elől még be tudod húzni RunDMC-t a waiverről, úgy nagyot robbanthatsz. A Giants elleni teljesítményen felbuzdulva az edzői stáb is megerősítette, hogy McFadden a kezdő futó, ami még a Seahawks elleni eheti kellemetlen matchup bevállalását is indokolhatja.

 

Alfred Blue és Chris Polk (Texans)

 

A „Ki Foster backupja?” népi játékot már lejátszottuk egyszer augusztusban, de sajnos sem egyértelmű, sem jó választ nem kaptunk, az akadozó Texans offense-ben egyik potenciális reménység sem tudott felpörögni. A lehetőség most újra adott, és minden valószínűség szerint Blue fogja megkapni az első lehetőséget, ami viszonylag korrekt workloadot jelent majd, de a Texans formáját figyelembe véve ez még nem életbiztosítás. Igazán bátraknak Chris Polkot ajánlom, az átlagos teljesítménye nem rosszabb Blue-énál, de cserébe nem fogják elkapkodni a véveren, ráadásul még a Hard Knocksban és szimpi volt a srác.

 

Orleans Darkwa (Giants)

 

Korunk egyik legmeghatározóbb nevű running backje a semmiből (de tényleg, az első hat fordulóban pontosan 0 pontot szerezve) szerzett futott TD-t és kapta a legtöbb lehetőséget a Giants backfieldjén a Cowboys elleni találkozón.  A kékek futójátéka ebben a szezonban nem volt különösen meggyőző, így elképzelhető, hogy az edzői stáb vérfrissítésre vágyott: nos, Darkwa megfelelt az első kihívásnak, de azt azért nem merem megígérni, hogy a Giants négyfejű futószörnyetegében mindig övé lesz az utolsó szó a továbbiakban.

 

WR

 

Nate Washington (Texans)

 

Valamilyen szinten lenyűgöző, hogy a Texans a garbage time-ot tökéletesen kihasználva képes arra, hogy a legegyoldalúbb meccseken is értelmező fantasy pontszámokat számítson. Hoyer mostanság annyit passzol a második félidőkben, hogy a megkérdőjelezhetetlen Hopkins mellett a 2. számú elkapónak is bőven jut yardage – Washington kiesése alatt Strong is megkapta a labdáit, a visszatérő játékos a Dolphins ellen 120 yardon zárt. Elfogadható matchupban (pl. jövő héten Titans) akár azonnal is kezdhető!

 

Ted Ginn (Panthers)

 

Ginn nem hagyja magát! Bármennyire is próbálták belénk sulykolni, hogy Ginn csak visszahordásokra használható, a Panthersben idén teljesen egyértelmű első számú elkapóvá nőtte ki magát (Olsen mögött természetesen). Bár a technikai képességei nem a legjobbak, gyorsasága nem ment sehová, így egy-egy megindulásában mindig benne van a hosszú játék esélye: így sikerült az Eagles ellen is bemutatnia egy 43 yardos futást (!).

 

Danny Amendola (Patriots)

 

A Pats elkapójának tavaly már sokan a visszavonulási ajándékot készítették, erre most azt látjuk, hogy az előző két héten egyaránt kétszámjegyű pontszámot tett le az asztalra Amendola. Úgy néz ki, hogy ebben a szezonban minden a keze alá játszik: Brady berserker üzemmódjában nem fogja vissza a passzkísérleteket, a védelem jelentős része Gronkot próbálja megfogni, elkapótársai pedig a labda elejtésére koncentrálnak – amíg ezek a tényezők nem változnak, addig Amendola jó opció lehet.

 

TE

 

Jordan Reed (Redskins)

 

Reed agyrázkódással kapcsolatos egészségügyi nehézségei végül két meccs alatt oldódtak meg: a türelmesek pedig már arathatták is a rózsáikat, hiszen 19 fantasy pontjával a Redskins offense kulcsembereként tért vissza a pályára a tight end. Nem különösebben tudom értelmezni, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy Reed mindössze a ligák 14,5%-ában van csapatnál – ti a véveren hagynátok azt a játékost, aki két meccset is kihagyva a 7. legjobb teljesítő a posztján? Ugye?

 

Ladarius Green (Chargers)

 

Green a tökéletes TE-beugró: Gates mellett is képes jól teljesíteni, de az első számú Chargers-TE kiesése esetén pedig mindig képes egy szinttel feljebb lépni, ami a Raiders ellen 15 pontban testesült meg. Amennyiben a Gates sérülésével kapcsolatos sérülések igaznak bizonyulnak, és további 2-3 meccset kell kihagynia, úgy Green kiváló opció lehet a passzkísérletek számában élen járó Chargersben a Ravens és a Bears elleni mérkőzéseken.

 

STOCK UP

 

David Cobb (RB, Titans)

 

A Titans szezonkezdés előtt kieső újonc futó reménysége a héten megkezdte az edzést, és minden jel arra mutat, hogy a csapat hamarosan aktiválni is fogja Cobbot. Ez azonban egészen pontosan semmit nem jelent: a liga egyik legrosszabb csapatának rendkívül sűrű backfieldjére nem lesz könnyű beverekednie magát a mégoly tehetséges újoncnak. Ha sikerül is, reálisan nézve a 10. fordulótól várhatunk konzisztens teljesítménytől Cobbtól, de legyünk őszinténk, akarjuk a Titans kezdő(?) futójára bízni a playoffunkat? BUST ALERT

 

Danny Woodhead (RB, Chargers)

 

Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy a Chargers futó testbe zárt elkapója a szezon feléhez közeledve a 7. legjobb futó lesz a standard pontszámítás szerint, de Woodhead minden racionalitást megdöntve gyűjtögeti össze azokat a 6 yardos passzokat (a Raiders ellen pl. 11-et), amik ezt a teljesítményt lehetővé teszi. Hétről-hétre fel is merülnek az aggodalmak azzal kapcsolatosan, hogy ez a „futóstílus” fantasy szempontból fenntartható-e, de a Rivers-Woodhead bromance-t eltekintve nem szabad aggódnunk. Ha viszont valaki nagyon parázna, akkor SELL HIGH, amúgy KEEP.

 

Ryan Tannehill (QB,  Dolphins)

 

Tannehill vasárnap nagyon szép ajándékkal lepte meg kitartó/kilátástalan fantasy tulajdonosait, 4 passzolt TD-je természetesen a szezon legjobb meccséhez segítette. A számok ugyanakkor elég durván hazudnak: az irányító “passzolt” yardjainak jelentős részét az elkapók mezőnymunkája tette lehetővé, ami ugyan fantasy szempontból semmit nem von le értékükből, de azért mindenképpen óvatosságra int, a Patriots elleni TNF után okosabbak leszünk!  START

 

STOCK DOWN

 

Julian Edelman (Patriots, WR)

 

A szemfüles megfigyelők apró hanyatlást vehettek észre a Pats első számú elkapójánál, ujjsérülését követően ugyanis (nem meglepő módon) megugrott az elejtett passzok száma (LaFellhez képest mondjuk nem is kiugró módon), és az utóbbi két meccsén egyaránt 50-50 yard környékén maradt Edelman. Mivel a Pats offense-ben bőven van célpont-alternatíva, így ez a gyengélkedés rövid távon nem a legszerencsésebb fejlemény, de mivel a trade értéke most épp nem a legnagyobb, ezért kivárásra kell játszanunk. START / KEEP

 

Jordan Matthews (Eagles, WR)

 

És ha már a labdák elkapásától idegenkedő elkapókról elmélkedünk, akkor mindenképpen meg kell emlékeznünk az Eagles első számú opciójáról, aki a high-octane offense-ben korántsem azt a teljesítményt hozza, mint azt reméltük volna. Matthews rossz formája ráadásul kezd konzisztenssé várni, és igazából az esetleges feljavulást sem tudnám könnyen bemagyarázni, így én a trade érték (amennyiben van ilyenje) kihasználására próbálnék törekedni, amíg lehet. SELL

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!