Connect with us

Hír

Hogyan pazaroljunk el több 10 millió dollárt

Az overthecap.com adatait vizsgálva kiderült, hogy néhány csapat igencsak lábon lőtte magát a játékospolitikájával. E tekintetben élen jár a New Orleans Saints, akik az idei szezonra 32 millió dollárnyi halott pénzt halmoztak fel, de még a következő szezonra is jutott 14 millió. Rajtuk kívül a Chiefs, a Bears, a 49ers, a Dolphins, a Buccaneers és Ravens pazarolt legalább 20 millió dollárt idén.

dead money

Ebben a Saints az első! (Kép: wwltv.com)

 

Jimmy Graham 9 millió, Ben Grubbs 6 millió, Junior Galette 5,45 millió, Curtis Lofton 5 millió és Brodrick Bunkley 1,9 millió dollárral terheli idén a Saints sapkáját, és közös tulajdonságuk, hogy egyikük sincs a csapat rosterén. A Dolphinsnál Mike Wallace, Dannell Ellerbe és Brian Hartline a főbb nevek, együtt 17.2 millió dollárt emésztenek fel. Velük szemben mondjuk a Bengals csak 1 milliónyi halott pénzzel rendelkezik, míg a Broncos, a Browns vagy a Packers csak 3 millióval.

 

Érdekes megfigyelni, hogy az ostobán, vagy balszerencsésen költő csapatok közül az összes negatív mérleggel áll: a Saint, Bears, Bucs 2-3-mal, a 49ers, Ravens, Chiefs és Dolphins pedig 1-4-gyel, míg az ésszel gazdálkodó Broncos, Bengals és Packers jelenleg veretlenek. Persze nyilván vannak átfedések, hisz a szintén veretlen Patriotsnak 18 millió dead money-t kell benyelni, de összességében elmondható, hogy a jól gazdálkodó csapatok a bajnokságban is jól állnak idén. De nézzük meg, mely játékosok okozták a legnagyobb kárt volt csapatuknak.

 

New Chicago Bears NFL football player Jared Allen, laughs during a news conference where Allen was introduced Monday, March 31, 2014, in Lake Forest, Ill.   Allen leads the league with 128 1-2 sacks since entering the NFL as a fourth-round draft pick in 2004.  (AP Photo/Matt Marton)

Kommentár nélkül… (AP Photo/Matt Marton)

E tekintetben Jared Allen jár az élen, aki úgy játszik a Panthers csapatában, hogy bére nagy részét, 11.6 millió dollárt a Bearstől kapja. Második helyen Ndamukong Suh áll, akinek olyan borzalmasan alakították át a szerződését Detroitban, hogy a kontraktus hivatalos és szabályos lejárta ellenére is majd 10 milliót kell neki utalni. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a menyasszonyát kiütő Ray Rice került, aki 9,6 millió dollárjába kerül idén a Ravensnek. Jimmy Grahamről már fentebb volt szó, a lista 5. helyét pedig az egykor sokkal szebb napokat (konkrétan egy szezont) is megélő Dwayne Bowe kaparintotta meg a maga 8.7 milliójával.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!