About the author

6 Comments

 1. 1

  Leonidasz007

  Ezt a Jags védőt ezt hogy lehet értelmezni?

 2. 2

  katonadani

  szerintem nem egyértelmű. Ugye az a szabály, hogy football move-ot kell csinálnia. Deznél is hasonló volt a helyzet, csak szerintem itt jobban látszik, hogy benyújtja a labdát, mert nem gyorsmozgásban van, a védő lelassította.
  Nálam nem egyértelmű egyik oldalra se ez a dolog

 3. 3

  Hans

  nem hiszem hogy megdicsérik :)

 4. Pingback: Egy sima, három fordított | Fűzővel kifelé!

 5. 4

  katonadani

  a lassabb mozdulatot azért írtam, mert így jobban kivehető volt, hogy nyújtja a labdát az endzone-on túlra.

  Az jogos, hogy a régi szabály szerint volt a football move, rosszul mondtam. Az új szabály így néz ki Pereira hétköznapira fordított tálalásában:

  A player is considered to be going to the ground if he does not remain upright long enough to demonstrate that he is clearly a runner. If a player goes to the ground in the act of catching a pass (with or without contact by an opponent), he must maintain control of the ball until after his initial contact with the ground, whether in the field of play or the end zone.

  Szóval futónak kell nyilvánítani. A Dez esethez képest azért fontos itt a lassabb mozdulatsor az én véleményem szerint, mert ott nem tudta magát igazán “futóvá tenni” (meg ott más is volt a szabály még, de ez most mindegy).

  Itt megvan az elkapás, 2 láb lent, ugrás be az endzone-ba. Nálam ez már futó. De a szabály szubjektív, így értem, hogy a bírók miért ítélték incomplete-nek. Szerintem a szabály rossz továbbra is, legutóbb Eifertnek is volt egy nagyon hasonló helyzete a Ravens ellen azt hiszem, nálam az is TD.

  Ha ez egy futójáték lett volna, akkor tökmindegy, hogy a labda kiesik-e mikor leér, mert áthaladt a célterületen. Ezért érzem rossznak a “ha a pálya közepén történik” hasonlatod. Futójátéknál más szabály vonatkozik az endzone-ba történő berepülésre, besétálásra. Nálam itt már futó Freeman, nem pedig elkapást nem befejezett játékos, de ezt belátom szubjektív. Pálya közepén én ezt fumble-nek ítéltem volna

 6. 5

  katonadani

  a fumble rész jogos, erre hirtelen nem gondoltam.
  Igazából nüanszokunk vitázunk, nekem olyan, mintha a bal lábával elrugaszkodna és e miatt gondolnám, hogy már inkább futó.
  De továbbra is azt gondolom, hogy a szabállyal van a gond, ezt a Dez-elkapásnál is már írtam. Akkor jobban meggyőződve gondoltam, hogy a szabályok alapján el kellett venni az elkapást, itt kevésbé, de itt is látom/értem, miért döntöttek így, csak nekem a logikával ellent mond.
  Ellenben jobb szabályjavaslattal sem tudok előállni, mert az sem igazán elég, hogy két láb lent, miközben már birtokolja. Vagy akkor legyen ez és akkor több fumble lesz, izgalmasabb lesz az egész.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team