Connect with us

Összefoglaló

Két sima, két szoros

BN-GE196_1226wo_J_20141226095208

 

Négy mérkőzés összefoglalója következik, melyekből kettőnek alázás lett a vége, kettőnél pedig az esélyesebbnek tartott csapat csak nyögvenyelősen tudta behúzni a W-t.

 

New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles 17-39

 

Úgy tűnik Sam Bradford zuhanyzóban tartott meccs előtti beszéde bevált, az Eagles támadósora sokkal jobban játszott, mint korábban. Ez persze köszönhető a gyenge Saints védelemnek is. Az eleje nehezen indult a sasoknak, hiszen Bradford két labdát is eladott a célterületen, egyet Brownernek, egyet Breaux-nak. Mind a kettő elég rossz dobás volt, könnyen TD lehetett volna belőlük, ha Sam jó helyre dobja őket. Bradford vezeti a ligát egyébként red zone interceptionökben három egységgel. Murray és Mathews is jól futott a csapatban, Mathews jobban néz ki a kevesebb játéklehetőségével, de ma Murray sem volt rossz és a fal is jól blokkolt előttük. Az Eagles idén először tudott mindkét félidőben feltenni touchdownt a táblára.

 

Az Eagles védelem is oda tette magát, habár ez a kevésbé meglepő. Fletcher Cox egy állat, 3 sack, két kierőszakolt fumble, egy összeszedett fumble. Az újonc Jordan Hicks is remekel, tényleg jó ez a védelem, habár a szentek támadósora megkönnyítette a helyzetüket, nem keltették jó csapat benyomását. Brees sem játszott jól mellesleg, nagy gondok vannak a csapatnál, szerintem a top10-es draft cetlit el lehet könyvelni és olyan pletykák is felröppentek, hogy Sean Paytont megkörnyékeznék többen is év végén, köztük a Dolphins. Mindkét csapat primetime-ban fog játszani jövő héten, a Saints csütörtök esti rangadón játszik a veretlen Falconsszal, az Eagles pedig a Giantset fogadja hétfő esti rangadó keretein belül.

 

New England Patriots @ Dallas Cowboys 30-6

 

Szorosabbnak indult, de kiütés lett a vége, ez pedig a Cowboys támadósor kilátástalanságának köszönhető. Az első félidőben hat darab 3&out-ot és egy mezőnygólt sikerült összehozniuk, többen már Weeden lecserélését várták. A Cowboys D# ellenben nem volt rossz, Greg Hardy jól mutatkozott be, többször közel került Bradyhez, kétszer pedig sackelni is tudta. Az első félidőben ötször sackelték Bradyt, ez se sokszor fordul elő azért.

 

Dion Lewis pedig megmutatta, miért kapott új szerződést a héten:

 

Könnyű meccs volt ez a Patsnek, Edelman játszott nagyon a csapatban, de nem kellett azért megerőltetniük magukat. A Patriots Indianapolisba látogat jövő héten vasárnap éjjeli rangadó keretein belül, a Cowboys pedig pihenőhetet vesz ki, hol Jason Garrett elgondolkodhat, hogy Matt Cassell jobban tudja-e irányítani a dallasi támadósort, mint Brandon Weeden.

 

Denver Broncos @ Oakland Raiders 16-10

 

Jóslatom a szombati beharangozó bold predictions rovatából:

 

“Charles Woodson a héten lett 39 éves, Peytontól pedig két szülinapi ajándékot is kap majd interceptionök formájában. Mindkét játékos az 1998-as class tagja, de Woodsonnak még nem sikerült leszedni Manning egy passzát sem.”

 

1:

 

2:

 

Mindkét passznál látszik, hogy Manning már nem a régi. Előbbinél pontatlanság, utóbbinál karerősség a probléma. Egy cover 1-ben, középen helyezkedő safetynek nem lenne szabad egy 20-25 yardos out útvonalra odaérnie az oldalvonalhoz, Peyton karja azonban gyenge, így a 39 éves Woodson is odaért, aki nem mellesleg a legidősebb játékos az NFL történetében, aki egy meccsen két interceptiont szerez.

 

Voltak még videóbeágyazást érdemlő turnoverek a mérkőzésen, ilyen Von Millertől a “nem a sackre megyek, hanem a labdára” című oktatóvideó, ahol egyszerűen kiszedi Derek Carr kezei közül a labdát.

 

A találkozót pedig ezzel a Chris Harris picksixszel nyerte meg a Broncos, ha nincs ez, behúzhatta volna a Raiders, tehát ismét elmondhatjuk, hogy a védelmével nyert a Denver.

 

Könnyebb győzelemre számítottam, de a Raiders jól helyt állt védelmi oldalon, a futást jól fogták, habár a gyenge denveri OL nem segített sokat Andersonnak és Hillmannek. A fosztogatók támadósora az összecsapás elején jól működött, aztán a második félidőre egyrészt ők is összeestek kissé, másrészt fel is javult a túloldali védelem. A Broncos Clevelandbe látogat a hatodik héten, a Raiders pedig kipiheni az első 5 kör fáradalmait.

 

San Francisco 49ers @ New York Giants 27-30

 

Simább és unalmasabb meccsre számítottam, erre meg összehoztak egy szoros, érdekes, fordulatos találkozót. Eli Manning megdöntötte Charles Simms franchise-rekordját 102 Giants mezben összehozott győzelemmel, ebben pedig nagy segítségére volt Odell Beckham Jr.. A félidőben kis túlzással eldönthették volna a párharcot, azonban 13-6-os Giants vezetésnél, két percen belül Eli eladta a labdát az endzone-ban, így egy labdabirtoklásnyi maradt a 49ers hátránya. Egyébként a Frsicónak ez volt a második labdaszerzése csupán, ezzel tökutolsók a ligában.

 

Mindig rágalmaznak/rágalmaztok minket, hogy ott szidjuk Kaepernicket, ahol lehet. Most nem teszem, hiszen jól játszott. Az elkapói a hét közbeni híresztelések után talán újra bíznak Kaepben és nem akarják a leváltását, most Boldin és Torrey Smith többször is remek elkapásokat mutattak be. 20-20 után a Giants – egy ideig Beckham nélkül, aki meghúzódott a TD-je után – 5 yardon belülről kényszerült mezőnygólt rúgni, aztán a 49ers be tudott vinni egy TD-t épp a two minute warning után, így Elinak 1 perce és 40 másodperce maradt egy game winning drive-ra. Egy rossz passza volt, ott megúszott egy interceptiont, de ezen kívül szépen vitte végig az óriásokat a pályán. Shane Vereen volt a húzóember a támadássorozat alatt, azonban a nyerőember már a tight end Larry Donnell volt, aki egy ilyen parádés elkapást mutatott be az endzone végén, megnyerve ezzel a meccset a hazaiaknak:

 

Eli Manningnek van a legtöbb game winning drive-ja ezzel (27) mióta bekerült a ligába (2004). A 49ers kifejezetten jól játszott, nem tűntek elveszettnek. Jövő héten a Giants Philadelphiába látogat, mint már írtam, a 49ers pedig fogadja a Ravenst.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!