Connect with us

Állandó rovatok

Madarak háborúja

A hétfő esti rangadó keretében a Baltimore Ravens látogatott a Glendale-be, ahol sikerült bebiztosítaniuk a rájátszásmentes 2015-ös szezont. Nem is akárhogyan.

 

A mérkőzés az utolsó negyedig nyitott volt, rendesen meggyötörték egymást a csapatok, a jó időben felpörgő védelmek tartották csapataikat meccsben majdnem a végéig. A mérkőzést a Cardinals kezdte, remekül keverték a Palmer passzait és Chirs Johnson futásait, mígnem C. J. Mosley ért oda Palmerhez harmadik kísérletnél, amivel field goalon tartotta a Cards menetelését. 55 yardról Catanzaro viszont hibázott, nem tudta magához ragadni a kezdeményezést az Arizona.

 

A másik oldalon hasonlóan forgatókönyv játszódott le, harmadiknál ezúttal Frostee Rucker jegyezte a sacket Flaccon, a különbség annyi volt, hogy Tucker 44-ről nem hibázott, ezzel megszerezte a vezetést a Ravens számára.

 

A Cardinals támadói megrázták magukat és a saját 20 yardosukról 3 play alatt végig rongyoltak a pályán. Palmer alapozta meg a két bomba passzal, az elsőt Gresham kapta 21 yardért, a másodikat Floyd 33-ért. Ezt követően futójátékott hívott a Cardinals, Johnson középen indult el, gyakorlatilag ketten is simán földre kellett volna, hogy vigyék, egyik tackle se sikerült. Az eredmény: 26 yardos touchdown.

 

 

Az első Ravens TD-re a második negyedig kellett várnunk, egy 84 yardos drive végén az egész mérkőzésen szenvedő Forsettnek sikerült utat törnie a végzónáig.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Cards védelme gyönyörűen lenullázta a Ravens futójátékát, ha ezt a 14 yardos TD-t leszámítjuk Forsett kemény 2 yardot átlagolt a mérkőzésen. Ebben hatalmas szerepe volt Tyrann Mathieu-nek, aki az egész meccsen ihletett formában játszott. Mindig ott volt a tűz közelében. Megszerezte ebben a szezonban az első sackjét, emellett jegyzett 7 tackle-t, egy levédekezett passzt, QB-hitet és háromszor szerelt a line of scrimmage mögött, egyszóval parádésan játszott a harmadéves safety.

 

A félidő után a védelmek vették át a szerepet, az Arizona védelme annyival teljesített jobban, hogy mezőnygól távolságig se engedték a Ravenst, szinte minden drive-ot csírájában fojtottak el. A másik oldalról ez nem mondható el, főleg Chris Johnsonnak köszönhetően a glendale-i alakulat rendre eljutott a Ravens térfelére, és az első baki után Catanzaro értékesítette a hárompontosokat.

 

Az utolsó játékrészre 20-10-es vezetéssel lépett a fűre a Cards, majd miután Floyd 23 yardon keresztül egyensúlyozott egy centire az oldalvonaltól, John Brownnak osztotta ki Palmer második és egyben utolsó TD-jét.

 

Az extra pont azonban kimaradt, így két labdabirtoklásnyi volt csak a különbség, 26-10 a Cardinalsnak, de többször megtanultuk már, hogy az NFL meccs az utolsó sípszóig tart. A Ravens drukkerek már lélekben biztosan eltemették nem csak a meccset, hanem az egész szezont is (már ha eddig nem tették meg), és akkor nem várt helyről jött a segítség:

 

 

Asa Jackson remek ütemben rombolt át a kissé bealudt Cardinals speciális egységén (gyakorlatilag egy kamion átfért volna a lyukon amit középen hagytak neki), majd Mostert kaparta össze a disznóbőrt és hajszál híján be is vitte. Flacco pedig köszönte szépen és 1 yardról nem hibázott, még a kétpontos passz is sikerült, 8 pont különbségre zárkóztak.

 

Négy és fél perc maradt az órán, ha a Cardinals legalább field goal távolságig elmegy, akkor bebiztosítják a győzelmet. Nem sikerült, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is könnyítették meg a saját dolgukat, először Gresham szabálytalankodott 10 yardért, majd Palmer is előhúzott egy intentional groundingot.

 

Flacco megkapta a lehetőséget az egyenlítésre, 1:53 állt a rendelkezésére, bár a TD önmagában nem lett volna elég, egy sikeres kétpontos kísérlet is kellett hozzá. Jó passz, incomplete passz, jó passz, incomplete passz mintával elvezette a Ravenst egészen a Cardinals 9 yardos vonaláig. Aztán megszállta Andrew Luck szelleme, épp csak annyival dobta túl Gillmore-t, hogy Jefferson kezébe essen.

 

 

Flacco látszólag nem tudott eléggé felpörögni a végjátékra, 13 passzából 6 volt sikeres az utolsó negyedben és a megdobott interceptionnel bebiztosította a helyét a top5 legrosszabb negyedik negyedes QB listáján. Palmer ezzel szemben végig összeszedett volt, harmadik kísérleteknél 7/9, 85 yard és TD a mutatója, ezzel az egész ligát vezeti a harmadik kísérleteknél dobott TD-ket tekintve, szám szerint hatnál jár már.

 

Mondjuk az is igaz, hogy nem vállalt nagy kockázatot, hiszen a futójáték remekül működött. Chris Johnson 122 yarddal és 1 TD-vel zárta a találkozót. Ami önmagában a statisztikáinál is figyelemreméltóbb, hogy a 122 yardból 98-at az első kontakt után tett meg. A mérkőzés után már 288 első kontakt utáni futott yardnál jár, ami a legtöbb a ligában jelenleg.

 

A Ravens ezzel a vereséggel 1-6-os mérleggel ál a csoportja utolsó helyén és egészen biztosan lemondhatnak a rájátszásról. Öröm az ürömben, hogy az egy győzelem legalább a nagy rivális Steelers ellen jött össze. John Harbaugh elmondása szerint az egész mérkőzésen a kommunikációs rendszer meghibásodásával küzdöttek, “különösen” az utolsó drive alatt. Ennél azért sokkal komolyabb a baj a Ravensnél.

 

A Cardinals a győzelmével nem csak magán segített azzal, hogy két meccses előnyét tartja a rivális Hawks ellen, de ezzel az ő dolgukat is megnehezítette. Ugyanis jelen állás szerint az NFC Westből wild card helyen nem lehet rájátszásba jutni, szerencsére hosszú még a szezon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!