Connect with us

Összefoglaló

Stílusosan 400

CQhrkhlUAAA3FaQ

Az eheti összefoglalóink “Mit tanultunk?” stílusban íródnak, aminek az alapötletét az nfl.com Around the NFL stábjától vettük kölcsön. Ebben a részben a Redskins, a Falcons, a Giants, a Broncos és a Saints győzelmének tanulságait olvashatjátok.

 

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins 20-23

 

1. Nem elég, ha csak másfél negyedet focizol. Meglepő módon a Jets ellen elég volt az Eagles számára, de a Falcons és a Redskins ellen sem. Nagyon inkonzisztens a támadósor, a védelem pedig teljesen kifárad, ha folyamatosan a pályán kell lennie. Eddig minden meccsen 70 snap felett voltak a pályán, most épp 79-et játszottak. Ezt nem lehet egyszerűen bírni.

CQf7Xi0WUAAyMUA

 

2. Bradford tud 10 yard felett is passzolni. Úgy tűnik Chip Kelly újra berakta a hosszú passzokat a playbookba és sikerültek is nagyjából. 62 yardos és 39 yardos TD passza is volt az egykori 1/1-esnek és egyébként a legjobb fantasy QB lett mindenki meglepetésére. Meglepő volt még az is, hogy kik kapták el a hatpontosokat: Riley Cooper, Brent Celek és Miles Austin.

 

3. Azok a fránya rúgók. Caleb Sturgisen elment az Eagles meccse, egy kihagyott mezőnygól és extra pont 8 pontos előnybe juttatta volna az Eaglest és a Redskinsnek a TD-n kívül egy jó kétpontos kísérlet is csak a hosszabbításhoz lett volna elég a végén. Sajnálhatják Phillyben, hogy Codey Parkey megsérült. Jövő héten ki fog játszani vajon Sturgis helyett?

 

4. Az NFC East továbbra is nyitott. Van három darab 2-2-es mérleggel álló csapat, plusz az 1-3-as Eagles. Számomra a Giants tűnik a legjobbnak jelenleg, viszont nagyobb előnyt kell kialakítaniuk a 11. hétig, amíg Romo vissza nem tér. A Redskins nekem továbbra sem meggyőző, most is leadtak egy nagyobb előnyt, de szép game winning drive-ot vezetett Cousins.

 

Houston Texans @ Atlanta Falcons 21-48

 

 

1. Egy évet késett Devonta Freeman. A tavalyi holtszezonban az első számú sleepernek rangsoroltam őt, hát ez annyira bejött, hogy az egész 2014-es szezont átaludta, most viszont robbantott. Az 1970-es egyesülés óta ő az első játékos, aki első két kezdőként megvívott meccsén 3-3 TD-t jegyzett. Egyébként tényleg parádézik a srác, tökéletesen robban be a lyukakba és ráz le védőket magáról, mint például itt:

 

2. Ha két irányítód van, akkor igazából egy sincs. Bemutatja Ryan Mallett és Brian Hoyer. Egyik se játszik jól, nem tudjuk ki fog kezdeni csütörtökön a Colts ellen (feltételezem, hogy Hoyer), katasztrofális a helyzet Houstonban. Hoyer amúgy elég jól játszott miután beállt, de akkor a Falcons cseréi voltak csak fent a pályán. Így rakott össze DeAndre Hopkinsszal elég sok yardot, garbage time a fantasy tulajok megmentője.

 

 

3. CQfvN-VWIAA_BhW

 

A harmadik negyed végén 42-0 állt az eredményjelzőn a Falcons javára. Ekkor több pontja volt a hazaiaknak, mint ahány elkapott yardja Julio Jonesnak, így legalább a Texansnál azt elmondhatják magukról, hogy őt le tudták védekezni. Egyébként a Falcons minden támadó- és védőjátékosa az aktív keretből legalább 10 snapet a pályán töltött.

 

4. Foster visszatért, de a saját falemberei sem segítenek neki. Nem játszott sokat Foster, majd csütörtökön tér vissza teljes mértékben, de reméli, hogy a saját csapattársa legközelebb nem akarja kiverni a kezéből a labdát:

 

New York Giants @ Buffalo Bills 24-10

 

1. Vegyünk vissza a Bills hype-ból. Tyrod Taylor gyengén játszott, a támadófal is sokkal rosszabb volt, mint az első hetekben, a védelem sem tudom elég nagy nyomást helyezni Manningre, ahogy a beharangozóban is írtam, a gyors passzok kinyírták őket. Ez azért szép volt Mario Williamstől:

 

2. Az elkövetett szabálytalanságok nem segítenek. Őrülten hangzik, mi? A Billsnél visszafújtak egy TD-t, ami után Carpenter kihagyta a mezőnygólt, egy Giants field goal kísérletnél Mario Williams rosszul állt fel, így utána az óriások hatpontost értek el, ez ugyebár 11 pont, így bőven meglehetett volna a mérkőzés. Egyébiránt 17 elfogadott büntetést fújtak a Billsre, így azért nehéz…

 

3. Odell Beckhamet levédekezték. Stephon Gilmore és Ronald Darby elég jól tapadt OBJ-re, 5 elkapás, 38 yard 12 célbavételből. Ettől függetlenül neki van a legtöbb elkapott yardja karrierje első 16 mérkőzésén. Az egykezesét meg nem rakom be ide, mert bőven pályán kívül volt, nem értem ott se a hatalmas hype-ot.

 

A Beckham el-nem-kapás helye

 

4. A Giants bejuthat a rájátszásba. Korai még erről beszélni, de a Cowboyst és a Falconst is verhették volna az első két körben, akkor pedig veretlenek lennének. Egyelőre ebből a gyenge csoportból ők tűnnek a legjobbnak, Romo felépüléséig mindenképp.

 

Minnesota Vikings @ Denver Broncos 20-23

 

1. Bejött, amit jósoltam (nagyjából). Mondtam, hogy szoros védelmi csata lesz, illetve megtettem az under 42,5-öt. Na ez utóbbit egyrészt Vegas nagyon jól belőtte, másrészt én éppen nem találtam el, de egyébként jól láttam bele a jósgömbömbe.

 

2. A Denver védelme brutál, 1-2 játékot leszámítva. A mai meccsen Aqib Talib nem játszott jól, Wallace TD-jénél csúnyán lemaradt meg egyébként Diggs is megverte párszor. De rajta kívül bivaly a D#, 7-szer sackelték Teddyt, 1996 első hete óta ez a legjobb teljesítmény a Broncostól és egyébként 18 sackkel vezetik a ligát. Ware és Miller szinte folyamatosan az irányítónál találkoznak.

https://vine.co/v/e2iHB6FMWX9

 

3. Peyton öregszik. Azon kívül, hogy Teddy Bridgewater még csak 5 éves volt, amikor Manning először pályára lépett az NFL-ben, ma is volt két elég csúnya eladott labdája, illetve többször aluldobta elkapóit. Azt is meg kell említeni, hogy sokszor állt fel pistol formációban, ami egyértelműen annak a jele, hogy Kubiak alkalmazkodik Peyton rendszeréhez és nem fordítva, ez segíthet a továbbiakban. A védelem viszont annyira jó, hogy ez a közepes játék is elég lehet ahhoz, legalább a konferenciadöntőbe eljussanak.

 

4. Petersonnak nem volt jó meccse, de ha negyedik kísérletre senki se akar hozzáérni, akkor azt kegyetlenül kihasználja:

 

5. CJ Anderson elveszthette kezdő pozícióját. Ez pedig abban a pillanatban dőlhetett el, amikor Ronnie Hillman megfutotta az idei leghosszabb futott TD-t:

 

Dallas Cowboys @ New Orleans Saints 20-26 O.T.

 

1. Drew Brees stílusos. A 400. TD-t úgy megdobni, hogy egyrészt te legyél a leggyorsabb (205 mérkőzés) ebben a kategóriában, másrészt pedig hogy hosszabbításban egy walkoff hatpontossal teszed mindezt, stílusos, lássuk be.

 

2. Weeden egy teljesen jó backup. Olyan két perces drive-ot vezetett a végén, amivel kiegyenlítették az állást, hogy azt bárki megirigyelné. Jól menedzselte a játékot, habár természetesen a futás dominált. Apropó futás, Dunbar egész szezonra kidőlt, viszont Christine Michael aktív volt és meg is kapta első futási lehetőségét a csapatnál.

 

3. Egyik csapatról sem tudunk még eleget. Valahogy nem tudom eldönteni, hogy mit várjak ettől a két csapattól a következő hetekben. Jövő héten a Saints Philadelphiába utazik, a Cowboys pedig a Patriotsot fogadja, utóbbi elég egyértelműnek tűnik és sajnos az előbbin is erős sejtésem van a győztes kilétét illetően.

 

4. Izgalmak voltak, érdekességek csak a végén. Végig szoros volt a találkozó, de a negyedik negyed közepéig igazából sok érdekességgel és látványos játékkal nem szolgáltak a csapatok. Na de akkor viszont felélénkült a meccs, előbb Weeden találta meg Williamst egy ilyennel 4th&7-re, hogy 20-20-ra mentse az állást 2 perccel a vége előtt:

 

Majd Brees elvezette a szenteket mezőnygólig, ott viszont egy hatalmas has hatására Hocker helyezte a kapufára a labdát, így jöhetett a hosszabbítás:

https://vine.co/v/e21Ou5tMDg5

 

Minden idők legrövidebb alapszakasz-beli hosszabbítása pedig ezzel a játékkal ért végen 13 másodperc után, ami – mint már írtam – Brees 400. TD passza az NFL-ben, a fogadó fél CJ Spiller:

 

További 4-4 mérkőzés összefoglalóját ITT és ITT olvashatjátok.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!