Connect with us

Beharangozó

TNF beharangozó – Ravens@Steelers

A heti nyitány most is elég erősre sikeredhet, ugyanis az AFC egyik legnagyobb rivalizálásával kezdődik a negyedik játékhét, a Baltimore Ravens látogat a Pittsburgh Steelershez.

SteelersRavensMitchStringer1

 

A csütörtök esti idősáv egyik csapat számára sem hozott eddig túl sok sikert, a Ravens 4-4-gyel, a Steelers pedig 10-15-tel áll ezeken a találkozókon. Az egymás elleni örökmérleg ugyan a Steelers javára kedvezőbb 21-17-tel, de az utóbbi 10 meccsből hatot nyert Harbaugh gárdája.

 

Legutóbbi alapszakasz találkozójukat a Steelers nyerte 2014. november 2-án 43-23-ra. Ezen a meccsen Ben Roethlisberger 340 yardot és 6 TD passzt osztott ki, mellette még Antonio Brown játéka kiemelendő, aki akkor 144 elkapott yarddal és egy touchdownnal zárt. A rájátszásban azonban ismét találkoztak a felek. Ekkor a Ravens visszavágott a novemberi vereségért, a helyszín szintén a Heinz Field volt. A rájátszásra viszont már harcképtelenné vált Le’Veon Bell, aki Brown mellett a legjobb támadója volt a Steelersnek az egész alapszakaszban. Az ő kiválásával megállt a tudomány. A liga egyik legjobb támadóalakulata Bell nélkül teljesen lefagyott, Roethlisbergernek kellett volna a hátára vennie a csapatot, de a Baltimore pass rushával nem tudtak mit kezdeni. Ötször sackelték az irányítót, valamint még két interception is Big Ben neve mögé került és 30-17-es vereség lett a vége.

usa-today-8326812.0

 

Ennyi legyen is elég a távoli múltról, tekintsünk most az elmúlt három hét történéseire.

 

A Steelers hozta az elvárásokat, igaz a Patriotstól kikaptak, de utána a 49erst nagyon magabiztosan verték otthon, míg legutóbbi meccsükön vért izzadva és vezéráldozatot bedobva sikerült elhozniuk a W-t St. Louisból. Big Benre 4-6 hét kihagyás vár, ez idő alatt az offseasonban szerződtetett Michael Vick kerül a center mögé, aki a New York-i kirándulása óta először lehet újra kezdő irányító az NFL-ben. A Rams ellen jól állt be, passzaival nem vállalt kockázatot, 6 kísérletéből 5 ment emberhez, ebből 36 yardot sikerült előrehaladni. A mozgásán még látszik, hogy kicsit rozsdás, a futás nem is nagyon ment neki, igaz nem is próbálkozott vele túlságosan.

20150826ng-vick3-8

 

Martavis Bryant még eltiltását tölti, Pouncey pedig továbbra is sérült, de ez az offense még  Vick vezetésével is boldogulhat. DeAngelo Williams tökéletesen helyettesítette Le’Veon Bellt, de a sztárfutó visszatérésével erre már nincsen szükség.

 

A Ravens oldalán már sokkal nagyobb gondok vannak, illetve komolyabb kérdések merülhetnek fel az elmúlt hetek teljesítménye alapján. 0-3-mal állnak, a Denver ellen az offense teljes homály volt, azóta pedig ha a számokat tekintjük, kezdenek magukra találni Flaccoék, de a végkifejleten nem változtat, ugyanis borzalmasan sok pontot kap a védelem. Suggs kiesésével gyakorlatilag a pass rush eltűnt Baltimore-ból, Matt Elam hiánya érződik a csapaton (sosem gondoltam, hogy ezt a mondatot valaha le fogom írni), a futójáték egyszerűen nulla a liga legjobb támadófala mögött. Justin Forsett árnyéka tavalyi önmagának. Tavaly 5,4 yardot átlagolt 235 futásból, idén ez a szám 3,2-re csökkent, csapatszinten pedig 3,3-mal állnak a tavalyi 4,5-höz képest.

joe-flacco-john-harbaugh-nfl-afc-wild-card-playoff-baltimore-ravens-pittsburgh-steelers-850x560

 

De a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy elit-e Joe Flacco. Eddigi 833 yardja a liga 7. legtöbb yardot elérő irányítójává teszi, e mellé azonban csak 4 TD passzt és ami a nagyobb probléma, ugyanennyi interceptiont jegyezhet. Nála többet a kezdő irányítók közül csak Andrew Luck, Ryan Fitzpatrick és Matthew Stafford tud felmutatni. Persze hozzá kell tenni, hogy jelenleg az is probléma, hogy egy épkézláb célpontja van Flacconak Steve Smith személyében, aki a legutóbbi két meccsén is 150 elkapott yard fölé jutott, amivel a franchise történetében az első játékos, aki két egymást követő meccsén is túllépte a fentebb említett yardmennyiséget. Perriman továbbra is sérült, illetve a Raiders ellen feltűnő Crockett Gillmore sem tudja vállalni a játékot, így az újonc Maxx Williamsre hárulhat nagy szerep.

smith-steve-Fantasy

 

Egyik csapat sem a futójátékra alapoz. Olyannyira, hogy mindketten a liga utolsó harmadában foglalnak helyet a futott yardok tekintetében, habár most Vickkel lehet, több teret kap a futás. Abban is módfelett hasonlítanak egymásra a csapatok, hogy a futás elleni védekezés szinte ugyanolyan jó. A Hollóké a hetedik, a Kohászoké a 9. helyet foglalja el a rangsorban. E miatt személy szerint nem is számítok a szükséges puhatolózásnál több futójátékra, sokkal inkább nyílt sisakos passzáradatra. A Ravens részéről a már fentebb írt gyengélkedő futójáték miatt, illetve amiatt, hogy a Steelers passz elleni védekezése a liga rosszabbik felébe tartozik, így feltehetően ezen a téren lehet keresnivalója a vendégeknek. Valamint az sem elhanyagolandó, hogy Flacco rossz döntései ide, kevés minőségi célpont oda, azért csak összehoznak egy liga top10-es pass offense-t – elsősorban a már fentebb megénekelt Steve Smithnek köszönhetően.

 

De ha a hazaiak védekezése rossz ilyen téren, akkor mit mondjunk a Ravensére, akik a negyedik legtöbb yardot engedték az ellenfeleiknek. Egy kis statisztika: az első héten a Baltimore remekül, nagy nyomás alatt tudta tartani Manninget, aki mindössze 175 yardig jutott. Az azóta eltelt két meccsen viszont botrány, amit műveltek. Kettő híján 700 yardot nyeltek be a Raiders és a Bengals ellen. A Steelers eddig a harmadik legjobb támadóegység a passzjátékot tekintve és még Vickkel is illene kihasználni a Ravens legnagyobb gyengeségét, pláne ha az elkapóid között tudhatod Antonio Brownt, Markus Wheatont és Heyward-Beyt is, aki mintha kevésbé lenne fakezű, mint volt, emiatt elég produktív éve van eddig. Brown egyébként 2013 óta a legtöbb elkapással (268) és legtöbb elkapott yarddal (3633) rendelkezik az elkapók között. Továbbá zsinórban 14 olyan meccsnél jár, ahol legalább 7 elkapása volt, ami a történelem leghosszabb ilyen sorozata.

Pittsburgh+Steelers+v+St+Louis+Rams+DOfVatqoVaml

 

Ezekre alapozva tehát egy sokpontos, szórakoztató TNF-et várok. Big Ben hiánya a fogadóirodák véleményére is rányomja a bélyeget, ugyanis 2,5 pontos favorit a Ravens. Lehet statisztikákat nézegetni, meg okoskodni, de igazából elképzelhetetlennek tartom, hogy a Ravens 0-4-gyel kezdje a szezont. És vajon van-e jobb alkalom arra, hogy elkezdjenek Flaccoék visszakapaszkodni, mint egy Steelers elleni csoportrangadó? Aligha. A szerkesztőség teljesen megoszlik a győztes kilétét illetően.

ravenssteelers

 

Nincs Vick poszt sintéres poén nélkül, úgyhogy zárásként álljon itt egy.

 

Ne feledkezzetek meg tippjátékainkról sem. A Tippverseny ’15 eheti fordulója már teljesen fent van az adott felületen, a heti NFL-játék aktuális teljes tippsora déltől lesz elérhető, de a csütörtök esti meccsre már most is leadhatjátok tippjeiteket.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!