Connect with us

Összefoglaló

Dalton és a Yates-átok

Ha egy mondattal kéne jellemezni az őrült forduló záróetapját: Mr. Andy “PrimeTime” Dalton visszatért! Méltó lezárása lett ennek az őrült 10. hétnek a Monday Nigh Football, ahol a nem sok erőt képviselő Texans látogatott el az addig veretlen Bengals otthonába. Nem lövök mellé nagyon, ha azt mondom nincs ember a földön, aki megjósolta volna a Texans sikerét, de hát ez az NFL, nincs olyan, hogy biztos győzelem!

 

Nem mondhatjuk, hogy izgalmas, igazi nézőbarát találkozót vívott egymással a két csapat, kifejezetten pontszegény mérkőzés volt. Az eddig igen jól muzsikáló Bengals offense összesen két darab field goalt volt képes elérni, mind ezt úgy, hogy a második félidőben egyszer sikerült a félpályás vonalat átlépni.

 

Na nem mintha a Houston támadásai életképesebbek lettek volna, sokat elmond a mérkőzés alakulásáról a tény, miszerint egyik oldalon se volt 100 yardos futó vagy elkapó. Sem a futó -, sem a passzjátékok nem nagyon működtek. A Texansnál Foster sérülését követően Alfred Blue kapta meg a bizalmat, de a 12 kísérletből átlagolt 1,7 yardját látva a következő mérkőzésre könnyen tovább is adhatja a stafétabotot. Az első félidőben kemény 25 futott yard szerepelt a Houston statisztikáiba.

A másik oldalon Bernard az egészségesnek mondható 4,5 yardot tette meg futásonként, csak ő meg a lehetőséget nem kapta meg, mindössze nyolcszor került a kezébe a disznóbőr.

 

Az öldöklő puntháborúnak TJ Yates vetett véget, aki Brian Hoyer agyrázkódását követően találta magát a kezdőben a harmadik negyed végén. Andy Dalton valószínűleg remegő térdekkel nézte Yates pályára lépését, ugyanis 2011-ben a Yates vezette Texans kétszer is elverte a Bengalst, ebből egyszer a rájátszásban, amivel megszerezte a Texans első playoff győzelmét.

 

Yates pedig újfent jött, látott és győzött. Harmadik sikeres passzából Hopkins egy hatalmas egykezes elkapást mutatott be, ami a mérkőzés egyetlen TD-jeként mérkőzést érő megmozdulás volt:

Itt még 14 perc állt a Bengals rendelkezésére, hogy a 10-6-os Houston vezetést kozmetikázza, de két three and out-ot követően egy marha szerencsétlen fumble vetett végett a veretlenségi szériának:

AJ Green esett rá az elkapást követően Johnsonra, amitől ugye később ért talajt, és az érkező Demps verte ki a kezéből, majd kapart is össze 40 másodperccel a vége előtt.

 

A Bengals kijózanító pofont kapott a Texanstól, Andy Dalton átka tovább tart a primetime mérkőzéseken, ami egyáltalán nem jó ómen a rájátszásban való jó szereplésről szövögetett álmoknak. A Texansnál pedig még minden lehet. A Colts folyamatosan botladozik, hol megverik a liga legjobb védelmét, hol simán kikapnak, de ezzel a győzelemmel a Texans beérte őket a csoport élén.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!