Connect with us

Hír

Matthews, Michael, Weeden: Viszlát!

Aldon Smith eltiltásán kívül sor került néhány keretmódosító intézkedésre az NFL-ben, melynek eredményeként 3 olyan játékos is keretet kívül került, akiktől bizonyosan többet vártak ebben az idényben. Nézzük, kik is kényszerültek búcsúzni!

 

Chris Matthews (Seahawks, WR)

 

 

Ki is ő? A Seahawks tavalyi playoff runjának leginkább a semmiből érkező hőse, ő mentette meg a Packers elleni főcsoportdöntőt a Bostick által elejtett onside kick megszerzesével, majd a Super Bowl legjobb Seahawks-elkapójaként 109 yarddal és 1 TD-vel járult hozzá az ügyhöz.

 

 

Mi történt? A playoffban mutatott formát nem tudta állandósítani az elkapó, és bár a keretbe – már talán csak hálából – is bekerült, az 5. helynél feljebb nem tudott kúszni a depth charton, így 9 meccs alatt még a Super Bowlon elért yardok felét sem érte el. Csapata a trade deadline környékén próbálta is támadó falemberre cserélni a játékost, de érthető módon nem nagyon akadt jelentkező, így végül inkább a practice squadban kiválóan teljesítő újonc Kevin Smithre cserélték Matthewst.

 

Christine Michael (Cowboys, RB)

 

Ki is ő? A Seahawks Super Bowl-győztes, 2013-ban 2. körben draftolt futója nem tudott megfelelni csapata elvárásainak, így a szezon előtt a futóínségben szenvedő Cowboyshoz cserélték egy 7. körös draftcetliért cserébe.

 

 

Mi történt? A futóról az a hír járta, hogy óriási tehetség, de Lynch miatt nem tudott kiteljesedni, így új csapatában sokan (különösen a külföldi fantasy szakértők  – de mi nem!) kirobbanó évet, sőt Josh Gordon második eljövetelét várták tőle. Ehhez képest először a 4. héten lépett pályára (addig ugye tanulta a játékokat), és végül összesen 43 futott yardot gyűjtött össze, és hiába távozott Dunbar és Randle, a depth charton előrébb került ex-csapattársa, az UDFA Rod Smith és a Redskinsből elbocsátott Trey Williams.

 

Brandon Weeden (Cowboys, QB)

 

 

Ki is ő?  A Browns 2012-ben 1. körben draftolta a koros irányítót, de miután kiderült, hogy a kezdő pozíció betöltésére alkalmatlan, 2014-ben a távozó Orton helyére ült le a Cowboys kispadjára, talán abban bízva, hogy sok felelősség a továbbiakban nem hárult el.

 

 

Mi történt? Nos, ez nem így sikerült, Romo rövid sérülését követően már 2014-ben is pályára lépett, 2015-ben pedig megkapta a lehetőséget, hogy potenciálisan 8-10 hétig ő vezesse a csapatot, Jerry Jones pedig le is nyilatkozta, hogy nem láttunk nála tehetségesebb kezű játékost. A Weeden-lufi azonban hamar kipukkadt, és bár igazán katasztrofálisan nem játszott, az hamar kiderült, hogy Weedenben nincs meg a potenciál, hogy a biztonsági játékokon túlmutató megoldásokkal valós értékkel járuljon hozzá a meccsekhez. Érkezett is Matt Cassel Buffalóból, aki ugyan szintén nem tudott meccset nyerni, de egyértelműen hatékonyabb volt a pályán, így nem meglepő, hogy Romo visszatérésével Casselt tartja majd meg tartaléknak az edzői stáb.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!