Connect with us

Minden ami NFL

Meddig juthat a Broncos Osweilerrel?

Manning sérülésével Brock Osweilernek kellett átvennie a csapatot, így pedig ha lehet, akkor még több szó esik a Broncosról, mint amikor “csak” Peyton gyengeségével foglalkoztunk. Manning nem tudja vállalni a Patriots elleni derbit sem, így marad Osweiler. Hogy mennyi ideig? Fogalmunk sincs. És meddig juthatnak vele? A rájátszásig biztosan.

 

Osweiler tökéletesen elmenedzselte a Bears elleni mérkőzést, ami első kezdőként megvívott csatája volt, ráadásul a szülinapján. Természetesen ilyen statisztika is létezik, ő az első szülinapos QB, aki élete első kezdő meccsén győzni tudott (két ilyen eset volt korábban, Tom Kennedy ’66-ban, míg Mark Brunell ’95-ben kapott ki). Na de nem is ez a fontos. A liga valaha volt legmagasabb irányítója 26 passzából 20 volt sikeres kerek 250 yardért két TD mellett, ez 127,1-es passer ratinget jelent. Ez nem mutat rosszul, hiszen jobb volt a héten többek között Romónál vagy Rodgersnél is ezek alapján. A 250 yardjából viszont 168 yards after catch volt, tehát az elkapói végezték el a munka nagy részét, ahogy láthattuk például Demaryius Thomas TD-jénél is.

 

Ha tiszta volt a zseb és volt ideje passzolni, akkor nagyon is jól játszott Osweiler, hiszen 20 ilyen passzából 18 sikeres volt, passer ratingje 146,9. Ha nyomás volt rajta, akkor ez lecsökkent 42,0-ra. Itt látszik meg nagyon, hogy első kezdő mérkőzése volt. Edzésen nincs ekkora nyomás, nem lehet ezt teljes mértékben szimulálni. A PFF-nél megvolt az első körös értékelés, ilyen számokat kapott az elemzőtől a pálya egyes részeire lebontva (kék vonal a line of scrimmage):

 

2015-11-23_11-05-22

 

Láthatjuk, hogy ez egy teljesen átlagos értékelés. Azonban a Broncosnak ez pontosan elég lehet az alapszakaszban. Ez elég ahhoz, hogy a védelem és a futójáték meccsben tartsa és akár meg is nyerje a meccset a vadlovaknak. Nekik pedig pontosan erre van szükségük. Manning inkább elvette a lehetőséget a csapat többi tagjaitól és vereségbe vezette a csapatot, főleg az utolsó mérkőzésein, ahol feltehetőleg már sérülten játszott.

 

Manninggel ellentétben Osweilerre viszont tökéletesen illeszkedik a Kubiak-féle támadóséma. Láthattuk is, hogy a futójáték beindult a Bears ellen, jobban megnyitotta az utakat a futók előtt a Manning-féle játékokat nélkülöző playbook. Ez annak köszönhető, hogy míg Manning shotgunból és pistolból szeret játszani mozgékonyság hiányában, addig Osweiler tud közvetlen a center mögül is snapet kapni, ami jobban segíti a futójátékot, Kubiaknak pedig erre vannak jól bevált sémái. Hillman 102 yardig, Anderson 59 yardig jutott, mindketten 4,9-es átlaggal, ez elég jónak mondható, főleg a csapat eddigi teljesítményéhez viszonyítva.

 

Osweiler jelenleg egy tökéletes game manager QB. A Bears ellen lehozta a meccset hiba nélkül és ezen kívül engedte, hogy a csapat többi tagja megnyerje helyette a találkozót. Ez elég lesz ahhoz, hogy rájátszásba jusson a csapat, hiszen a Chargers elleni dupla és a Raiders elleni hazai hozható, még ha a Patriots – Steelers – Bengals trió talán túl nagy falat is lesz nekik. Ez minden bizonnyal a harmadik kiemelésre elég is lesz, azonban a rájátszás más tészta, ott ez nem elég, ha Super Bowlt akarsz nyerni. Ott már egy jó irányító-teljesítményre is szükség van. Tudjuk, hogy Manning nem épp a playoffra lett teremtve, azonban ha ki tudja pihenni sérüléseit januárra és valahogyan visszatérni tavaly év eleji formájához, akkor 2016 első hónapjában is lehet keresnivalója a csapatnak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!