Connect with us

Hír

36 millió dollár IR-en a Ravensnél

A Baltimore Ravensnek borzalmas a szezonja, hisz nem elég, hogy 3-7-tel állnak, még a kulcsjátékosaik is úgy hullanak, mint a legyek. Persze a kettő nyilván összefügg, de jól mutatja a csapat szenvedését, hogy a fizetési sapka több, mint 1/4-e sérült listán van. Ám érdekes módon pont jókor jöttek ezek a sérülések.

 

 

 

Igazság szerint engem meglepett ez a 36 millió dollár. Pontosabban az, hogy csak 36, miközben a kezdő irányító, kezdő futó, két kezdő elkapó, kezdő tight end, kezdő safety, kezdő OLB és kezdő center is hiányzik. Az összeget a hétvégén a térdszalagja miatt kieső Joe Flacco nyomja meg, aki idén 14,5 millió dollárt keresett. A Ravens fanatikusok igazából örülhetnek, hisz egyrészt így szinte biztos a magas draftpozíció, másrészt, ha ez 2016-ban történne, akkor 28 millió dollár kerülne partvonal mellé.

 

A második legnagyobb pénzveszteséget okozó játékos Dennis Pitta a maga 6,2 millió dollárjával. Ez jövő ilyenkor 7,2 millió lenne, tehát vele is “jól járt” a Ravens, bár elnézve a játékos egészségügyi állapotát, az sem lepne meg, ha soha többé nem játszhatna. Utána jön a sorban Steve Smith, aki idén 4 millióval terheli a sapkát. Igaz, jövőre nincs már szerződése, nem kizárt, hogy közel ennyiért lehúz még egy évet Baltimore-ban.

 

A negyedik legtöbbet kereső áldozat a csapat egyik legjobb védője, Terrell Suggs. Ő idén 4 millió körül keres, ami a következő évben 7,5 millióra duzzad, tehát remélhetőleg letudta a “kötelező” sérülést. Szintén a hétvége áldozata a kezdő futó Justin Forsett, akinek a karja tört el. Ő idén 1,6 milliót keresett volna, ami valamilyen szinten szintén szerencsés, hisz ez jövőre 3 millió dollár lesz. A csapat kezdő centere, Jeremy Zuttah kiesése 2,5 millióba kerül a képzeletbeli számlán, ami természetesen jövő ilyenkor 4,6 millió lenne.

 

suggs ir

 

A vicces az, hogy az igazából borzalmas Matt Elam kiesése is fájó pont, pénzügyileg 1,7 millió dollárnyi. Jövőre az ő fizetése is nő, akkor 2,1 millióba kerülne egy sérülés. Na meg persze itt van a csapat első körös újonca, a nagy reménységgel érkezett Breshad Perriman, aki 1,5 milliót kapott idén a semmiért, ami 2016-ban már 2 millióra rúgna.

 

Tehát, a Ravens apró nélkül 36 millió dollárt kénytelen sérült játékosok miatt elkönyvelni. De örülhetnek, mert ha mindez mondjuk a 2016-os szezonban történik, akkor az 54 milliójába fájna a franchise-nak (egy esetleges Steve Smith szerződés nélkül). Persze, azt azért tegyük hozzá, ha ehhez a 36 millióhoz még hozzávesszük a Ray Rice, Haloti Ngata, Jacoby Jones utáni halott pénzt (+ apró), akkor papíron összesen 2015-ben 58 millió dollárt költött a csapat olyan játékosokra, akik vagy nincsenek már a keretben, vagy alig játszottak átlag 5 meccset a lehetséges 16-ból. (a szerződés adatok az overthecap.com-ról származnak)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!