Connect with us

Összefoglaló

A heti mixgyilkos és két történelmi

Tennessee Titans @ New Orleans Saints 34-28

 

Az előzetes várakozásokkal ellentétben ez a derbi nem hogy szorosabb lett a vártnál, de meglepő győztest is hozott. A Titans 1-6-os mérleggel látogatott a Saints otthonába, ahol előző héten Drew Brees 7 TD passzt osztott ki. Magyarul, a Titans győzelmére egy lyukas garas nem sok, annyit nem tett fel épeszű ember. Ergo a bolondok meggazdagodhattak egy jó tippel.

 

A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, Brees gyors egymásutánban kiosztott két TD passzt, amire csak egy mezőnygól jött válaszul, 14-3-ra sikerült ellépni a vendégektől. Ám az a field goal se hétköznapi körülmények között született, a Titans támadói teljesen össze voltak zavarodva, a saját 10 yardosukat nem sikerült elérni. Aztán a puntot követően Marcus Murphy kezéből sodorták ki a labdát, amit a Titans szerzett vissza, így kerültek a Saints térfelére, s bár támadásból továbbra sem sikerült előre haladni, a mezőnygólt azért bevarrták.

 

A Titans mákszériája az első negyed vége előtt csúcsosodott ki, Mariota a pass rush nyomására egy nagyon felelőtlen bombát eresztett meg, sima interception lett volna ha nem két Saints védő akarja egyszerre leszedni a labdát, akiknek sikerült egymás elől elütnie a játékszert. A nevető harmadik Delanie Walker lett, akinek a kezébe teljesen váratlanul esett a labda, Mariota neve mellé pedig bekerült a 64 yardos TD passz.

Titans Saints Football

 

A Saints gyorsan válaszolt és egy 79 yardos drive végén Brees maga dőlt be 1 yardról. Majd újfent Mariotáék szereztek egy szép screen és egy futás után, immár önerőből TD-t. A félidőt egy Titans fumble zárta, miután Breesék meg se próbáltak a saját 13 yardosukról 12 másodperc alatt előre haladni, 21-17-es Saints előnnyel zárult az első játékrész.

 

A harmadik negyedben egy Brees pick rázta fel az állóvizet, egy sack után 2&20-ra dobta túl Ingramet, szerencséjükre nem jött válasz a hibára. Brees újabb TD-jével 28-20-ra sikerült meglógni, ám 7 perccel a vége előtt a Titans egyenlített, a Mariota átadása után a kétpontos is sikerült.

 

A New Orleans nem tudott élni a maradék idővel, szabálytalanságoknak és egy sacknek hála a 3&25-öt nem sikerült megoldani. A Titans ellenben megint elment mezőnygól távolságig, de Succop elnézte a távolságot és telibe verte a keresztvasat, ahonnan kifelé pattant a bogyó (merre máshova?!).

19152353-standard

 

A hosszabbítást a Titans kezdte és esélyt sem hagyott a Saintsnek, az első drive végén Fasano szerezte a hatpontost. Mariota a 4 kiosztott TD passzával az NFL történetének első olyan rookie irányítója lett, aki egy meccsen 4 TD mellé, 350 yardig jutott és nem adta el a labdát.

 

A másik két mérkőzésről röviden:

 

A Dolphins feltámadását a Bills törte ketté, ahol a remeklő futójáték mellett Sammy Watkins villogott. Szinte az összes passzt ő kapta el, ennek ellenére sem sikerült levédekezni. 1999 óta nem volt olyan mérkőzés ahol egy elkapó a csapat passzolt yardjainak több mint 90% egymaga szerezte. A Bills története során ez volt az első mérkőzés, ahol két 100 yardos futó és egy 100 yardos elkapó volt.

michael-thomas-sammy-watkins-nfl-miami-dolphins-buffalo-bills-850x560

 

A Bills mellett Chris Ivory is történelmet írt a Jaguars és a Jets összecsapásán. 23 alkalommal iramodott meg a labdával, amivel 25 yardot sikerült elérni, ez minden idők legkevesebb futott yardja legalább 23 próbálkozásból.

 

A Jaguars taktikája Bortles bombáira épült, mivel a futójáték ott sem igazán működött. Bortles 17 alkalommal próbálkozott olyan passz kivitelezésével, ami legalább 15 yardot repült, ebből 11 célba ért, ez a legtöbb hosszú passz egy mérkőzésen az elmúlt 4 évből. A mérkőzést ennek ellenére sem sikerült megnyerni, a Jets végig megtartotta az előnyét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!