Connect with us

Összefoglaló

Az elpusztíthatatlan

bigben

Egy mérkőzésbe kerülő büntetés (update: illetve bírói hiba…), egy elpusztíthatatlan irányító, a fiatal medvék és Cutler kapcsolata, és a nap rangadója északnyugatról.

 

Baltimore Ravens – Jacksonville Jaguars 20-22

 

A két 1/1 jelölt csapat mérkőzése a két csapat elvakult szurkolóin kívül méltán nem tartott számot különösebb érdeklődésre, olyan is volt a meccs, de a vége igazán érdekesre sikeredett.h

 

MVP: A Hurns-Robinson páros. Az, hogy a Jags elkapó egysége legit, az az év egyik legmegdöbbentőbb története. Márpedig az. A játékuk és az 1-1 TD-jük ugyanakkor még kevés lett volna a győzelemhez, de jött…

 

LVP: Elvis Dumervil, akinek a meccsvégi hibája/butasága/őrültsége/hülyesége a Baltimore győzelmébe került.

 

20-19 a Ravensnek, 1:06-tal a vége előtt viszont a Jaguars még támadhatott egy utolsót a saját 20-asáról. El is jutottak a félpályáig, de ott 0:01-nél már csak kétségbeesetten tudták elindítani az utolsó játékot, nem is minden falember blokkolt, így egy Hail Mary kapásból halott ügy volt, Bortles ráadásul el is csúszott, Dumervil viszont egy sima sack helyett a sisakrácsnál rántotta le a feltápászkodó Bortles-t. Mivel egy meccs nem érhet véget a védelem szabálytalanságával, ezért a 15 yardos büntetés után a Jacksonville még kapott egy időn túli játékot, Myers pedig berúgta az 53 yardos mezőnygólt, pedig a meccsen korábban már kihagyott egy 26-ost. #PRvoodoo

(update: ahogy megírtuk, a play valójában szabálytalan, false starttal kellett volna véget érjen a meccs)

 

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns 30-9

Big Ben játszott, játszik és játszani fog. Mindegy hány csontja van épp eltörve, mindegy mennyire fáj, ő akkor is a pályán van, és varázsol. A majdani visszavonulása után a szobrát majd gipszből kell kiönteni a pittsburgh-i főtéren. Igyatok sok tejet ti is!

 

MVP: Ben Roethlisberger természetesen, 22/33 379 yd, 3 TD, INT, ez sérült bokával/lábfejjel mindenképp bravúr. Ebből a 379-ből egyébként 317-et a Bryant-Brown páros kapott el. A 379 yard a legtöbb evör, egy az adott meccsen csak csereként pályára lépő irányítótól.

 

 

LVP: Az előzőek fényében a Browns secondaryje, de ezzel a párossal már sokan megszenvedtek, és még sokan meg is fognak idén, szóval ez nem volna teljesen fair, így legyen inkább a Browns futásai en bloc. 14 futójáték volt összesen, de ezekből sikerült kemény 15 yardot összekalapálni.

 

St. Louis Rams – Chicago Bears 13 – 37

 

Ez a Bears nem is olyan rossz csapat, mint ahogy az első 3 hétben kinézett. Sőt. Sőt, a Seahawks elleni meccset követően az összes meccsük 3 ponttal vagy kevesebbel dőlt el, ez viszont most jelentős különbség volt, ráadásul idegenben és pont a Rams védelmét szedték szét. A Rams viszont a Vikings elleni meccset megelőző hetek formáját nem tudta állandósítani, így újra a szokásos 7-9 felé tartanak.

 

MVP: A Bears futás elleni védelme. Miután az első drive még Gurley-ről szólt, a továbbiakban az újonc RB gyakorlatilag semmit sem tudott csinálni a Macik védelme ellen.

 

Gurley gátfutásának a helye

MVP 2: Jay Cutler (19/24, 3 TD) és kedvenc célpontjai, Forte cseréje Jeremy Langford (7/109, TD, + 20/73, TD futva) és az a Zach Miller (5/107, 2 TD) aki 2012 és 2014 közt egyetlen meccset sem játszott, de mindenki kedvenc Cutlere még egy 26 yardos futást is betett a közösbe.

 

LVP: Ez könnyű, Nick Foles. Nem is a 17/36 200 yd, INT számsor, ezt egy Wilson vagy Bridgewater például bármelyik héten tudja évente 6x, hanem az, hogy 0/12-t produkált a legalább 10 yardos passzaival.

 

Seattle Seahawks – Arizona Cardinals 32-39

A Cardinals az NFC West ura, nincs Seahawks feltámadás. Pontzuhatag viszont váratlan módon volt, és az Arizona annak ellenére képes volt megnyerni a Sunday Night Footballt, hogy 3-1-re elvesztették a turnover csatát. A Cardinals ezzel a Panthers mögötti bye week hely első számú várományosává lépett elő, a Seahawks körül viszont 4-5-nél nagyon sűrű lett a levegő, és legalább 2 meccsre van még a Wild Card is. Az eredmény ellenére ezt a meccset a vendégek tulajdonképpen simán nyerték meg, 7-22-ről még fordítottak a hazaiak 29-25-re, aztán beütött az idén szokásos 4. negyedbeli krach, és Palmerék megérdemelten távoztak győzelemmel Washingtonból.

 

MVP: Chris Johnsont megfogták (25/58), de Palmerékkel nem tudtak a hazai védők mit kezdeni, megkockáztatom, hogy a legjobb elkapósora jelenleg az Arizonának van.

 

Tiszteletbeli MVP: Drew Stanton. Komolyan. A 29-25-öt követő Cardinals drive-ban ugyanis Bruce Arians elmondása szerint Stanton 2x is bemondta, hogy szerinte mit kéne játszani, a HC megfogadta, a 2 playből pedig jött 21 yard. Az öröme ennek is szólt, nagy kincs egy jó backup QB.

 

 

LVP: Richard Sherman, de úgy általában a Hawks secondary. Shermant elsősorban Michael Floyd (7/113, 2 TD) ott verte meg, ahol csak lehetett, de Fitzgerald (10/130) is nagyon élt. Érdemes megnézni ezt vagy ezt a videót.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!