Connect with us

Beharangozó

Color Rush – TNF beharangozó, Bills@Jets

Az év elején látatlanban még azt tartotta a közhiedelem, hogy az AFC East csoportelsőségéért lesz majd a legszorosabb a harc, hiszen a Patriots ellenfelei közül, mindenki erősödött. A Jetsnél a már tavaly is elég jó front seven kiegészült Darrelle Revisszel és Antonio Cromartie-val, továbbá Todd Bowles személyében jött egy elég nagy váltás Rex Ryanhez képest. Ryan viszont átkerült Buffalóba, ahol a liga egyik legjobb pass rusha került a keze alá, hozzátoldva még LeSean McCoyt és Harvint (aki azóta már IR-en van). Csak azzal senki nem számolt, hogy Brady karrierje talán legjobb évét fogja produkálni és hogy a címvédő védelme nem is olyan rossz, mint amilyennek tűnt az offseason kezdetén. Ez nem egy AFC csoportleírás akar lenni, csupán egy hosszabb bevezetése az előttünk álló csütörtök esti mérkőzésnek, a Buffalo Bills @ NewYork Jets összecsapásnak.

 

Egyik csapatnak sem megy túl jól csütörtökönként, a Bills 6-8-1-es, míg a Jets 6-10-es mérleget tud felmutatni és az utolsó öt találkozásuk során négyszer a Buffalo jött ki győztesen. Ez az összecsapás mindenképp különleges lesz, habár egyik csapat csütörtöki mérlege sem lendül pozitívba.

 

Tudniillik, mindkét csapat speciális mezzel készül, ugyanis egyszínű sötét mezekben fognak pályára lépni a csapatok, így már csak ezek alapján is joggal várhatjuk el, hogy valami nagyot durrantsanak a srácok a pályán. Erre minden esély megvan, mivel két jó formában lévő csapat találkozik, arról nem is beszélve, hogy azon felül, hogy csoportrangadóról van szó, a rájátszás-helyekért folytatott harcot is befolyásolhatja a találkozó végkimenetele.

bills-jets-color-rush-jerseys-header

 

A Bills az elmúlt héten magabiztosan verte a Miamit. Sammy Watkins 150 elkapott, míg McCoy és Karlos Williams 100-100 futott yard fölött zárt. A Dolphins ellen működni látszott az eddig erősen visszaesett pass rush, de eddigi 13 sackjük meg sem közelíti a tavalyi mennyiséget.

 

A Bills rajongói számára jó hír lehet, hogy a csapat túl lehet az EJ Manuel ideiglenes érán és a Dolphins ellen már visszatérhetett Tyrod Taylor, aki ha így folytatja, megelőzheti a Hall of Famer Jim Kellyt és új franchise rekordot állíthat fel az egész szezonra kivetített passer ratinget tekintve (Kelly 101.2-vel zárt 1990-ben). McCoy a Dolphins elleni meccset nem játszhatta végig, de az őt pótló Karlos Williams megmutatta, nem kell kétségbe esni, hogyha az első számú running back esetleg nem tud pályára lépni. A jelek szerint az Eaglesből kiebrudalt futó játszhat és kulcsfontosságú szerepe lesz a Bills futótandemének a Jets védelme ellen.

100815-nfl-Bufalo-Bills-split-pi-mp.vadapt.620.high.25

 

Az ellen a Jets védelem ellen, amelyik a futás elleni védekezésben első, míg a meccsenkénti engedett yardokat tekintve negyedik a ligában. A ligaelit futás elleni védekezést egy elég felemás secondary segíti a passzok terén. Míg Darrelle Revis továbbra is a liga egyik legjobb cornere, addig a túloldalon Antonio Cromartie-ról ez már kevésbé mondható el. A Cromartie felé passzoló qb-k átlagos passer ratingje meghaladja a 130-at. Mindehhez hozzájön, hogy a Patriots ellen, a sérüléséig Rob Gronkowskit kiválóan fogó Calvin Pryor továbbra sem alkalmas a játékra.

 

Támadóoldalon aggodalomra adhat okot, hogy Ivory és úgy a teljes Jets futójáték sem találja a fonalat. A Patriots elleni meccsig 146 yard/meccs mutatóval álltak, az azóta eltelt három találkozó során mindössze 62 yardot – ebben a statban benne számoltatik a Fitzpatrick által szerzett futott yardmennyiség is. Ebben mondjuk közrejátszhatott a center, Nick Mangold is, aki az utóbbi hetekben önmagát és a formáját is kereste, elsősorban sérülés miatt. Ma este vele is számolhat a New York.

imrs.php

 

Mindkét csapat védelme inkább a futás ellen teljesít jobban, és általánosságban a futójátékra alapoz mindkét gárda a támadóoldalon is, így kulcskérdés lesz, hogy melyik csapatnak sikerül jobban áttörnie az ellenfél védővonalát és hogy kinek kell hamarabb a passzjátékhoz nyúlni, ahol szintén szórakoztató és színvonalas matchupok alakulhatnak ki. Elég csak a Ronald Darby vs Brandon Marshall vagy a Darrelle Revis vs Sammy Watkins párosokra gondolni.

 

A Jetsnek kevesebb gondot okozhat, hogyha passzjátékokat kellene hívni hátrányban, Fitzpatricket magabiztosabbnak és az elkapóit is jobbnak gondolom, mint a túloldalon Taylort és az ő célpontjait. Elsősorban e miatt, hogy habár a Bills közel lesz a győzelemhez, a mérkőzés végén egy utolsó perces Fitzmagic-féle game winning drive-val behúzza a Jets valahogy.

bufnyj

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!