Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #11

fantasyfix

 

Az igazi élet-halál meccsek időszakához érve fokozódik a feszültség a fantasy fronton, így ezen a héten igyekeztem különös gonddal megválogatni a pickjeimet, hiszen egyetlen rossz döntés is óriási következményekkel járhat. Egyébként pedig azt kívánom minden kedves olvasónknak, hogy a szezon hátralévő részében korreláljon csapata teljesítménye a Cowboysével, meglátjátok, lesz idén még Romo a playoffban!

 

QB

 

START: Tony Romo (Cowboys @ Dolphins)

 

 

Bár nem vagyok túl nagy rajongója a sérülésből visszatérő játékosok egyből kezdetésének, de Romoval kivételt teszek: a Dolphins nem kifejezetten erős passz ellen, a futójáték McFadden sérülésével várhatóan kevéssé lesz hangsúlyos, így minden adott a nagy visszatéréshez.

 

START: Matt Ryan (Falcons vs. Colts)

 

Remélem, hogy a bye week során a Falcons levonta a Gabbert elleni vereség tanulságait, és végre elkezdik kihasználni, hogy tele van kiváló játékosokkal az offense-ük. Ryan ebben a szezonban még nem szerzett 2-nél több TD-t, de a Colts ellen várható shootout pont kiváló alkalom lehet a kellemetlen sorozat megszakítására.

 

HAIL MARY: Mark Sanchez (Eagles vs. Bucs)

 

A Sanchize visszatér, és rögtön egészen kellemes matchup fogadja: az Eagles a Bucsot fogadja a fordulóban. Bár a kezdő irányító hiányában logikus lenne a földre vinni a játékot, a Tampa futás ellen elfogadhatóan védekezik, így a passzvolumen miatt nem kell aggódnunk – ha az Eagles valamit kezdeni akar idén, akkor ezt a meccset hozniuk kell.

 

SIT: Russell Wilson  (Seahawks vs. 49ers)

 

Wilson konzisztenciájára nem lehet panaszunk, az irányító elképesztően stabilan hozza a 225 yard – 1 TD meccseket, de sajnos ez a teljesítmény kevés ahhoz, hogy nyugodtan kezdethessük. Az előző 49ers elleni párharc borzalmasra sikerült offense szempontból, és igazából Gabbert ide vagy oda, most sem számítok csillogó támadósorozatokra a Seahawks részéről.

 

SIT: Kirk Cousins (Redskins @ Panthers)

 

Az a tény, hogy Cousins még soha nem nyert két meccset zsinórban, fantasy szempontból igazából annyira nem jelentős. Az a tény viszont, hogy a nevetség tárgyát képező Saints védelem után a Panthers másik dimenzióba tartozó egysége érkezik, az már jóval inkább: ez nem Cousins napja lesz.

 

RB

 

START: Charcandrick West (Chiefs @ Chargers)

 

 

Westre egy rossz szavunk sem lehet: a fiatal futó gyakorlatilag elfelejteti Charles sérülését, és a 3 meccse tartó kansasi nyerőszéria kulcsembereként fixen 100 scrimmage yard felett teljesít. Jutalomfalatként a Chargers következik, amely a legrosszabb futás elleni védelemmel rendelkezik, Andy Reid pedig nem lesz szégyellős ezt kihasználni, és kitömni labdákkal Westet.

 

START: Jonathan Stewart (Panthers vs. Redskins)

 

Ha nem Cam Newton lenne a Panthers irányítója, akkor Stewart egyértelmű top10-es futóopció lenne, így viszont bele kell törődnünk abba, hogy Cam néha elhappol egy-egy TD-t. Stewart szerencsére ezt a hátrányát konzisztenciájával pótolja: a futó az előző 5 meccsen egyaránt 20+ carryvel zárt, és semmi okunk sincs feltételezni, hogy a Redskins ellen bármit is változna a Panthers futásorientáltsága.

 

HAIL MARY: Shaun Daughn (49ers @ Seahawks)

 

Hyde sérülése elhúzódni látszik, így Daughn értéke lassacskán elkezdett növekedni, hiszen elképzelhető, hogy a szezon hátralévő részében ő fogja vezetni a 49ers backfieldjét. Ezen a héten mondjuk nem érdemes túlrajongani a matchupot (a Hawks engedi a 2. legkevesebb pontot futóknak), de ha abból indulunk ki, hogy Gabbert passzjátékára alapozni nem életbiztosítás, akkor máris vállalhatóbbnak tűnik a helyzet.

 

SIT: Jeremy Hill (Bengals @ Cardinals)

 

A hírek szerint Hill kivette magát a saját fantasy csapata kezdőjéből, így érdemes követnünk a példáját. Bár a kezdő pozíciót visszaszerző Bernard sem nyújt olyan elképesztő teljesítményt, Hill játékideje biztosan limitált lesz, így nem a top 5 futás elleni védekezéssel rendelkező Cards ellen lesz érdemes kockáztatnunk, hogy hátha most esik be egy hőn áhított goal line carry.

 

SIT: Justin Forsett (Ravens vs. Rams)

 

Forsettet lehet szidni, de sokra nem megyünk vele: a liga hátsó részébe tartozó csapatában is stabil RB2 pontszámokat tud hozni a játékos – kár, hogy az ADP-je alapján nem erre a szerepre draftoljuk. A Ravens sorsolása nem különösen kedvező Forsett számára, és bár a Rams inkább csak közepes a futás ellen, nem gondolnám, hogy sikerül petersoni/langfordi szinten megsemmisíteni azt a védőfalt.

 

WR

 

START: Mike Evans (Bucs @ Eagles)

 

 

A másodéves elkapó utóbbi négy meccsén 13 pont felett átlagol, Winston sincs rossz formában (igaz, abbahagyhatná ezt a futva szerezzük a TD-ket dolgot), az Eagles pedig a 3. legtöbb pontot engedi az ellenfél elkapóinak, így egyéb stabil passzopció hiányában monster meccset helyezhetünk kilátásba Evans számára.

 

START: Tavon Austin (Rams @ Ravens)

 

Mikor, ha most nem? Bár Case Keenumot nehezen gondolnám a megoldásnak QB poszton, én azért bízok abban, hogy képes lesz tisztességes teljesítményt nyújtani, ami pont elég lehet ahhoz, hogy az elkapóknak legtöbb pontot engedő Ravens ellen Austin 100 yardon és 1 TD-n zárjon, feledtetve ezzel a múlt heti 2 pontos kudarcot.

 

HAIL MARY: Dontrelle Inman (Chargers vs. Chiefs)

 

Bár nem kizárt, hogy Riverst zavarja az, hogy a legjobb elkapói meccsről meccsre kopnak ki, az irányító továbbra is kiosztja a tőle elvárt 300-350 yardot. A Chargers hivatalosan is bejelentette, hogy Inman kezdeni fog, így Stevie Johnsonnal karöltve szép napra számíthatnak a WR-ek ellen csapnivalóan védekező Chiefs ellen.

 

SIT: AJ Green (Bengals @ Cardinals)

 

Az FK!-n nagy hagyománya van annak, hogy nem hiszünk a Cinciben, így őszinte örömmel fogadhattuk a Bengals betlijét a Texans ellen. Nem hinném, hogy a Bengals nem tudna 6 pontnál többet összepakolni a Cardinals ellen, de nem látom azt a konzisztenciát, ami biztosítana azt, hogy az újabb primetime meccsen érdemes lehetne hinni Daltonban és Greenben.

 

SIT: Jeremy Maclin (Chiefs @ Chargers)

 

Mint ahogy már megénekeltem, a Chargers elleni meccsen a futójáték erőltetésére számítok a Chiefstől, amelynek Alex Smith mellett várhatóan Maclin is az áldozata lesz. A Chargers Verrett-tel egyébként is a jobb passz elleni védelmek közé tartozik, így ezen a meccsen nehéz lenne indokolni Maclin kezdetését – kivéve persze, ha nincs jobb opciód. :(

 

TE

 

START: Jason Witten (Cowboys @ Dolphins)

 

 

Romo visszatérése Witten számára is örömünnep, hiszen a tight end is megszenvedte a Weeden-Cassell duót – még a yardmennyiség csak-csak megvolt, de a TD-k nem érkeztek. Bátor dolog lenne az első heti két TD-s meccs megismétlését jósolni, de én egyre biztosan számítok a tight endek ellen közepesen védekező Dolphins ellen.

 

HAIL MARY: Zach Miller (Bears vs. Broncos)

 

A snap countok ugyan egyértelműen arról tanúskodnak, hogy Bennett az egyértelmű egyes számú tight end Chicagoban, két ilyen meccs után már nem írhatjuk le Millert, és mivel Jeffery és Forte nem játszik, így a target rangsorban is feljebb lép a TE. A Chiefs ráadásul bebizonyította, hogy a Broncos védelme nem sebezhetetlen, a Bears ex-Broncos különítménye pedig bosszút szimatol, kell ennél több?

 

SIT: Jimmy Graham (Seahawks vs. 49ers)

 

Már említettem, hogy viszonylag keveset várok a Seahawks-49erstől – ám azt még talán nem mondtam, hogy ezt a meccset a földön fogja behúzni a Seattle, aminek a Graham tulajdonosok nem fognak örülni, hiszen ezúttal is 50 yard, 0 TD körüli számokat fogunk viszontlátni. Egyébként bármennyire is divat idén Grahamat szidni, azt azért ne felejtsük, hogy jelenleg így is a 9. legjobb TE fantasy szempontból.

 

D/ST

 

START: Eagles vs. Bucs

 

 

A zöldek védelme továbbra is az év egyik legkellemesebb fantasy meglepetése: jelenleg a 4. helyen állnak, amit jó eséllyel meg is tarthatnak a nem a pontgazdag meccseiről hires, turnovereket pedig stabilan generáló Bucs ellen.

 

START: Patriots vs. Bills

 

A Pats másodszor is le fogja gyűrni Billst, várhatóan az előzőnél jóval alacsonyabb összpontszámú mérkőzésen – az előző alkalommal a védelem a 4. negyedben hagyta Taylort felpörögni, erre ezúttal sokkal jobban figyelni fognak, és hibákra fogják kényszeríteni a tapasztalatlan játékost.

 

START: Chiefs @ Chargers

A Chiefs az utóbbi két meccsen 11 sacket szerzett, a Chargers pedig nem rendelkezik értelmezhető támadófallal. Az egymeccses rekord (12) ugyan nem fog megdőlni, de nem leszünk messze tőle.

 

START: Jets @ Texans

 

A Jets védelme az utóbbi hetekben különösebben nincs nagy formában, de TJ Yates fellépése az amúgy sem a konzisztens támadójátékáról híres Texansban kiváló matchupot produkál, (13 engedett pont, 2 INT).

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!