Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #10

fantasystock

 

Az alapszakasz végéhez közeledve egyre szűkebbé válik a waiver kínálata, hiszen már nincs idő arra, hogy egy ígéretes elkapó szárnypróbálgatásait kövessük végig a padunkon: ha a waivert vesszük igénybe, akkor azonnal eredményt akarunk. Ennek a megközelítésnek megfelelően erre a hétre céltudatos, futójátékra épülő Stock Watch jelentkezik, amely megadhatja azt a lökést, amely a fantasy playoffhoz hiányzik.

 

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Marcus Mariota (Titans)

 

Kezdjük újra a hype-ot onnan, ahol év elején elkezdtük? Megtehetjük, de azért legyünk óvatosak: Mariota valóban ügyesen játszott, és összehozta az upsetet, de az, hogy 4 TD-t szerzett, az nagyobb mértékben köszönhető a Saints védelem hihetetlen balszerencséjének, mintsem a QB tökéletes passzjátékának. Ettől függetlenül az újonc érdekes opció lehet a továbbiakban, az eheti Panthers elleni meccs pedig majd az igazi beárazást is elhozhatja.

 

RB

 

Antonio Andrews (Titans)

 

Továbbra sem vagyok a Titans futójátékának igazán őszinte rajongója, de azt el kell ismernem, hogy a régi-új edzői stáb tartotta a szavát, amikor megígérték, hogy Andrewsból embert faragnak: néhány McCluster-ügyeskedést leszámítva szinte végig a pályán volt a játékos. Az aktív foglalkoztatottság és a Mariota-vezette offense működőképessége pedig együtt meghozza az eredményt, így különösebb akadálya nincs, hogy a 10 pont környéki teljesítményt fenn tudja tartani.

 

James Starks (Packers)

 

„2015 fantasy consensus elite RBs:

Le’Veon Bell: out

Adrian Peterson: okay

Jamaal Charles: out

Eddie Lacy: fat”

(római sírfelirat, 2. század)

 

Én személy szerint még nem írnám le Lacy karrierjét, de azt el kell ismernünk, hogy valahol 2015-ben rossz irányba fordult a játékos szekere, és jelenleg sérüléseivel, súlyával és eredménytelenségével küszködve egyértelműen alulmarad Starksszal szemben. Az edzői stáb két vereség után átgondolni kényszerül a helyzetet, és az új irány egyik várható eleme Starks előléptetése, ami a szezon végéig garantálja a szép pontszámokat.

 

Karlos Williams (Bills)

 

Ha valahol viszont szó sincs előléptetésről, az a Bills. Bármennyire is szép meccseket hoz Karlos McCoy kiesései során, ha az utóbbi egészséges, akkor az előbbi pontjai meg vannak számára. Szerencsére Shady azért nem a kicsattanó egészségéről híres, így Williamsnek is megtalálhatjuk a hasznát: a csütörtöki Jets elleni meccsen várhatóan marad még bizonyítási lehetősége.

 

Brandon Bolden (Patriots)

 

Belichick futókkal kapcsolatos filozófiájáról leginkább annyit tudunk, hogy semmit nem tudunk, így óvatosan ajánlanék Pats RB-t, de a „next man up” elv alapján valakinek át kell majd vennie Lewis backfieldről indított elkapó szerepét. Erre a feladatra jó eséllyel pályázhat Bolden, aki a Redskins ellen a második félidőben egy gyors TD-vel mutatta meg magát – persze az, hogy konzisztensen képes lesz-e erre a teljesítményre, az már másik kérdés.

 

WR

 

Steve Johnson (Chargers)

 

A Chargersnél lassacskán csoda, hogy a meccsre nevezett aktív keretből marad annyi életképes játékos, hogy be tudjanak fejezni egy mérkőzést: Malcom Floyd villámgyors kidőlésével immár Steve Johnson kezébe hullott az első számú elkapói szerepkör. Johnson mondjuk nem feltétlenül erre szerződött San Diegóba, de így elsőre is sikerült 68 yardot összeszedni, és amennyiben a bye alatt sikerül fejleszteni az összhangot Riversszel, úgy a meccsenkénti 400 kiosztandó yard jelentős részének örököse lehet.

 

TE

 

Garrett Celek (49ers)

 

A Gabbert-mánia beköszöntött San Fransiscoba, az irányítót megerősítették kezdő státuszában, úgyhogy minden adottnak tűnik ahhoz, hogy a 49ers a hátralévő 7 meccsét megnyerve rájátszásba kerüljön. Ha ez esetleg nem sikerülne, az még nem feltétlenül baj Celek számára, aki Davis távozásával megörökölte a kezdő TE pozíciót, és két TD-vel lepett meg minket. A 49ers pihenőhéten van, így feltűnés nélkül felkapható a tight end, aki az érdemi futójáték hiányában a legfontosabb red zone célponttá válhat a Gabbert-brigádban.

 

STOCK UP

 

Wes Welker (WR, Rams)

 

Az utóbbi években inkább már az agyrázkódásairól, és nem az elkapásairól híres Welker visszatért, és a szezon hátralévő részében a Ramset boldogítja majd. Az igazolás szerintem a csapat számára valós értéket jelent, ugyanakkor nem gondolnám, hogy a slotban játszó elkapó Folesszal párosítva olyan potenciált jelenthet, ami miatt érdemes lenne őt felvenni.

 

Shaun Draughn (RB, 49ers)

draugn

 

A változatos életpályával rendelkező futó bizonyult a 49ers backfieldjén a leghangsúlyosabb szereplőnek, de ez a 10 pont körüli teljesítmény nem jelenti azt, hogy érdemes elragadtatnunk magunkat: a bye weeket követően akár végre Hyde is visszatérhet, és a Seahawks elleni vendégjáték várhatóan nem a legjobbakat fogja kihozni a futásból.

 

TJ Yeldon (RB, Jaguars)

 

A Jaguars futója stabilizálta helyét a biztos befektetést jelentő játékosok között, és gyakorlatilag bármilyen meccshelyzetben életképes opció marad: a Jets ellen hátrányban játszó csapatában is 10 pont felett tudott zárni. Ennél már csak egy jobb hírünk van: a futójáték szempontjából a Jags rendelkezik a legjobb sorsolással, a fantasy playoffban a Colts, a Falcons és a Saints egyike sem a futás megállításáról híres. KEEP / START

 

STOCK DOWN

 

Demaryius Thomas (WR, Broncos)

 

Beszélnünk kell Demaryius Thomasról. A szezon előtt top3-ba várt elkapó eléggé elmarad az elvárásoktól, és bár a targetek és a stabil yardmennyiség (50 yardnál kevesebbel még nem zárt idén) megvan, az elmaradó TD-k (8 meccsen 1) lassan már a padoztatás gondolatát vetik fel. Ha elővesszük azt is, hogy a hideghez közeledve Manning amúgy is gyengécske teljesítménye tovább romolhat, úgy érdemes lehet most megkeresni a name value-n alapuló trade lehetőségeket. TRADE ALERT

 

Devonta Freeman (RB, Falcons)

 

Csak nagyon óvatosan merek rosszat mondani a futók között 1. helyen álló Freemanről, de azért azt meg kell jegyeznünk, hogy az utóbbi három héten már nem földöntúli, csak jó teljesítményt nyújt a Falcons futója. A visszaesés nem feltétlenül Freeman hibája, hiszen a Falcons csak szenved az utóbbi hetekben, de az már aggasztóbb lehet, hogy a 49ers 12 futott yardon tartotta Freemant, és a playoffra jutó két Panthers meccs sem jó előjel. Félve kérdem: TRADE ALERT?

 

A Fantasy Fixben kezdésre ajánlott elkapók

 

Vádolom Robert Woodsot, Andre Johnsont és Malcom Floydot, akik együtt egész pontosan 0 pontot szedtek össze vasárnap. Floyd sérülésére hivatkozhat, Woods pedig arra, hogy a Bills passzainak 80%-a a feltámadt Watkinshoz került, AJ-nál viszont nincs mentség, az elkapó 3 targetjéből egyet sem kapott el, és megérdemli, hogy a korának megfelelő helyen maradjon: a szabadügynökök között.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!