Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #12

fantasystock

 

Az alapszakaszból mindössze két hét maradt, így bőven eljött a célorientált fantasy foci ideje:

  • ha már benn vagy a playoffban, akkor itt az idő felvenni az összes kezdőjátékosod backupját,
  • ha a playoff határán vagy, akkor most kell a nagyobb kockázatú játékosokat kezdetni,
  • ha pedig elúszik a playoff, akkor pedig mindent meg kell tenni a tisztes helytállásért.

Bár a waiwer most már tényleg minimálisra szűkült, igyekszünk segíteni, bármelyik cél is áll most előtted!

 

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Jameis Winston (Bucs)

 

 

Winston idén top10-es fantasy irányító lesz? Ezt még nem merném kimondani, de ahogy a 11. helyen ólálkodó újonc QB csapata egyre közelebb kúszik a playoffhoz, úgy az egyedi teljesítménye is tovább javulhat majd. Winston most leginkább egy másik W-s irányítóra emlékeztet, aki ugyan nem vállal óriási yardmennyiséget, de vigyáz a labdára, benne van a futott TD veszélye, és néha egészen kiugró meccseket is összehoz.

 

RB

 

Thomas Rawls (Seahawks)

 

 

Azt mondják, hogy a más ember fantasy csapata olyan, mint a vélemény – mindenkinek van, csak éppen senki nem kíváncsi rá. Ezzel egyet értek, és igyekezlek is megkímélni titeket, de nem tudom nem posztolni ezt a screenshotot:

 

rawls21

 

Múlt héten ingyen volt, most pedig az 1. számú waiver egyes számú célpontja a Seahawks új futóüdvöskéje, aki Lynch távollétében egészen elképesztő számokkal (= 35 fantasy pont) jelentkezett be, és mivel Lynch jó eséllyel kihagyja a fantasy szezon hátralévő részét (az infó még nincs megerősítve), így a szerencsések egy run-heavy csapat dedikált RB1-ével fordulhatnak a playoffra.

 

Javorius Allen (Ravens)

 

Szintén egyes számú futó érhető el Forsett sérülésével Baltimore-ban is, bár Allen piaci értéke jelentősen elmarad Rawlsétól. A Baltimore feladta a szezont, és Schaub irányításával készülnek az 1/1-re, ami ugyan nem a legjobb előjel, de igazából pont ez az időszak lehet ideális arra, hogy igazán élesben teszteljék az újoncot – a Rams elleni tűzpróbán nem nyűgözött le, de azért panaszunk sem lehetett rá.

 

Spencer Ware (Chiefs)

 

Felcsúszó RB rovatunk következő jelentkezője a Chiefs futója, aki West hiányában 96 yardot és 2 TD-t szedett össze a Chargers-irtás során. A játékos kezdethetősége természetesen erősen függ West állapotától (egyelőre nem tudni, hogy vállalja-e a játékot a Bills ellen), de az mindenképpen jó jel, hogy megmutatta, hogy nagy dolgokra képes – West-tulajoknak kötelező, másoknak ajánlott a felvétele. (Emlékeztek, amikor Knile Davis volt a legbiztosabb cserefutó a ligában?)

 

Shaun Draughn (49ers)

 

Drónt korábban már említettük a rovatban, de akkor még nem ajánlottam volna a felvételét, viszont a Seahawks és a Falcons ellen mutatott teljesítmény engem meggyőzött arról, hogy RB2/Flex környékén stabilan vállalható eredményt fog mutatni. Gabbert őszinte játéka mellett elfér a futás is, a 49ers számára pedig nagy eredménykényszer már nincsen, így belefér a 3 ypc-s futogatás.

 

WR

 

Devin Funchess (Panthers)

 

 

A Funchess-projekt a beérés közelébe került, az újonc a szezon során először kezdőként lépett a pályára, és egyre fontosabb célponttá válik az MVP-közeli Newton számára. Bár az eheti Cowboys elleni matchup csütörtökön nem ideális, az elkapófronton bizonytalanabb csapatok számára alacsony kockázatú opció lehet Funchess betárazása, hogy aztán a baráti Falcons-Giants-Falcons elleni playoff-schedule során szabadon engedjük.

 

Patriots-elkapók (Patriots)

 

Amendola: térd, Dobson: talp, Keshawn Martin: comb. Sokkal hosszabb listát már csak azért sem tudok írni, mert ismereteim a Pats depth chartjáról eddig tartanak – az egy szem LaFellen kívül pedig azért valaki másnak is kell majd Bradynek passzolnia? Én itt is kivárásra játszanék, hiszen a Denver még mindig nem az az elkapóbarát ellenfél – aztán ha a hét során több infó is megjelenik, akkor szemezgetnék. (A titkos tippem egyébként Keshawn Martin lenne, aki a szezon során már mutatott biztató jeleket.)

 

STOCK UP

 

Eddie Lacy (RB, Packers)

 

 

A szezon során először kúszott 100 yard felé a Green Bay futója, ezzel köszönve meg, hogy a türelmetlenebb tulajok már a csapatukból is eltávolították a konszenzus top4-ben draftolt játékost. Egy meccs alapján még nem tehetjük le a nagyesküt a pálfordulás mellett, de a bizalmunk azért növekedhet, hiszen a Packers rendelkezik a legkellemesebb futó schedule-lel a fantasy playoffot nézve.

 

Ronnie Hillman / CJ Anderson (RB, Broncos)

 

Mint ahogy azt már az Osweileres cikkben is megénekeltük, a Kubiak-séma bevetése ahhoz a kellemes helyzethez vezet, hogy az ellenfél védelme nem tudhatja biztosan, hogy futásra vagy passzra számíthat, így nem kerül minden futáskísérlet kitömésre. A denveri páratlan páros ezt köszönte szépen, és 102 és 59 yarddal hálálták meg a lehetőséget: jelenleg úgy néz ki, hogy Hillman a kedvezményezett, CJ pedig inkább a 3. downos elkapásoknál kerül előtérbe.

 

Hálaadás!!!

A szezon legkellemesebb meccsdömpingje érkezik a héten, ami több szempontból is érdekes a fantasy játékosok számára. Egyrészt ugye érdemes figyelnünk a kezdőnkre, hiszen 6 (Cowboys, Panthers, Eagles, Lions, Packers, Bears) csapat játékosait tudjuk véletlenül kezdetni péntek hajnalig, másrészt pedig pénteken érkezik az nfl.comos ligákban a trade deadline, így ha még egy utolsót dobbantanánk, azzal igyekeznünk kell!

 

STOCK DOWN

 

Tom Brady (QB, Patriots)

 

 

Figyelem: ez nem egy Brady-fikázó megjegyzés! Tom idei szezon eleji formája még azt is elfeledtette velünk, hogy a Pats irányítója nem feltétlenül elit fantasy szempontból, így most fekete levesként érkezik a 17-18-13 pontos széria. A probléma persze nem Bradyvel van, de nem szabad eltekintenünk attól, hogy a rengeteg elkapó / falember sérülés szinte lehetetlenné teszi az irányító dolgát, ami a playoff felé közeledve várhatóan a pontszámát is vissza fogja fogni.

 

Alshon Jeffery (WR, Bears)

 

Pedig micsoda év lehetett volna ez! A Bears elkapója végigjátszott meccsein dominálta a pályát, és rendre 100 yard fölött zárt – nagy kár, hogy mindössze három ilyen meccset könyvelhettünk el 11 hét során. Bár a hétfői edzéshírek alapján Jeffery a csapattal mozgott, nagyon kétlem, hogy a hálaadás napi meccsen érdemi teljesítményt fog tudni mutatni.

 

Chris Ivory (RB, Jets)

 

Nem hiszem, hogy az Ivory-tulajdonosknak nagyon félniük kellene, de az utóbbi öt hétre ránézve nagyon csúnya képet fest a Jets-futó teljesítménye: a goal line futások alapvetően meccsben tartották Ivoryt, de Mangold és Fitzpatrick sérülései nem kedveztek a Jets futójátékának. Ennek megfelelően kifejezetten érdekes lesz a Dolphins elleni hétvégi hazai, amikor a liga rosszabb futás elleni védelme ellen kiderül, hogy könnyű szívvel készülhetnek e az Ivory-tulajok a playoffra.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!