Connect with us

Fantasy

Fantasy Stock Watch #9

 

fantasystock

 

A 8. héten lecsapó sérüléshullám egyfajta esélykiegyenlítést hozott a fantasy ligákba: a kieső sztárjátékosok (Bell, Forte, Smith) jellemzően a ligák első felében álló csapatok sikerét építettük, a helyükre lépő cserék azonban jelenleg még a waiveren várják azt, hogy a rosszabbul álló csapatok lecsapjanak rájuk. A nagyon egyértelmű pickeken túl igyekszünk az összes értelmezhető waiver opciót megmutatni, és megnézzük azt is, hogy Vernon Davis költözése milyen fantasy hatásokkal jár.

 

 

WEEKLY WAIVER

 

QB

 

Jameis Winston (Buccaneers)

 

 

Régen szerepelt már új név a QB-listánkon, úgyhogy most be is dobom Winston nevét, aki nem feltétlenül a kirobbanóan magas pontszámaival (bár az utóbbi 2 hét 20 és 19 pontját azért bőven el tudnám fogadni), hanem inkább konzisztenciájával válhat a tulajok kedvencévé. Eddigi 7 meccsén még soha nem teljesített 12 pont alatt, amit szerintem sok Manning, Tannehill, Flacco vagy Stafford tulajdonos irigyel. Ha jó a csapatod, de nincs stabil QB-d, akkor Winston lehet a megoldás arra, hogy behozd a kötelező meccseket!

 

RB

 

DeAngelo Williams (Steelers)

 

 

Az eheti waiveren első számú prioritással rendelkező játékosok nagyot robbantanak, hiszen Bell egész szezonos kiesésével egy teljesen egyértelmű kezdőfutó érkezik csapatukba. Williams a Carolinában bizonyította, hogy lehet vele hosszú távon is számolni, az első két héten mutatott kiváló pittsburghi teljesítménye pedig azt is megmutatta, hogy sikeresen beilleszkedett a Steelersbe, így a futó számára a határ a csillagos ég.

 

Jeremy Langford (Bears)

 

Langford bejegyzésének a lényege igazából ugyanaz, mint Williamsé (a sztár kiesésével RB1 lehet a csere), azzal az apró eltéréssel, hogy a) Forte várhatóan nem esett ki a teljes szezonra, b) Langford újoncként nem rendelkezik különösebb rutinnal, c) az idei meccseken Forte helyére be-beugorva elfogadhatóan, de korántsem kirobbanóan teljesített, d) Ka’Deem Carey és Antone Smith személyében valós konkurenciája van. Persze megijedni azért nem szabad, Forte távollétében visszautasíthatatlan potenciált látunk Jeremyben.

 

CJ Spiller (Saints)

 

Khiry Robinson sérülése súlyosnak bizonyult, így a szezonban többet már nem láthatjuk, ami Spiller értékét nagyban növeli. A Saints offense szereti szétosztani a labdákat, így a földön is bőséges mennyiségű pont érhető el a futók számára: az új felállásban változatlanul Ingram lesz az első számú RB, és Spiller lesz a change-of-pace / 3rd down / pass-catching futó, ami a fordulónkénti 6-8 pontot garantálja, egy be-becsúszó TD-vel pedig egészen értelmes pontszámot eredményez.

 

Kendall Gaskins (49ers)

 

A futólistán lefelé haladva gyakorlatilag exponenciálisan csökkenek az adott játékoshoz kapcsolódó reményeink: ismerkedjetek meg Gaskinssel, az UDFA újonccal, aki 5. számú futóopcióként vált potenciális kezdőfutóvá egy hét alatt. Hyde sérülése műtétet igényel, Reggie Bush üvegtestét megette a st. louisi beton, Hayne már Ausztráliában nyaral, Mike Davis pedig kézsérüléssel bajlódik, így nyitott az út Gaskins számára, hogy a dumpster fire 49ers offense-ben felrakja azt a 4 pontot a táblára. (Egyébként az erősorrendben előtte lévő Mike Davis sérüléséről még nem sokat tudni, ha helyrejön a keze, akkor inkább ő lehet a befutó).

 

WR

 

Kamar Aiken és Chris Givens (Ravens)

 

 

Ez a bejegyzés eredetileg csak Chris Givensről szólt volna, aki annak ellenére, hogy néhány meccsel ezelőtt érkezett a Ramstől, egyéb opciók hiányában kezdővé avanzsált az elkapópestis által sújtott Ravensben. A statokra ránézve aztán meglepődve észleltem, hogy a Steve Smith mellett is elfogadható számokat nyújtó Kamar Aiken, a Ravens jelenlegi legjobb WR-je mindössze a ligák 2%-ában van csapatnál, így első körben nyilván őt ajánlom, akár azonnal is kezdhető opcióként. Ugyanitt: mi már az ötödik héten megmondtuk.

 

Tavon Austin (Rams)

 

Dicsérjük meg a Rams offense playhívásait: az OC nem elégszik meg azzal, hogy minden playben Gurley-futást hív, hanem megtalálja a módot arra is, hogy a sokoldalú és szupergyors Austin képességeit is kihasználja. Az utóbbi 4 héten 15 pont felett átlagoló játékos az elfogadható mennyiségű elkapott yard (itt Foles limitálja a lehetőségeket) mellett szorgosan gyűjti a pontokat a backfieldről indított játékokból, és 2 futott TD-jével értelemszerűen kiemelkedik ebben a kategóriában a WR-ek között.

 

TE

 

Austin Seferian-Jenkins (Buccaneers)

 

 

A tight end problémákkal küszködő játékosokat nagyot húzhatnak ASJ megszerzésével, aki a feltámadófélben lévő Tampa offense egyértelmű 2. számú célpontjaként vág neki a szezon második felének. Bár nem garantálom, hogy az első héten mutatott 23 pont körüli teljesítményre számíthatunk a sérülésből visszatérő játékostól, az eddig tőle látottak alapján én Top10-es TE teljesítményét várok tőle a hátralévő fordulókban.

 

Jacob Tamme (Falcons)

 

A Bucs ellen 100 yard + 1 TD mutatót hozó tight end kiugró teljesítménye hosszú folyamat megérdemelt eredménye volt: a Broncostól érkező játékos hétről hétre érdemelte ki snap countját és Ryan bizalmát, így vele kapcsolatos reményeink megalapozottnak tűnnek. Tamme felvétele után már csak annyi dolgunk van, hogy elbeszélgessünk Ryannel, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy ő alapvetően egy jó irányító, úgyhogy legyen képes összeszedni magát, és visszatérni a 30-40 szerzett pontos meccsekre.

 

STOCK UP

 

Vernon Davis (TE, 49ers  Broncos)

 

 

A viszonylag megbízhatónak tartott tight endben valami eltörött a 2014-es szezonban, így várható volt, hogy nem a katasztrófába süllyedő idei 49ers szezonban fog majd visszatérni a nihilből. A trade deadline-hoz érve a 49ers úgy döntött, hogy komolyan veszi az 1/1-es célokat, és Denverbe küldte a veterán tight endet, aki 9 san fransiscoi év után megtapasztalhatja, hogy milyen az, ha egy jó QB dobál neki. Persze Manning sincs már karrierje zenitjén, de azt azért tudjuk, hogy Peyton bármelyik elkapásra képes játékosából sztárt csinál…  (egy kicsit lejjebb folytatjuk)

 

Stefon Diggs (WR, Vikings)

 

Diggset palántaként vettük meg, gondosan neveltük, öntöztük, kapáltuk, és most három tökéletes meccs után eljött az idő, hogy kivigyünk a piacra. WR-hiányosabb csapatoknak természetesen semmi okuk nincs elcserélni a játékost, simán kezdethető marad a szezon végéig, de mivel a szezon végi sorsolása nem ideális, a playoffra gondolva érdemes lehet elcserélni, jelenleg óriási értéket képvisel.

 

Drew Brees (QB, Saints)

 

Brees 44 pontos őrülete az összpontszámot nézve helyrerakta az irányító szezonját, de abban biztosak lehetünk, hogy a következő hetekben visszatérünk a 14-16 pontos meccsek realitásába. Amennyiben rendelkezünk elfogadható B-opcióval QB-fronton, akkor a vasárnapi csoda utórengéseit kihasználva kiváló trade opciókat találhatunk felajzott játékosaink között.

 

STOCK DOWN

 

Owen Daniels (TE, Broncos)

 

 

… kivéve Owen Danielst. Én tényleg nem értem: Daniels korábbi állomásain megbízható, jó értelemben vett átlagos játékosnak számított, így a Broncos offense szenvedései ellenére sem tudok magyarázatot az idei csalódásra. Mindenesetre most már nem kell az okokat keresgélnünk, hiszen a front office nem véletlenül tartotta fontosnak a TE-poszt feljavítását, Davis pár héten belül teljesen irrelevánssá teszi Danielst.

 

Russell Wilson (RB, Seahawks)

 

Az irányító negyedik évéhez érve beletörődött a fantasy közösség abba, hogy Wilson nem csak az igazi futballban tesz csodákat, de fantasy szempontból is a top5 QB szintet ostromolja. Sajnos a Seahawks sebességvesztése ezt az álmot nem engedi kiteljesedni, a szenvedésre, könnyekre és Hauschka FG-kre alapozó offense-ben Wilson fantasy teljesítménye korlátozott marad: idei meccsein gyakorlatilag beállt a 240 passzolt yard – 1 passz TD – 1 int – 20 futott yard számsorra, amely a futott TD-k bántó hiányába (idén 1 sem sikerült még) pont az ideális QB-teljesítmény alatt marad.

 

John Brown (WR, Cardinals)

 

A Cardinals Brownnál meghúzta a fantasy tulajok idegrendszerét felőrlő „a játékos aktív státuszt kap, de pályára nem lép, haha” trükköt, amire a tulajok szomorúsággal kevert felháborodottsággal reagáltak az elkapó twitter falán. A gyökér fanok kommentjeire szerencsére Brownnak is sikerült hasonló stílusban reagálni, az eredmény: döntetlen. Konkrét tweetek ebben a bejegyzésben!

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!