Connect with us

Minden ami NFL

Ha bántani akarta volna, akkor nem így nézne ki

Az utóbbi időben sokat foglalkoztam Greg Hardyval és nem feltétlenül a jó játéka miatt. Volt neki ugyanis egy 25 meccses eltiltása nemrég családon belüli erőszak miatt. A dolog pikantériája az volt, hogy őt magát nem ítélte el a bíróság, ő maga hívta a 911-et, hogy a barátnője bedrogozva bekattant és rátámadt, illetve a sértett vélhetőleg ellenjuttatás (állítólag pénz) cserébe ejtette a vádakat. Akkor nagyon olyan szaga volt az egésznek, mintha ez az incidens erre, vagyis az anyagiakra lett volna kiélezve és sokan nem értették (köztük én sem), hogy miért kapott Hardy nagyobb büntetést, mint Adrian Peterson, akit hivatalosan el is ítéltek. Hisz sem kép, sem videó nem került nyilvánosságra. Eddig. A deadspin.com egy igen komoly cikket írt a dologról, aminek hatására kénytelen vagyok szabadkozni.

Hardy nő

 

Mint kiderült, az NFL megkapta a rendőrök által készített képeket, köztük a fenti fotót (további képek itt). Bizonyára nem akartak megint egy Rice-incidenst, így ennek tükrében érhető volt Hardy hatalmas büntetése – nekik volt valami a kezükben. A másik, ami a cikkből kiderült az az, hogy Hardy mégsem akkora áldozat. Persze még mindig nehéz megítélni a helyzetet.

 

Holder történetének a lényege, hogy Hardy bántalmazta (nem szexuálisan) és halálosan megfenyegette. Igaz, a vallomások annyiszor változtak, ahányszor elmesélte őket, bár ennek ellenére nagy eséllyel el lehetett volna ítéltetni Hardyt. A védő szerint ugyanakkor a nő nem volt beszámítható, magában és a környezetében is kárt tett, ezért volt kénytelen hívni a 911-et. Hardy ügyvédje is erre apellált, hiszen ha a kétszer olyan nehéz védő ” tényleg bántani akarta volna, akkor nem így nézne ki” a sértett. De rá is igaz, hogy kétszer nem sikerült ugyanazt a történetet előadnia.

 

Hogy kinek van igaza, vagy mi volt a pontos történet, vélhetőleg soha nem tudjuk meg. A lényeg, hogy Holder nem jelent meg a tárgyaláson, így az ügyészség ejtette a vádakat Hardy ellen. Ám most hirtelen előkerültek a képek és kérdés, mit lesz ezután. Az NFL már nyilván semmit nem tud, kétszer ugyanazért nem büntethetnek (ez Ray Rice-nál sem jött be), meg ők tulajdonképpen most korrekten jártak el, nem érhető szó a ház elejét. Viszont Dallasban, hiába mondogatja Jerry Jones, hogy Hardy mekkora vezére Amerika Csapatának (ami a csapaton belüli balhék tanulsága szerint azért nem olyan biztos…), az ügy nem tesz jót az imázsnak. A Cowboys egyébként nem látta a képeket, csak leírást olvastak a dolgokról, Jones ennek ellenére kiáll döntése mellett és ő úgy véli, egy második esélyt adtak Hardynak  Nem is az a kérdés tehát, hogy marad-e vagy sem, hanem az, hogy ennek milyen hatásai lesznek a csapatra nézve. Tény, Hardy remekül játszik, a védelem legjobbja, nélküle erősen megcsappannának a Romo nélküli Dallas esélyei. Másrészt viszont eddig sem volt példaértékű a magatartása, többször is volt balhéja a csapattársaival, ráadásul a bántalmazás is elő-előkerült. Nem vagyok maradéktalanul meggyőzve, hogy Hardy pozitív hatása képes kompenzálni a negatívat. Az Eagles ellen kiderül.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!