Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan csesztesd a Patriotst

A New England Patriots csal. Csal reggel, csak délben, csal este. Csal a mérkőzés előtt, a mérkőzés alatt és a mérkőzés után is. Csal, amikor figyelsz, csal, amikor nem. Csal, amikor böfögsz, csal, amikor röfögsz, csal, amikor fingasz. Akkor is csal, amikor nem csal, mert mindig csal. Leeresztik a labdát, a szabványnál nagyobbra növesztik a gyepet, fellocsolják a pályát, megveszik a bírót, az elnököt, manipulálják az időjárást és a fizika törvényeit. De a legsúlyosabb bűnük mégiscsak az, hogy kémkednek! Egyedül ők, senki más. Még szerencse, hogy a jó NFL, a becsületesség utolsó mentsvára mindent megtesz azért, hogy ez ne történhessen meg.

bbb

 

Bizonyára mindenki emlékszik a spygate-re, amikor a Patriots halomra nyerte magát, mert kifigyelték az ellenfél stratégiáit. Ám lebuktak, mert az igazság mindig győz. De megint kezdik! Igaz, még nincs bizonyíték, de tuti biztos, 100%, és ebből az ördög ügyvédje sem húzza ki őket, nem úgy, mint amikor a labdákkal csaltak ezek a csaló csalók!

 

A Jets-Patriots, 7. fordulós mérkőzés után kapott szárnyra a hír, hogy az NFL átvizsgálta még a mérkőzés előtte a Jets öltözőjét, hogy nincs-e benne poloska. A New Yorki gárda tagadja, hogy kérték volna a vizsgálatot és ezt a források is megerősítették, ennek ellenére a vizsgálat tényleg megtörtént. De nem találtak semmit! Ez természetesen nem is csoda, hisz Bill Belichick minden valószínűség szerint az NFL Red Johnja, csak ő bizonyára komoly CIA-s múlttal, és olyan hightech poloskákat használ, amik vagy elmásznak maguktól, mint az igaziak, ha detektort észlelnek, vagy egyszerűen megsemmisítik magukat. Nyilvánvaló, egyértelmű.

chear

 

Most komolyan, mekkora orbitális baromság már ez? Az egész annyira mesterkélt, annyira hiteltelen. Fejből sajnos nem bírok minden – már bocsánat – faszságra visszaemlékezni, amivel a Patriotst vádolták idén. Annyi bizonyos, hogy volt valami rádió interferencia, ami miatt időlegesen nem működtek CSAK az ellenfél fülesei, előkerültek a labdák is talán, a „mintha előre tudnák a játékhívásainkat” is sláger, meg ugye itt van a poloska ügy.

 

Mert nyilván a leeresztett labda miatt csinált a Colts ilyen játékot

epicfail.0

 

nem pedig azért, mert alapvetően egy hülye ötlet alapján kivitelezett szerencsétlen játék volt egy szenvedő csapattól. A Steelers is minden bizonnyal azért nem állított senkit Gronkowskira,

COlceBvU8AASSdd

 

mert pont annak a védőnek a fülese volt rossz, akinek a hegyomlásnyi tight endet kellett volna fognia. Ennek ellenére nyilván nem azért vernek agyon mindenkit, mert:

  • Szinte soha nem hibáznak
  • Egy korszakos zseni Tom Brady irányít egy szintén korszakos klasszis, „esélytelen levédekezni” Rob Gronkowskival egy flottul működő offense-ben
  • Van egy edző, aki a kollégái többségével ellentétben ért a focihoz
  • Van egy normális tulajdonos és működő csapatmodell

 

Én elhiszem, hogy sokan nem szeretik a Patriotsot és meg is értem őket. Amikor elkezdtem nézni a sportot, mindig Pats meccseken streameltünk, így hát nekik drukkoltam. Aztán kialakult a saját futball identitásom és azóta egyre kevésbé tudok nekik szurkolni. Nem azért, mert nem tisztelem őket, vagy mert megrendült a beléjük vetett bizalmam. Még mindig inkább értük szorítok, mint sok más csapatnak. De nem érzem őket a sajátomnak, alapvetően nem drukkolok nekik, mert unalmasak. Unalmas, hogy 10-ből 8-szor tökéletesen játszanak, unalmas, hogy állandóan nyernek, hogy mindig ennyire jók. De nem csak ők. Nekem speciel hirigem van a Packersből is, hogy mindig elit irányítójuk van és mindig, minden egyes évben Super Bowl esélyesek. A tavalyi szezonban már a Broncosból és Peyton Manningből is sok volt, ha idén nincs a fogyatékos amerikai média és az általános „Manning mondjon le” hangulat, nem drukkolnék nekik.

 

Nyilván más lenne a helyzet, ha a Lions nyerné halomra magát, de hát nekem már csak ez jutott. De hagyományosan az underdogoknak szeretek szurkolni, mert ott nem elvárások teszik ki a szezont, nem verik ki a rajongók a hisztit, hogy nem lesz tökéletes szezon. Most épp jelenleg a Ramsnért és a Raidersért tudok nagyon szorítani, az „öreg” Brees miatt a Saintsnek, bárkinek, aki az AFC Southban van és nem Colts vagy Titans. Szerintem ez izgalmasabb és érdekesebb, de lehet, csak mazochista vagyok. Már, ha érdekel valakit is, hogy én kiket szeretek. Ettől függetlenül el kell fogadni, hogy vannak korszakos csapatok.

 

Ott van például a 70-es évek Steelerse, a Montanával magát halomra nyerő 49ers, a Jerry Jones féle Cowboys dream team, az Elway féle Broncos és még sorolhatnánk. Nem kell szeretni, de azért tisztelni illik. Persze megértem én az NFL-t is, hisz számukra a pénz a fontos és a Patriots nem tesz jót a sportnak. Pontosabban nem a csapat, hanem a dominancia. Ki élvezte a Red Bull vagy most a Mercedes uralta rohadt unalmas Forma-1-et? Kinek nincs már elege a Barcelonából, meg a Messi-Ronaldo „rivalizálásból”? A nem Hamilton vagy Real Madrid fanokat leszámítva nem sokan örülnek vagy élvezik az ilyesmit. De az nem megoldás, hogy most akkor minden tőlem telhetőt megteszek, hogy besározzak vagy tönkre tegyek egy csapatot, csak azért, hogy kevésbé legyen sikeres.

 

A Patsnél sem hülyék az emberek, egyből kérték ez után az NFL-től, hogy MINDEN mérkőzés előtt nézzék át az öltözőt poloskák után. Miért? Mert még eljön valaki és módszeresen elrejt 1-2 poloskát, majd megjegyzi, hogy gyanúsan jól játszott a Patriots. Nyilván bonyolultabb ennél a helyzet, de kb. ott tartunk, hogy minden gyanús, amit a bajnok csinál. Ami azon kívül, hogy lehet belőle egy felháborodott posztot írni, semmire nem jó. De hangsúlyozom, ezt nem tartom személyes ügynek. Ez a dominancia és a hegemónia ellen szól. Ami érthető, de semmiféleképpen nem elfogadható. Ebben a formában nem. Szerintem nem egészséges, hogy amennyiben az NFL képes fogást találni, bármelyik túlontúl domináns csapatot széttrancsírozhatja. Épp úgy, mint tette azt a Saintsszel a nevetséges fejvadászbotrány kapcsán, és ahogy most igyekszik ugyanazt megtenni a Patriotsszal.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!