Connect with us

Hír

Hova tűnt Abdullah?

Az idei draft class legmélyebb posztjának a runinng back szekció bizonyul. Elég csak Gurleyre, Yeldonra, Duke Johnsonra vagy Matt Jonesra gondolni, akik már csapatuk első számú backjeinek minősülnek. Mellettük pedig nem szabad megfeledkezni Gordonról, David Johnsonról, Karlos Williamsről vagy a még kevés lehetőséget kapó Ajayi, Cobb (sérülés miatt most térhet vissza), Coleman trióról sem. Hihetetlen, hogy egy draft alatt mennyi kezdő potenciállal rendelkező futó gyűlt össze és mindegyikőjük karrierje rakétaszerű növekedésben van. Azaz majdnem mindenkié.

 

abd

 

A preseason alatt még nem ezektől a nevektől volt hangos a sajtó. A kreditet Ameer Abdullah kapta, akit sokan már az új Adrian Petersonnak tartottak. Mi tagadás, a fiatal futó az előszezon alatt az egyik legtermékenyebb RB volt és nagyszerűen játszott. Még a szezon első meccsén is rögtön egy 47 yardos touchdownnal vétette észre magát, hogy aztán hirtelen eltűnjön. Mi történt Abdullahhal? Mit várhatunk tőle? Miért nem eredményesebb?

 

A Lions vesszőfutásával párhuzamosan a fiatal futó teljesítménye is visszaesett olyannyira, hogy nem hogy kezdő backként nem beszélhetünk róla, de még Theo Riddick is beelőzte a sorban. Elsősorban fumble-problémái miatt ült le a padra, de aztán tartósan is ott ragadt. A fiatal futó egy kimagasló tehetség, akit lehet tömni labdákkal, de a mai NFL-ben már nem csak ezek számítanak. A jó blokkolási képesség és a jó route futás talán még fontosabb része is a játéknak. Ezekben a mutatókban pedig bőven akad még tanulnivalója a srácnak. 

 

A héten azonban a Lions új offensive kordinátora, Jim Bob Cooter azt mondta, hogy szeretnék Abdullah szerepét fokozatosan visszanövelni. Ezt egyelőre úgy képzelik el, hogy a begyakorolt playeken Abdullah fent lesz, de ha gyors huddleben mennek előre vagy nincs idő a felrajzolt játékokra, akkor bizony nem ő lesz a pályán. A játékos mindenesetre bizakodó, például szerinte ő az egyik legjobb playmaker a csapatban. Már csak az edzőknek kéne bizonyítani a gyakorlatban is. Kíváncsian várjuk mikor érkezhet el újra az ő ideje.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!