Connect with us

Összefoglaló

Már nem veretlen a Patriots

Azt hittem, hogy a Steelers-Seahawks találkozónál a héten már nem látunk jobbat, de a vasárnap esti rangadó tett róla, hogy vetélytársa akadjon a 22 órás összecsapásnak. Izgalmas, fordulatos végjátékot hozott a Patriots denveri vendégjátéka, azonban mielőtt kitárgyalnánk ezt a mérkőzést, nézzünk meg röviden három olyat a 19 órás sávból, ami elég simára sikeredett.

 

New Orleans Saints @ Houston Texans 6-24

 

Nem vált be a védőkoordinátor-csere a Saintsnél, Dennis Allennel sem voltak jobbak, mint Rob Ryannel, talán nem itt volt a hiba. Hoyer jól játszott egy borzasztóan csúnya interceptiont leszámítva, a túloldalon Drew Breesnek azonban megszakadt a sorozata, 45 mérkőzés után most először nem adott TD-passzt. A csapatok legjobb elkapóinak nem volt jó meccse, Brandin Cooks 35, Nuk Hopkins 36 yardig jutott csupán. JJ Watt pedig továbbra is terrorizál, visszavette Ziggy Ansah-tól a sack leader pozíciót.

 

St. Louis Rams @ Cincinnati Bengals 7-31

 

Természetesen simán behúzta a Bengals a találkozót, ami nem is meglepő, ha a Rams így játszik. Az első TD-nél AJ Greenre nem figyelt senki, de hát ki hibáztatná a kosokat, Sanura kellett 3 ember is. Gurley gyenge volt, Foles pedig borzalmas, elképesztően buta döntéseket hozott, három interceptionből kettő teljesen érthetetlen volt. A Rams egyetlen pozitívuma Tavon Austin volt, két end around futással (egyik ráadásul wildcat formáció volt, Gurley nyújtotta át a lasztit) szinte végigment a pályán megszerezve a csapat egyetlen TD-jét. A Bengalsnál Eifert vezeti a ligát TD-kben, Reggie Nelson pedig szerzett interceptionökben.

 

 

Miami Dolphins @ New York Jets 20-38

 

A Jets a harmadik negyedben 21-0-ra is vezetett, elég hamar eldőlt a találkozó. A Jetsnél az újonc Devin Smith megszerezte első profi TD-jét, a túloldalon Devante Parker mondhatja el ugyanezt magáról. Tannehill nem játszott jól a statisztikái ellenére, a számok főleg garbage time-ban jöttek. A futást eléggé elengedte a Dolphins, összesen kilencszer próbálkoztak, bezzeg passzjátékkal 61-szer. Revis nélkül is működött a secondary a hazaiaknál, a támadóknál pedig Brandon Marshall oktatta Brent Grimest, többször is megvert a kiváló cornert. Fitzpatricknak pedig bejött a levágott szakáll, remekül játszott a veterán QB. A Dolphinsnál vannak bajok bőven, közben Bill Lazor támadókoordinátort ki is rúgták.

 

 

New England Patriots @ Denver Broncos 24-30 O.T.

 

És akkor térjünk is rá a nagy rangadóra. Havas időben fogadta a Broncos a Patriotsot és sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz esélyük megállítani Bradyéket. Gronk szerzett gyorsan TD-t, ez volt neki a 63. karrierje során, a Dicsőségek Csarnokában nincs senkinek több, összesítésben pedig harmadik Antonio Gates és Tony Gonzalez mögött.

 

A negyedik negyed elejéig a csapatok felvezették a drámai végjátékot. Jó meccs volt, de a annyira sok minden nem történt eddig. Az utolsó negyed első játékából Bolden szereztt TD-t, ezzel pedig 14 pontosra duzzadt a Pats előnye és ilyen szituációkban ők nem szoktak hibázni, utóbbi 47 ilyen meccsüket megnyerték. Erre számítottam én is, hiszen Osweilerék eddig a pontig nem igazán tudtak előre haladni, akadozott az offense.

 

manningvsoz

 

 

Ezután viszont minden megváltozott. Újra puntolni kényszerültek a vadlovak, a rúgást azonban Chris Harper elejtette és a hazaiak vetődtek rá, hatalmas momentum-változtató pillanat volt ez, hiszen így az ellenfél térfelére került Kubiak legénysége, CJ Anderson főszereplésével pedig meg is oldották, elindult a felzárkózás. A Patriots következő támadásából nem lett semmi, a puntot viszont a túloldalon is elejtették, de a Broncos tudta visszaszerezni a félpálya környékén, így megúszták a dolgot.

 

Osweilerék itt végre meg tudtak indulni, jól mozgatta a támadósort a fiatal irányító, de csak mezőnygólig jutottak, 6 perccel a vége előtt 21-17 volt a Patriotsnak. A következő támadássorozatot egy Gronkra fújt véleményes offensive pass interference ítélet állította meg, de a bírókról még írok a végén, szóval ugorjunk tovább. Gronk nem sokkal később meg is sérült és nem térhetett vissza, elég csúnyán nézett ki a dolog, de úgy tűnik nem olyan komoly a sérülése, mint elsőre hitték, feltehetőleg visszatérhet idén, de pontos diagnózis estre várható csak.

 

 

A Broncos kettő és fél perccel a vége előtt indította meg utolsó rohamát, TD-t kellett szerezni. Nagyon szépen haladtak előre, Osweiler jól passzolt, a futások mentek, a play actionök szintén, azonban kellett egy defensive holding büntetés is a drive befejezéséhez, Chung húzta vissza Demaryius Thomast, miközben Osweilert sackelték. Bradynek viszont maradt még 1 perce mezőnygólig juttatni csapatát, ez pedig a klasszis számára éppen elegendő volt, tökéletesen jutottak el a Broncos térfelére, pedig volt egy érdekes óraállítós történet is a drive során, ahol Belichick nagyon meglepő módon nem ismerte rendesen a szabályokat és értékes másodperceket vesztettek ezzel. Gostkowski nem hibázott a cudar időben sem, így jöhetett a hosszabbítás.

 

A Pats nem tudott semmit sem kezdeni az első hosszabbításbeli labdabirtoklásnál, így a Broncosnak egy mezőnygól is elég lett volna. Ők viszont TD-t tudtak szerezni 3rd&1 szituációban, CJ Anderson nyargalt 48 yardot a walkoff touchdownhoz. Okosan nem középen akarták futtatni a labdát, hanem kifelé futottak, mert előbbit betömte volna a hazafiak védelme.

 

 

Osweiler ezzel veretlen kezdő irányítóként és jól is játszik. Persze a védelem a legnagyobb fegyvere a Broncosnak, azonban Osweilerrel jobban megy a futás és ha nincs nyomás alatt, akkor tökéletesen elmenedzseli a játékot. Az utolsó negyedben több hosszú passza is ült, jól játszott Brocky. A Patriots nem tudta leküzdeni a sok sérülését, pedig a rendes játékidő utolsó percéig kihúzták, hogy csak két elkapó legyen a pályán végig. Meccs közben Hightowert is elvesztették, pedig már Jamie Collins sem játszott a linebacker sorban, így nagy erősségből hiányosság lett a védőoldalon. A támadóknál pedig nincs már játszótársa Bradynek, pedig ő mindent megtett a győzelemért. Ha Gronk kiesne hosszabb távra esetleg, akkor nagy bajban lennének, de úgy tűnik visszatérhet majd a liga legjobb tight endje.

 

Sokan bíróztak a meccs alatt, illetve után a közösségi oldalakon, azonban szerintem nem jogosan. Számon kérték Tre Jackson holdingját Von Milleren, mikor vagy 50 yardot haladtak előre, pedig az bőven fújható volt. Chung defensive holdingját is vitatták, pedig ott is egyértelműen visszahúzta Thomast. Az óraállítós mizéria is érdekesre sikeredett, Belichick sem tudta, hogy mi a szabály, de ott is szabályszerűen jártak el a sporik. Az egyetlen dolog, amivel nem értettem egyet, az a Gronkra fújt offensive pass interference ítélet volt, ott nem nyújtotta ki a kezét Gronk (“extend his arm”), azt nem kellett volna befújni. A Patsre azonban mindig sok OPI-t fújnak, jobban odafigyelnek erre a sporik náluk, mert hírhedtek a sok pick playről, amik szabálytalanok. Ezek mind kulcsszituációban érkező zászlók voltak, amik megállítottak egy-egy drive-ot, de nem a bírókon ment el a mérkőzés.

 

Hanem a sok sérültön a csapatnál, nincs már elkapója Bradynek, a támadófalat is folyton újra össze kell rakni, most pedig a védelemből is kiesett Hightower, nincs könnyű dolga a csapatnak. A veretlenség így már elúszott, de az első kiemelés valószínűleg meglesz, míg a Broncos lemeccselheti a Bengalsszal a második kiemelést. Osweiler pedig második kezdő meccsén legyűrte a Patset, erre legutóbb Mark Sanchez volt képes. Nagyon jó mérkőzést láttunk igazi futball-körülmények között, csak ajánlani tudom a visszanézését.

 

CVCNwfqVAAAvO-f

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!