Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az esti meccsek alatt?

22 óra után két szoros, izgalmas és két egyoldalú találkozónak lehettünk szemtanúi. Nézzük mit tanultunk az éjszaka folyamán.

 

Kansas City Chiefs @ San Diego Chargers 33-3

 

1) 157 kilóval is lehet TD-t szerezni az NFL-ben. A Chiefs nose tackle-je, Dontari Poe jött fel egy goal line szituációhoz negyedik kísérletre fullback posztra, meg is kapta a labdát, be is vitte, ezzel ő lett a legsúlyosabb játékos, aki valaha támadó hatpontost ért el az NFL-ben. Nem volt egyszerű megállítani, nem lennék a rakás alján a Chargers játékosok helyében.

 

 

2) A Chiefs bármelyik futója fantasy aranybánya. Charcandrick West töltötte be ezt a szerepet eddig Jamaal Charles kiesésével, azonban West is megsérült kissé, helyette pedig a szintén ismeretlen Spencer Ware ugrott be. 11 futásból 96 yard, 2 TD, lehet menni érte a waiverre.

 

3) San Diegóban edzőváltás lesz év végén. Mike McCoy alatt forró a pad, hat meccset buktak zsinórban, legtöbbször kilátástalan játékkal, rengeteg hibával. Január elején, a Black Mondayen nem lennék meglepve, ha az elsők közt távozna pozíciójából.

 

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 13-29

 

1) Jövőre Lynch feleslegessé válhat. Az újonc Thomas Rawls idén 4 meccsen kezdett hivatalosan, háromszor 100 yard felé ment, ebből kétszer több yardot szerzett, mint Lynch valaha. Beast Mode sose jutott 160 futott és/vagy 200 scrimmage yard fölé. Rawls előbbit már a Bengals ellen megugrotta, most mindkettőt egyszerre, hiszen 209-et futott és mellé elkapott még 46-ot is. Shaun Alexander óta (2006) ő az első a Hawks történetében, aki 200 yardnál többet futott, 255 scrimmage yardja pedig a legtöbb egy draftolatlan újonctól valaha. Rawls parádézásával Lynch feleslegessé válhat, hiszen $9 millióba fájna a csapatnak a következő évre, Rawls pedig csak $525 ezerbe. Látjuk még játszani Beast Mode-ot?

 

 

2) A Seahawks a gyenge csapatokat továbbra is meg tudja verni. Nem volt ez nehéz feladat, a második negyedben rowi boldja (49ers 0 pont) sem volt elképzelhetetlen, de aztán a Seahawks D# nem tette oda magát annyira keményen talán. A támadójáték elég jól működött és nem csak Rawlsnak, hanem Wilsonnak is jó napja volt (24/29, 260 yard, 3 TD), legjobb elkapója az újonc Lockett volt.

 

3) Gabbert>Kaepernick. Ezt sem gondoltuk volna két éve mondjuk. Gabbert tegnap egész pofásan játszott (nagyrészt), annyi pontot tett fel a Hawks ellen, amennyit Kaep az utóbbi 3 meccsén ellenük összesen. Sokszor a lábával kellett megoldani a dolgokat, de az is ment neki. Inkonzisztens volt persze, de ezt megszoktuk tőle, azonban szerintem egész vállalhatóan teljesített, amit én már egyáltalán nem nézek ki belőle.

 

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 30-13

1) Feltámadni látszik a Packers offense. A mérkőzés elején még azon viccelődtünk a szerkesztőségi beszélgetésben, hogy a képernyőn mutatott és nagy sikert arató mókus jobban fut, mint a sajtfejek futói, aztán hatalmas meglepetésünkre épp Eddie Lacy cáfolt ránk 100 yardjával.

 

 

Rodgers ugyan passzainak csak kevesebb, mint a felét értékesítette, de ezt szerintem senki más nem tudja odadobni rajta kívül:

 

 

2) Visszatértek a sackek is. A Packers az utóbbi három találkozóján nem szerzett sacket, három vereség is lett a vége. Most hatig jutottak és folyamatosan terrorizálták szegény Bridgewatert. A fiatal irányító nagyon kemény volt és egyébként jól is játszott, kis túlzással egyedül a csapatból, ami át is visz minket a harmadik pontra.

 

3) A Vikings már nincs készen nagyobb dolgokra. A negyedik negyed elejéig versenyben voltak simán, azonban utána összeomlottak. Peterson is elhagyta a labdát és úgy en bloc gyengék voltak. A támadófal nem segítette se a futást (Peterson 45 yard), se a passzjátékot (6 sack), de utóbbi nem varrható csak az ő számlájukra, a támadókoordinátor Norv Turner nem készült valami jó gameplannel a találkozóra, sok hét lépéses passzt hívtak, amire volt ideje odaérni a Packers pass rushereknek, a labda nem jött gyorsan Bridge kezéből, így azért nem könnyű a fal dolga sem. A védelem úgy ahogy tette a dolgát egyébként, de őket a sok sárga zászló miatt nem lehet dicsérni, pedig a legkevésbé büntetett csapat voltak eddig. A sok butasággal nagy előnyhöz juttatták Rodgerséket. A vikingeknek így nem lesz meg a csoportgyőzelem, a wild cardra azonban jó eséllyel pályáznak továbbra is, habár a sorsolásuk nehezebb lesz, mint eddig volt.

 

Cincinnati Bengals @ Arizona Cardinals 31-34

 

1) Idegenben primetime-ban? Bengals-vereség! Marvin Lewis alatt 14 mérkőzést vívtak ilyen körülmények között, csak egyszer sikerült nyerni, pedig most még csak nem is játszottak rosszul. Dalton nem főműsoridős énjét idézte, teljesen jól játszott, ahogy kvázi az egész Bengals is. A különbség annyi volt, hogy a Cardinals még jobb volt.

 

2) Palmert OPOY-nak! Az MVP címet valószínűleg elviszi Tom Brady, de Carson Palmer közel olyan jól játszik, így elvihetné az év támadó játékosa címet. Nehezen indult a nap, hiszen két interceptionnel nyitott volt csapata ellen Palmer, utána viszont parádézott. 317 passzolt yardja mellé 4 TD-t is feltett a táblára és tényleg kiválóan játszott.

 

 

3) Mindkét csapatnak helye van a legjobbak között. A Cardinals és a Bengalsnak is helye lenne a főcsoportdöntőben, hiszen szerintem ott vannak a konferenciájuk két-két legjobb gárdája között. Aztán persze meglátjuk mi lesz a playoffban. Éjjel nagyon jó meccset vívtak egymással, talán a hét legjobb összecsapása volt, izgalmas, látványos, fordulatos, ezt szeretjük az NFL-ben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!