Connect with us

Minden ami NFL

Peyton Manning még egy csapatban kipróbálná magát

Legalábbis ezt állítja a ProFootballTalkos Mike Florio. Persze csak abban az esetben, ha a Broncos nem marasztalná. Ez az állítás sokakat meglepett, többek között Tony Dungyt is, aki Manninggel együtt Super Bowl győzelemig vitte a Coltsot és mindmáig nagyon közeli kapcsolatban áll a játékossal. Ugyanakkor az NFL-ben minden megtörténhet és van pár olyan csapat, ahol el tudnám képzelni a pocakos zsenit.

manning gm

 

Először is be kell látni, hogy ha Brock Osweiler jól játszik az alapszakaszban, vagyis ha tűrhetően elmenedzseli a csapatot, akkor a Broncos nem fog Peytonnak 19 millió dollárt fizetni. Persze nem kérdés, hogy Manning fog a rájátszásban szerepelni (már, ha egészséges), de még egy szezont jó eséllyel nem fog maradni. Abból a 19 millióbl nagyon szépen meg lehet erősíteni a támadófalat, be lehet tömni a kisebb lyukakat és lehet futtatni Gary Kubiak rendszerét. Ettől függetlenül van olyan csapat, ahol jó 10-12 milliót még mindig megérne Manning már csak marketing szempontból is, nem beszélve arról, hogy mekkora presztízzsel jár a veterán QB. Két csapatot tudnék elképzelni a számára.

 

Houston Texans

 

A Texansba már nagyon régóta nem kell más, csak egy kicsit is vállalható irányító. A támadófal rendben van, a jelenlegi Broncos OLine-nál sokkalta jobb mind futás, mind pedig passzblokkolásban, valamint DeAndre Hopkins személyében lassan elitté váló elkapója is lenne Manningnek. A védelem is adott egy átlagon felüli teljesítményre, Watt tight endként is kiválóan működik, de ami még fontosabb, hogy a csoport önmagában még mindig gyenge és ez 2016-ra sem nagyon változik meg. A rájátszás most is karnyújtásnyira van a Texansnak, Manninggel jó eséllyel meglenne a csoportgyőzelem (mondom ezt az idei formáját látva), ráadásul a pénzügyi keretbe is belefér. A Houston nyugodtan húzhatna a drafton a korai körökben irányítót magának, akit egy év tanulás után nyugodtan bedobhatnának a mély vízbe. Manninggel kapcsolatban a Texans egyébként sokszor felmerült már idén is, sokan pedzegették, hogy ha nincs a trade-záradék a szerződésében, akkor Bill O’Brienék nagyon szívesen áldoztak volna rá.

 

Cleveland Browns

 

Tudom, Jimboy már nagyon örülne neki, ha végre egy teljes offseasont Johnny Footballra áldozna a Browns és megnéznék, mit tud magából kihozni a srác, de Manningre aligha tudnának nemet mondani. Egyrészt, mert Peyton és a Browns tulajdonosa, Jimmy Haslam nagy cimborák. Állítólag Clevelandben már jövőre is helye lenne akár GM-ként is a jövőbeli Hall of Famer játékosnak. Játszatni pedig miért ne játszhatna előtte, ha akar? A támadófal adott, vélhetőleg Alex Mack sem sietne nagyon lelépni Clevelandből, ha Manninngel játszhatna. Igaz, a védelem és az elkapósor, meg persze a futójáték már közel sem olyan elit, ráadásul a csoport is nehéz, de annál jobban aligha lehetne felmérni a csapat hiányosságait, miközben velük vagy a pályán.

weeden-and-haslams

És talán Weedenhez hasonló pickekből is kevesebb lenne…

 

Nagyon szívesen megnézném őt egyik vagy másik franchise-ban, hátha még rájátszásba is vezetné valamelyiket. Ugyanakkor a realitások talaján maradva, erre azért viszonylag kicsi az esély, nem úgy a tulajdonosi/menedzseri pályára. A CBS NFL insiderei szerint a fent említett Browns mellett az átalakulás előtt álló Titans (Manning Tennesseeben járt egyetemre) és Colts is komolyan gondolja Peyton Manning menedzseri kinevezését. John Elway példája alapján jó irányítóból lehet jó GM és mindhárom csapatnak megvan a maga kötődése az irányítóhoz.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!