Connect with us

Beharangozó

Premium Selection # 12

premium-selection

 

A Hálaadás napi hajtás és meglepetések után rátérünk a hétvégére és a hétfő esti rangadó kivételével az összes mérkőzés kimenetelének eltalálására kísérletet teszek. Csütörtökön ismét megleptek minket a csapatok, ezért megpróbálom indokolni is, hogy ki miért nyer, ezzel megerősítve a véleményemet (magamnak is). A preseasonben már elővettem a Manziel skálát, hogy jelezzem egy-egy mérkőzés izgalom fokát és mivel régen volt használva, így most ismét megpróbálkozók a megtekintendő mérkőzések jó kiválasztásával. (A skála 1-től 10-ig terjed, 10-es a legizgalmasabb). A legizgalmasabb csatákat természetesen a Kandallóban is megtekinthetitek velünk.

 

 

Minnesota Vikings @ Atlanta Falcons

Győztes: Vikings

Johnny-faktor: 8

Miért a Vikings nyer?

 

A Minnesota 16-10 arányban vezeti a két csapat örök-mérlegét, igaz mindezt úgy, hogy az elmúlt három találkozóból csak egyszer győzedelmeskedtek. Ezúttal azonban úgy érzem újra eljött az ő idejük. Peterson az Atlanta ellen kezdte meg NFL-es pályafutását és rögtön egy 100 yard felett mérkőzést produkált. A kiváló futó az elmúlt heti bukta után visszatérhet kiváló formájához még annak ellenére is, hogy meglepetésre a Falcons védelme a legjobb futás ellen a ligában. Ehhez természetesen szüksége lehet Bridgewaterre is, aki egyetlen Atlanta ellen vívott csatáját 317 yarddal és 98.9-es ratinggel zárta. A győzelmet azonban nem ez a csapatrész, hanem a védelem hozhatja el a Vikingek számára. Freeman kiesésével a Falcons futójátéka minden valószínűség szerint visszaesik, így Ryanéknek kell megoldani a dolgot, akik a liga hetedik legjobb passz elleni védekezést bemutató csapatával fognak találkozni.

 

julio

 

Rhodes Jonesra lesz tapadva, aki az egyetlen veszélyes célpont jelenleg a Falcons offense-ében. Az ő semlegesítésével (teljesen biztos nem tudják) pedig kihúzzák a Ryanék méregfogát és megnyerik a mérkőzést. A Falcons elmúlt heti játékát figyelembe véve nem lenne meglepő több eladott labda se a részükről, melyet a labdára jobban vigyázó ellenfél könyörtelenül kihasznál. Bizonyára Dan Quinnék is érzik, hogy ha nem figyelnek oda, gyorsan elúszhat a hajó, ezért könnyű mérkőzésre semmiképpen nem számítok, de egy labdabirtoklásos meccsen Zimmerék győzelmét várom.

 

vikingsfalcons

 

St. Louis Rams @ Cincinnati Bengals

Győztes: Bengals

Johnny-faktor: 5

Miért nyer a Bengals?

 

Daltonék egy kétmeccses vereségi sorozattal fogadják a Ramst, akik múlt héten még a sérült Flaccotól és jócskán megtizedelt brigádjától is kikaptak. Ezek után egy olyan csapat ellen, akik 8-0-ak kezdtek és a Cardinals otthonában 31 pontig jutottak, mi esélyük is lehetne? Azt pedig még Gurleytől sem lehet várni, hogy a támadósort egyedül vezesse győzelemre. A védelem ugyanis rendben van. Donald és Quinn összesen 12 sacket jegyzett már és a csapat 30 sackkel második az NFC-ben ebben a kategóriában. Most viszont a liga talán jelenlegi legjobb falával fognak találkozni. Amennyiben Dalton megfelelő védelmet kap, akkor idén közel tökéletesen játszik. 262 passzolt yard hiányzik neki, hogy másodikként a történelemben az első öt idényében egyaránt átlépje a 3000 passzolt yardot. A Bengals védelem és támadósor is alkalmas arra, hogy megroppantsa az aktuális ellenfél alakulatát, de valószínűleg ez úgy fog bekövetkezni, hogy a Rams védelem egészen addig tartja magát, amíg a támadósor körülbelül a hatodik 3&outtal nem kénytelen elhagyni a pályát. Aztán szép lassan Donaldék is el fognak fáradni és a Bengals magabiztosan húzza be a mérkőzést.

 

ramsbengals

 

New Orleans Saints @ Houston Texans

Győztes: Texans

Johnny-faktor: 4

Miért nyer a Texans?

 

A két csapat háromszor találkozott mindössze egymással, ebből kettőt a Saints húzott be, de az egyetlen Houston győzelem az ezen a pályán született. A Texans az elmúlt két találkozó alkalmával megmutatta, hogy kicsit felébredt az álmából és a védelem úgy szuperált, ahogy azt vártuk tőlük. A Saints egyetlen esélye az lenne, hogy Brees szétpasszolja őket és egy legalább 5-6 TD-s mérkőzéssel jelentkezik. Ez azonban a liga ötödik legjobb passz elleni alakulata ellen nem lesz egyszerű dolog. És hogy miért is van szükség sok pontra? Azért, mert a Saints védelem a történelem legrosszabb védelmét próbálja eljátszani. Futás és passz ellen is totál homály az egész alakulat és ezen varázsütésre a védőkoordinátor csere se fog segíteni. Hopkins a liga talán jelenlegi legjobb elkapója, akár egyedül is beforgathatja a védőket. Három hete pedig folyamatosan már legalább egy TD-vel jelentkezik. A Washington megmutatta, hogy különösen jó nevű irányító és futó se kell a Saints megalázásához, az pedig a Texansnak is van.

 

saintstexans

 

Tampa Bay Buccaneers @ Indianapolis Colts

Győztes: Colts

Johnny-faktor: 6

Miért nyer a Colts?

 

Talán a hétvége legkiszámíthatatlanabb mérkőzése. A Tampa múlt héten leiskolázta az Eaglest (igaz azóta a Lions is, ez kicsit visszavesz az érdemekből) , a Colts pedig nagy nehezen behúzta a Falcons elleni meccset, így mindkét gárda jó előjelekkel léphet pályára. A Winston, Martin kettős múlt héten rekordot rekordra halmozott és a jó játékukra ezúttal is szükség lesz, de a mérkőzést a Tampa védelme szerezheti meg. Ők ugyanis eddig hárommal több labdát szereztek, mint amennyit a támadók adtak el, a Coltsnál ez a mutató viszont -6, tehát jó esély lehet egy turnoverekben gazdag mérkőzésre, melyet végül a Tampa húz be. De nem így lesz. Hasselbeck ugyan múlt héten nem játszott igazán jól ,de most már plusz egy hét összeszokással és felkészüléssel a háta mögött állhat oda a center mögé és év elején is megmutatta, hogy nem rossz QB.

 

Sep 15, 2013; Indianapolis, IN, USA; Indianapolis Colts quarterback Matt Hasselbeck (8) warms up before the game against the Miami Dolphins at Lucas Oil Stadium. Mandatory Credit: Brian Spurlock-USA TODAY Sports

 

Amennyiben hiba nélkül, átlagos teljesítményt nyújt, akkor megnyerheti ezt mérkőzést a Coltsnak, mivel Gore ha nem is pusztít, de felébredőben van. 9 mérkőzést hozott le legalább 80 srcimmage yarddal és 42 kell neki, hogy fellépjen az örökranglista 23. helyére, megelőzve Jim Brownt. Érdekes statisztika, hogy a két csapat két top receivere szinte hajszálra ugyanazokat a mutatókat birtokolja. Evans 44 elkapás, 725 yard, 16.5 yardos átlag, 2 TD. És Hilton? 45 elkapás, 724 yard, 16.1-es átlag, 3 TD.  A bejegyzés végére pedig eljutottam oda, hogy feltegyem a kérdést, hogy valóban a Colts nyer? Már nem is vagyok benne olyan biztos.

 

bucscolts

 

San Diego Charges @ Jacksonville Jaguars

Győztes: Jaguars

Johnny-faktor: 2

Miért nyer a Jaguars?

 

Ezt a mérkőzést valószínűleg akkor tekinteném meg, ha 5 hónapja nem láttam volna éles mérkőzést, még 3 hónap lenne a legközelebbi mérkőzésig és fizetnek nekem 3 sört. Mivel ezek közül valószínűleg egyik sem áll fenn, ezért lemondok a jogról és nem is buzdítok rá sok mindenkit. A Chargest utolérték a sérülések és ennek köszönhetően lassan már lemondhatnak szerintem mindenről. Rivers 4 mérkőzést nyert zsinórban a Jaguars ellen és ha most nem szakad meg, akkor már aligha fog. Malcolm Floyd ugyan lehet, hogy visszatér (bár én kétlem), de még az ő visszatérése esetén is csak ketten maradtak Johnsonnal a wide receiverek sorában, akiknek bármilyen szintű kémiája van Riverssel. A két tight end pedig nem remekel annyira, mint múlt évben. A Jaguars ezzel ellentétben sokkal pozitívabban várhatja a mérkőzést, ugyanis még esélyük van a playoffra, ilyen pedig nem manapság fordult elő velük az év ezen szakaszában. Bortles köré szép lassan az egyik legtehetségesebb elkapógárda épült ez pedig a Chargers harmatos passz elleni védekezése ellen nagyon is jó előjel. Mellettük Yeldon is kezdi megérni a pickje árát és folyamatosan javuló játékot mutat.

 

chargersjaguars

 

Buffalo Bills @ Kansas City Chiefs

Győztes: Chiefs

Johnny-faktor: 7

Miért nyer a Chiefs?

 

Egy nagyszerű védelmi csatát láthatnak azok, akik ezt a mérkőzést választják, ahol ráadásul az AFC wild card hely lesz a tét. A Chiefs nagyszerűen pótolta Charlest, majd múlt héten Westet is, így nincs különösebben pánik akkor se, ha a héten Spencernek kell kezdenie. Hihetetlen egyébként, hogy az ellenfelek nem tudnak mit kezdeni a Főnökök támadójátékával, holott tök egyszerű az egész. Futassuk a labdát orrba-szája, majd Smith dobjon egy check down passzt az egyik tight endjének, valószínűleg Kelcenek, majd legyen egy-két end around futás, esetleg Smith megiramodás, a védelem meg oldja meg a többit. Természetesen dicséret illeti Andy Reidet, aki nem ijedt meg Charles elvesztésétől és egy jó kis game plant rakott össze, amit a limitált elkapóbrigád ellenére is tud alkalmazni a csapat. A Bills kísértetiesen hasonló szisztémával dolgozik. Megtalálták a megfelelő egyensúlyt McCoy és Williams között és a két kiváló játékos futtatása mellett néha Taylor iramodik meg, esetleg megpróbálnak egy hosszabb passzjátékot. A mai pass happy ligában üde színfolt ez a két futásra építkező csapat. A hazai pálya és a jobb forma mondatja velem a Chiefs győzelmét, de egy kevés pontos szoros találkozóra van kilátás.

 

billschiefs

 

Miami Dolphins @ New York Jets

Győztes: Jets

Johnny-faktor: 6

Miért nyer a Jets?

 

Mert Ryan Fitzpatrick mikor a saját csoportjával játszott az elmúlt három meccsen összesen 706 yardot és 5 touchdownt passzolt. Legutóbbi 10 mérkőzéséből 7szer is 2 TD-ig vagy afölé jutott. Brandon Marshall két évet töltött a Dolphinsban és biztos fűti a vágy a bizonyításra. Ivory pedig 121 yarddal harmadik egymást követő szezonjában érheti el a 800 yardos szezont. A Miami azonban nem fog asszisztálni annyira ezekhez a statisztikákhoz, mint Londonban tették. Ott ugyanis a támadóoldal teljes csődöt mondott. Azóta viszont Tannehill minimum 2 TD-t passzolt hét mérkőzésén is, Miller pedig 112.8 scrimmage yardot átlagol meccsenként, valamint Ajayi személyében hatékony segítséget kapott. A mérkőzést azonban a Jets védelme nyerheti meg, ahol a múlt héten csúnyán megégett Revis, azonban holtversenyben vezetik a ligát szerzett labdákban. Ha nem is olyan sima mérkőzésen, de a Jetsnek nyernie kell ezt az összecsapást. Igaz a sorminta szerint ezúttal a Dolphinsnak kell nyerni, hogy sikeresen elüssék egymást a továbbjutás lehetőségétől, mint ahogy az elmúlt években.

 

dolphinsjets

 

Oakland Raiders @ Tennessee Titans

Győztes: Oakland

Johnny-faktor: 4

Miért győz az Oakland?

 

A két csapat 23-20-ra áll egymás ellen All-time, de a Titans az elmúlt három mérkőzést begyűjtötte az Oakland ellen. Múlt héten a Raiders talán a szezon legrosszabb mérkőzését produkálta, míg a Titans hatalmas csoportrangadót bukott a Jaguars ellen. Carrnak egy 300 yardos meccs kell ahhoz, hogy csatlakozzon Rich Gannonhoz és Carson Palmerhez, akik képesek voltak Raiderként minimum hatszor megcsinálni ezt. A Titans passz ellen azonban csak 214.2 yardot enged átlagban, ezért nem lesz egyszerű dolga az ACDC kettősnek. A Titans tehát nem támadó, hanem védőoldalon kellene megtörni. Mariota igaz, hogy vezeti a ligát passer ratingben a rookie-k közt, de egyelőre nem képes sok pontot felpakolni a táblára. Az mindenesetre javára válhat, hogy edzői több futáslehetőséget akarnak biztosítani neki. Kevés pontos Oakland győzelemre tippelek szenvedő offense-ekkel.

 

raiderstitans

 

New York Giants @ Washington Redskins

Győztes: Giants

Johnny-faktor: 8

Miért győz a Giants?

 

Mert ha nem, akkor a Washington lehet lépéselőnyben az NFC EAST trónjáért, ami nagyon abszurd lenne. Mert ha a Giants nem jut be a playoffba, akkor ki állítja meg a Patriotsot? Mert jobb csapatuk van és Manning nagyságrendekkel jobb irányító, mint a túloldal QB-ja. Mert Odell Beckham nem esett vissza tavaly óta. Persze a Washington szereplése is megér pár szót. A védelem rendben van a csapatnál, ráadásul úgy, hogy nincs különösebben hatalmas név, vagy aki kiemelkedne, de csapatként nagyon is jól működnek. A támadóoldalon pedig DeSean visszatérésével már van mélységi játék is. A futók továbbra is trióban nyomják, de talán ez a leghatékonyabb alkalmazása jelenleg ennek az egységnek. Nem állítok magabiztos Giants győzelmet, de egy minimális különbséggel jobb csapatnak tartom őket.

 

giantsskins

 

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers

Győztes: Cardinals

Johnny-faktor: 5

Miért győz a Cardinals?

 

Mert ha nem, akkor az egyszeri NFL szurkoló elfelejtheti végleg, hogy van egyértelmű meccs a szezonban. Mert egy Blaine Gabbert vezette támadóoldal nem létezik, hogy sok pontot képes feltenni egy ilyen formában lévő védelemnek. Mert egy Palmer vezette támadósort nem létezik, hogy minimális pontot tud tartani bármelyik csapat is. Mert ez a Cardinals bizony egy nagyon pofás csapat idén.

 

cards49ers

 

Pittsburgh Steelers @ Seattle Seahawks

Győztes: Steelers

Johnny-faktor: 9

Miért a Steelers nyer?

 

A hét másik megjósolhatatlan meccse Seattle-ben lesz, ahol két wild cardért hajtó csapat csap össze. A hazai pálya láttuk, hogy idén már nem olyan félelmetes Wilsonék részéről, de ettől még sokat nyom a latba a 12. ember jelenléte. Sherman, Maxwell távozása miatt idén kénytelen követni egy-egy kiemelkedő elkapót és Brown miatt ez lehet, hogy most is így lesz. Azonban akkor Bryant marad szabadon, ami semmivel nem jobb megoldás. Most látszik igazán, hogy mennyire számít egy láncszem elvesztése is. Igaz Maxwell is tesz róla, hogy bizonyítsa, hogy a játékát a többiek javították fel. DeAngelo Williams teljesítménye valamelyest visszaesett és a Hawks kőkemény LB sora ellen nem is lesz könnyű dolga, így inkább Big Benéktől várom, hogy feltörik a védelmet.

 

bigebn

 

A Steelers O-Seattle D összecsapás mindenképp a mérkőzés csúcspontja lesz. A Steelers D-Seattle O esetében ugyanis inkább csak átlagos egységekről beszélhetünk. Rawls hátán nagy lesz a teher, mert az elvárások nőttek vele szemben, márpedig futni továbbra is sokat kell. Nagy küzdelmet várok és talán először idén úgy gondolom, hogy a Seattle nem tudja behúzni a szoros találkozót.

 

steelersseahawks

 

New England Patriots @ Denver Broncos

Győztes: Patriots

Johnny-faktor: 9

Miért a Patriots nyer?

 

Az egyetlen csapat, aki ellen Bradynek negatív a mérlege, az a Broncos. Az egyik olyan irányító, aki ellen Bradynek nem pozitív a mérlege, az Osweiler. Mi következik ebből? Semmi. A Broncos védelem kétségkívül félelmetes. Az utóbbi hetekben visszaesett a teljesítményük, de még mindig a liga legjobb egységei közé tartoznak. A legnagyobb fegyver ellenük a rövid 5-10 yardos, gyors passzok, a slotból induló elkapók és a futók elkapóként használva. Mit tud a Patriots? Ezt mind. És hogyan? A legjobban a ligában. Harrist és Talibot hosszú játékoknál nagyon nehéz verni, de még Robyt is. Rövid, keresztező útvonalakkal, azonban zavarba lehet őket hozni és ezt könyörtelenül ki is fogja használni Brady. Ami még nehezen megy, az a tight endek levédekezése. Ki fog most ott játszani? A liga legjobbja. Ward, esetleg Trevathan foghatja, de egyikük se tudja teljesen semlegesíteni. Igaz, hogy a Patriotsból kiesett Dion Lewis és Edelmen, a két legjobban használható ember ezekre a feladatokra. Én, viszont nem láttam még olyat, hogy Belichick ne talált volna valamit ki a pótlásukra. És most akkor térjünk rá a túloldalra. Mit kell a Broncosnak tennie, hogy a második mérkőzését kezdő Osweilert tehermentesítse? Futtatni a labdát. Mi ellen szenzációs a Patriots védelem idén? A futás ellen. Sajnos nem látom egyetlen aspektusát se a mérkőzésnek, ami alapján a Broncost hozzam ki győztesnek. Igaz, mikor utoljára ennyire pesszimistán gondolkodtam, akkor a liga legjobb irányítóját tartották 77 yardon a védők és produkált a támadósor kivételest.

 

patsbroncos

 

Bold predictions:

 

gomes88: A Patriots@Broncos meccsen nem születik összesen 25 pont.

 

jimboy: Nem lesz TD a Jets-Dolphins meccsen

 

renningan: Big Ben 500+ yardot passzol a Seahawks ellen

 

rowi: Thomas Rawls back-to-back 250+ scrimmage yard, draftolatlan újonc RB-nek ez még nem sikerült korábban.

 

leonidasz: A Giants @ Redskis meccsen mindkét irányitó minimum 5 TD-ig jut.

 

tszajko: A múlt heti 5 passzolt TD-t követően ezúttal 5 futottal jelentkezik a Tampa

 

katonadani: DeAndre Hopkins megdönti az egy meccsen elkapott yard rekordot, amit Flipper Anderson tart 1989-ből 336 yarddal. Érdekesség, hogy ezt épp a Saints ellen állította fel, akik ellen Nuk is játszik holnap.

 

tipp

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!