Connect with us

Összefoglaló

Rex is back – TNF összefoglaló, Bills@Jets

Rex Ryan jött, látott és győzött. Röviden így lehetne összefoglalni a csütörtök esti New York Jets- Buffalo Bills összecsapást, amit a Bills nyert meg 22-17-re.

 

Egyik csapat sem kezdte jól a mérkőzést, mindegyik védelem jól felkészült a másik erősségeiből és ez a meccs teljes egészére jellemző volt, önerőből nemigen tudtak haladni a támadósorok (első 4 támadódrive 3 and out volt). Pedig azt nem lehet mondani, hogy egysíkú lett volna a playhívás a két csapat részéről, nagyjából ugyanannyi passzt hívtak, mint futást, habár a Jetsnél a második félidőre kicsit a passzjátékok irányába borult a mérleg nyelve.

 

A futójátékok annak ellenére ültek, hogy mindkét oldalon nagyon jó a futás elleni védekezés, de a Buffalo McCoy vezérletével (19 futás, 112 yard + 5 elkapás 47 yardért) sikerült gondot okozni a Jetsnek, akik egyébként végig nagy nyomás alatt tartották Taylort. A Bills védőfala képtelen volt tartani a hazai pass rusht, így Taylornak kevés ideje volt a zsebben, rengeteg scramble-t kellett végrehajtania, amik egyébként nem hoztak sokat a konyhára. Ellenben a screen passzokkal, amikkel elsősorban McCoyt és Karlos Williamst kereste, akik jól sáfárkodtak ezekkel. McCoy statját lásd feljebb, Williamst ugyan csak egyszer találta meg Taylor, de abból egy 26 yardos TD lett. Az irányító rendelkezésére álló kevés idő miatt lehetett gyengébb napja a két mélységi célpontnak, Watkinsnak és Woodsnak, a tight end Charles Clay viszont csapata legjobb elkapója volt, de éppen csak megelőzte elkapott yardokat tekintve McCoyt.

gettyimages-496905174

 

A Jets védelem tehát kitett magáért, támadóoldalon viszont döcögött a szekér, körülbelül két és fél negyeden keresztül. Addig csak egy mezőnygólt tudtak felpakolni még az első negyed harmadik drive-ját zárták pontszerzéssel. A Jets special teamjére is nyugodt szívvel ráhúzhatjuk a vizes lepedőt, ugyanis a második negyedben a Bills egyenlítő mezőnygólját (amit egy Fitzpatrick interception előzőtt meg) követő kezdőrúgás utáni visszahordás során az újonc Devin Smithtől erőszakolták ki a labdát a vendégek, amit aztán Duke Williams vissza is hordott TD-re. Így csordogált a meccs egészen a harmadik negyed közepéig, amikorra már 22-3-ra vezetett a Bills.

Bills-vs-Jets-NFL-Color-Rush-618x400

 

Fitzpatrickre az egész mérkőzésen jellemző volt a pontatlanság, habár akkora nyomás nem volt rajta, mint túloldali kollégáján. 34 passzából mindössze 15 volt pontos, ezekkel pedig 193 yardot tudtak előrehaladni. A futójáték sem ment igazán, igaz hogy Ivoryt tömték labdákkal, de 30 próbálkozásból sem érte el a 100 yardot (99-et sikerült), Fitzpatrick viszont most is megmutatta milyen fából faragták, amikor kellett futott tisztességgel (3 futás, 30 yard). Ekkor mindenki vakargatta a fejét a hazai oldalvonal mellett, hogy mi legyen. Kivéve Brandon Marshallt, aki a saját kobakja helyett Fitzpatrick szakállával tette ugyanezt, hátha egy csapásra minden megváltozik.

beard.0

 

Hogy ennek köszönhetően-e vagy sem az lényegtelen, de sikerült a szépítés és a felzárkózás, ráadásul pont egy Marshallnak dobott TD-vel.

marshtd.0

 

Ezzel visszajött a meccsbe a Jets, majd Decker elkapásával labdabirtokláson belüli különbségre csökkent a hátrány, majd 5 perccel a vége előtt a Bills punter, Schmidt fumble-jének köszönhetően a Buffalo 13 yardosáról vezethettek támadást Fitzpatrickék. Bowles nem bízott az onside-kickben vagy a védelemben, így negyedik kísérletre is nekimentek, de ezzel sem sikerült first downt szerezni, így már úgy nézett ki, hogy a Bills behúzza.

 

A végén azonban még visszakerült a labda a Jetshez, Fitzpatricknek 24 másodperce volt mennybe menni. Azonban a Devin Smithtől fumble-t kierőszakolt safety, Baccari Rambo lehúzta Fitzpatrick Kenbrell Thompkins felé menő labdáját, ezzel bebiztosítva a győzelmet.

fuckyeaaaahhhh.0

 

Rex Ryan tehát győzelemmel tért vissza New Yorkba, ezzel pedig egészen wild-card helyig röpítette csapatát, ugyanis 5-4-es mérleggel áll mind a Jets, mind a Bills, de az egymás elleni eredmény miatt egyelőre a Buffalo áll jobban. A Raidersnél dörzsölhetik a tenyerüket, mivel így nem akkora tragédia, hogy kikaptak a Pittsburgh ellen a múlt héten, persze mindehhez szükség van arra, hogy nyerjenek a hétvégén Minnesotában. A Jets és a Bills még játszik egymással az utolsó héten, a Raiders pedig megverte a Jetset, így azonos mérleg esetén jelenleg a Jets húzza a rövidebbet a három csapat közül. És akkor még a Pittsburgh Steelersről nem is beszéltünk. Virág elvtárs szavaival élve: Élesedik az osztályharc.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!