Connect with us

Beharangozó

Thanksgiving Night Football

November hónap utolsó csütörtökjéhez érkeztünk, vagyis az amerikai Hálaadás napjához. Ez persze nekünk, magyarországi NFL-rajongókat csak annyiban érint, hogy a szokásos egy darab csütörtöki meccs helyett hármat kapunk. Ráadásul a párosítások is vonzóak és izgalmas mérkőzésekre lehet kilátás.

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions 18:30

 

A három találkozó közül talán erre legyinthetnénk a leginkább, de ha ez került a számunkra legnézhetőbb idősávba, akkor nincs mit tenni, ezzel kell beérni. Persze lehet, hogy a meccs közben jobb programnak fog ígérkezni az, hogy melyik öklünket is próbáljuk belegyömöszölni a szánkba, de valószínű, hogy erre nem fog sor kerülni. És hogy mi erre a garancia?

 

Mindkét csapat elég hullámzóan teljesít és teljesen inkozisztens játékot mutatnak be hétről-hétre. Ráadásul azzal, hogy a Lions elkezdett nyerni és az utóbbi két meccsén először a Green Bayt verték a Lambeau-n, majd az Oaklandet is legyőzték nagy nehezen. Ellenben a Phillynél semmi tendenciát nem lehet felfedezni, hol kijön a lépés és feltesznek 30 pontot, hol pedig kapnak ugyanennyit és az általuk feltett pontok a 20-at sem érik el.

 

A Tampa az előző játékhéten szétfutotta az Eaglest, jó hír a Philly szurkolóknak, hogy Detroitban azért sem a futásblokkolás nem annyira jó és egyik running backjük képessége sem közelíti meg Doug Martint. Annyira nem, hogy a Lions futójátéka messze a liga legrosszabbja. Emiatt az Eagles passz elleni védekezése még nagyobb szerepet kaphat, mivel a Megatron-Tate duó lesz a felelős a Lions előrehaladásáért. Ez viszont aggodalomra adhat okot, hiszen látva az Eagles cornerek utóbbi hetekben mutatott játékát könnyen megéghetnek Maxwellék. A Buccaneers elleni meccsen sem a védelem, sem a támadók nem alkottak maradandót, az idei formakép alapján valamelyik ma nagyot alkothat. A védelemről már beszéltem, hogy elsősorban a passzjáték ellen kell kezdeni valamit. A támadósorban már komolyabb a fejtörés, hogy ki léphet fel. Sanchez nem nagyon kereste a mélységi célpontjait, egyedül a tight end játékok ültek, illetve Murray futásai hoztak valamit a konyhára. Az egyetlen pozitívum talán az lehetett, hogy Sproles az eddigiekhez képest több lehetőséget kapott, futásban ugyan nem alkotott kiemelkedőt és a passzjátékban is csak egy nagy játék esett ki tőle, amiből TD is lett.

092014_sproles_600

 

A Detroit oldalán a védelem összeállni látszik, de ne tévesszen meg senkit az utóbbi két győzelem. Nem lettek jobbak, mint voltak sőt, úgy néz ki még jó draftpozícióra sem hajtanak, hiszen nyernek. Az Oakland saját magát verte meg, míg a Packers egy pocsék mezőnygól kísérletet rántott elő a kalapból a Lions elleni meccs legvégén. Pozitívum ugyanakkor, hogy az év eleji töketlenkedést felváltotta Stafford jó játéka és a Megatron-Tate duó is produktívabb lett. Ebben a formajavulásban persze közrejátszhatott, hogy Detroitban belengették, hogy Stafford is lapátra kerülhet év végén a rezsimváltást követően.

 

A Detroit a legelejétől fogva állandó résztvevője a Hálaadás napi meccseknek, ezért is állhatnak 35-38-2-es mérleggel ezeken a találkozókon. Az Eagles jóval kevesebbszer játszott ebben az időben, 6 találkozójuk eltörpül a Detroit mellett. A Lionsszal szemben viszont még nem kaptak ki, hatból hatot nyertek, tavaly például a Cowboyst csapták meg 33-10-re Texasban.

 

A végére tartogattam a legkomolyabb érvet e meccs megtekintése mellett, mégpedig Sanchezt, hiszen ha ő Hálaadás napján pályára kerül, abból legendás dolgok születhetnek.

buttfumble

phidet

 

Carolina Panthers @ Dallas Cowboys 22:30

 

A legizgalmasabb meccsnek mindenképpen ez a találkozó ígérkezik. A veretlensége megtartásáért küzdő Panthers látogat az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Cowboyshoz.

 

Fontos, hogy Dallasban helyreállt a világ rendje és Tony Romo visszatért a kezdőbe. Nem durrantott nagy meccset, de kezdésnek jó volt, ráadásul nyertek is. Persze most sokkal komolyabb játékkal kell előrukkolni az általunk is eléggé körbeudvarolt Carolina ellen.

 

Newtonék nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a labda mindkét oldalán. A passzjáték Benjamin kiesésével sem esett drasztikusan vissza. Ez leginkább Funchessnek és Greg Olsennek köszönhető. A futójáték megy, ha kell Newton iramodik meg, de Jonathan Stewart is elkapta a fonalat rendesen. A védelem pedig még az elmúlt évek Panthers védelmét is übereli. Komoly pass rush van, mind a passz elleni, mind a futás elleni védekezés rendben van, és a negyedik legkevesebb yardot teszik meg ellenük az ellenfelek.

 

Eléggé fel van tehát adva a lecke a Cowboysnak. A védelem a lehetőségekhez képest idén is rendben van, a támadóoldalból nagy általánosságban nem kaphattunk teljes képet, ugyanis nagyjából egy hétig volt minden fontos láncszeme egészséges. A fal persze továbbra is a liga legjobb egységei között említhető, de például Weedennel és Cassellel mögöttük nem volt akkora szerepe a pass protectionnek, igyekeztek minél több labdával tömni McFaddent, aki egyébként élt a lehetőséggel és elég jó számokat hozott ez idő alatt. Kár, hogy ez nem volt elég semmire, így tényleg egy huszáros hajrára van szükség a Dallas részéről. Nagyjából 1 meccset veszthetnek az előttük álló 6-ból, ami figyelembe véve, hogy a Panthers mellett játszanak még a Packersszel és a Bilsszel, valamint kétszer a szintén a rájátszásért hajtó Redskinsszel, nem tűnik könnyű feladatnak.

6_3627829

 

Dez Bryantnek lassan tényleg kihullhat valami nagy meccs a tarsolyból, mert egyelőre idén még adós a jó játékkal – ehhez persze a sérülése is hozátette a magáét. Abban az esetben, ha a vendégek secondaryje (elsősorban Norman) ismét leveszi Bryantet, akkor Terrance Williams, Jason Witten és Cole Beasley hármasának kell előrelépnie. Illetve a falnak megvédeni rendesen a még mindig kicsit sérültebb Tonyt. Egyébként Romo szeret a veretlen csapatok ellen játszani. Ő az egyetlen irányító az NFL történetében, aki többször is megszakított 9-0-ás vagy jobb veretlen sorozatot. 2006-ban a 9-0-val álló Coltsnak, 2009-ben a 13-0-val álló Saintsnek vette el a 100%-os mérlegét.

 

Greg Hardy pedig volt csapata ellen bizonyíthat és mutathatja meg, hogy kár volt megválni tőle tavaly. Bár ha nem is ő, a nevével fémjelzett események már bizonyították, hogy a lehető legjobb döntést hozta vele kapcsolatban a Panthers. Ha nyer a Panthers, akkor amellett, hogy 1/1-gyel fognak állni ilyen meccseken, akkor pont egy éve nem szenvednek vereséget alapszakasz mérkőzésen.

 

Az Eaglestől kapott Hálaadás napi zakóról már megemlékeztem feljebb, összességében 29-17-1-es mérleget tudnak felmutatni. A Panthersnek pedig ez lesz az első meccse.

cardal

Chicago Bears @ Green Bay Packers 02:30

 

A Bears felfelé ívelő szezonja megtört a Denver ellen, de több dolog is hiányzott azon a mérkőzésen. Elsősorban a futójáték esett nagyon vissza a korábbi meccsekhez képest, Langford nem tudta tartani azt a formáját, amivel berobbant és helyettesítette Fortét, aki egyébként elvileg már bevethető lesz. Ezzel egyébként akkora gond nem is lett volna, mert ha nem megy a futójáték, akkor még ott a passzjáték, de Jeffery hiányával nem tudott mit kezdeni Cutler. A hírek szerint Jeffery is játékra jelentkezhet este.

 

A Packersnél pont a fordítottja történt, a kisebb törést követően ismét nyertek, ráadásul igen meggyőző játékkal rukkoltak elő Rodgersék és a teljes Packers a labda mindkét oldalán. A line of scrimmage-et dominálták, nagy nyomást tudtak helyezni Bridgewaterre és Peterson futásait is kordában tudták tartani. Támadóoldalon pedig Eddie Lacy idézte tavalyi formáját, Rodgers zsenialitása mellett.

 

A Bearsnél fontos lesz, hogy Cutlert mennyire tudja segíteni a futójáték, mert ha egysíkú pass heavy offense gameplanre kell átállni, akkor látva a múlt heti Packers pass rusht, nem tűnik egy leányálomnak a találkozó.

 

A Bears és a Packers közel azonos mennyiségű meccset játszott Hálaadáskor. Egyikük sem állandó résztvevő ilyenkor, de mivel a Dallas és Detroit meccsei mellett még egy csoportrangadót szoktak beszúrni ide (vagy esetleg pont a Lionsszal játszottak ekkor), ezért lehet az, hogy ilyen sokszor játszottak már. A Packers 14-19-2-vel, míg a Bears 16-15-2-es mérleget tud felmutatni. A múlt héten lehet átbillent a mérleg nyelve mindkét csapatnál és a Packers a vártnál könnyebben húzza be a meccset, de egy szoros meccs is kialakulhat, hiszen a Packers sem a konstans jó játékáról tett tanúbizonyságot az elmúlt néhány hétben.

12250020_1646582372270873_363625535135691325_n

 

Viszont van itt még valami, ami miatt különösen fontos lehet ez a meccs. A Packers szurkolók számára biztosan, de az egyszeri NFL rajongót is megérintheti, ha egy legenda mezét vonultatják vissza a szünetben. Brett Favre hazatér és nevét a Lambeau Field lelátója őrzi majd az idők végezetéig. Ha másért nem, ezért mindenképpen érdemes fennmaradni legalább a szünetig. Persze a meccs is jó lesz.

chigb

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!