Connect with us

Minden ami NFL

Ki a liga legjobb cornere?

Egy biztos, nem Richard Sherman vagy Darrelle Revis. Böngészve a statisztikákat, meg úgy a játékosok játékának a képét, négy jelöltem van. Ketten közülük a média által is komoly figyelmet kapnak és teljesítményükkel jó eséllyel pályáznak az év védője címére, egyikük az év visszatérője díjra esélyes, valamint van egy titkos, potenciális szupersztár is a négyesben.

 

tyrann-mathieu-patrick-peterson-nfl-st.-louis-rams-arizona-cardinals1-850x560

 

Tyrann Mathieu (CB, S), Arizona Cardinals

 

Mathieu a PFF legjobbra értékelt cornere, egész éves teljesítményét figyelembe véve nemcsak coverage-ben, de futás ellen is a liga legjobbja. A statisztikái is magukért beszélnék: 73 tackle, 14 leütött passz, 4 interception, melyből egyet vissza is hordott TD-re, 1 sack és egy kiharcolt fumble került idáig a neve mellé. Legnagyobb erőssége, hogy a secondary bármelyik pontján bevethető és képes elit teljesítményre, a snapek 66,7 %-ában volt corner, 24,4%-ban strong safety és 8.9%-ban free safety.

 

Josh Norman (CB), Carolina Panthers

 

Normannek az utóbbi forduló nem sikerült valami jóra, az irányítók passer ratingje már 39.9, ha felé dobnak, vagyis egy fokkal jobb, mintha csak a földhöz vágnák a labdát. Norman jelenleg a második Mathieu mögött a PFF-nél és gyakorlatilag csak azért, mert futás ellen nem olyan domináns, mint a Cardinals játékosa. Ugyanakkor Norman legalább akkora, ha nem nagyobb playmaker, 4 INT-jéből kettőt is visszahordott TD-re és két fumble-t is kiharcolt, ő engedte a legkevesebb elkapott yardot a cornerek közül, olyan elkapókat kapcsolt ki, mint Dez Bryant vagy Randall Cobb.

 

during their game at Bank of America Stadium on September 27, 2015 in Charlotte, North Carolina.

 

Patrick Peterson (CB), Arizona Cardinals

 

Még egy Cardinal, nem csoda, hogy ennyire hasít a védelem. Peterson karrierje legjobb évét produkálja, a tavalyi gyenge, cukorbetegséggel és sérülésekkel terhelt szezonja után idén virágzik és a védelem motorja. A felé dobott passzok 47.9%-át kapták csak el, 302 engedett yardja a második legkevesebb Josh Norman után és mindössze 1 TD-t engedett idén. Az irányítók passer ratingje, ha rá dobálnak, csak 57.8, AJ Green például csak két elkapásra és 24 yardra volt képes mellette. 2 INT és egy kiharcolt fumble került idén eddig a neve mellé.

 

Darius Slay (CB), Detroit Lions

 

Slay a PFF 4. legjobbra értékelt cornere idén (a harmadik egyébként a Broncosos Chris Harris), bár ez az NFL-es statisztikákon nem nagyon látszik az egyetlen interceptionjével. Ziggy Ansah mellett ő az egyetlen fénypontja az idei védelemnek és folyamatosan, tendenciózuson fejlődik. Beszédes statisztika, hogy 35 yardot engedett az utóbbi öt meccsén együtt! Ez idő alatt a PFF adatai alapján ő volt a második legjobb corner a ligában. Ráadásul Mathieu-hoz hasonlóan futás ellen is remekel, a konstans kezdő cornerek között a 7. legjobb értékelést kapta.

 

darius-slayjpg-5836870047eb084d

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!