Connect with us

Összefoglaló

Brees rekordok, de Lions win

A hétfő esti rangadó előtt azonban nézzük meg az eddig elmaradt vasárnapi meccsek összefoglalóját.

 

Chicago Bears – Minnesota Vikings 17-38

 

Teddy Bridgewater hibátlan játékával a Vikings simán kiütötte a Chicago Bears gárdáját az NFC North rangadóján. A másodéves irányító a Vikings mind az 5 TD-jét személyes szállította hazai pályán, négyet passzolt, egyet megfutott. 2012 óta nem volt a Vikingsnek 3 passzolt TD-je egy mérkőzésen, ami mondjuk nem meglepő egy olyan csapattól, akik magukénak tudhatják Adrian Petersont. De hogy ez mennyire ritka azért, azt jól mutatja a tény, hogy ez 45 mérkőzést jelent zsinórban 3 passzolt TD nélkül, ami NFL szinten a leghosszabb aktív széria volt, és majd kétszer annyi, mint a második helyen tanyázó 49ers eredménye (23 ilyen mérkőzés). Ironikus módon, az utolsó Vikings irányító, aki 4 TD-t kiosztott egy mérkőzésen az Brett Favre volt.

 

Teddy 20 passzból 17-et értékesített, igaz nem is vállalta túl magát, mindössze két passza repült 10 yardnál messzebb, az elért 231 yardjából 176-ot az elkapók tettek hozzá a játékokhoz elkapás után. Jerick McKinnon, Diggs, Wallace és Wright igazságosan elosztva kapta a labdákat, yardokban McKinnon (76), míg TD-kben Diggs (2) vitte a prímet.

 

 

A mérkőzést a Vikes végig kézben tartotta, egy percig nem volt kérdés, hogy behúzzák ezt a találkozót. Már az elején simán megléptek, miután a Bears az öltözőben maradt és kemény 10 yardot tudott megtenni az első negyedben, ezzel a legrosszabb negyedét produkálta idén a Medvék csapata. Ráadásul két turnovert is vétettek, Cutler egyszer eladta, egyszer Robison verte ki a kezéből a labdát majd vetődött rá teljesen simán.

 

A Bears zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, amivel végleg búcsúztak a rájátszástól, a Vikings számára viszont akár a csoportelsőség is meglehet, a rájátszás meg bőven lőtávolban van, nagy leeresztés kéne a végére ahhoz, hogy a lilákkal ne találkozzunk legalább a wild card körben.

 

 

Green Bay Packers – Oakland Raiders 30-20

 

A nagyon hektikusan teljesítő Packers miután végig aludta az első félidőt, viszonylag simán húzta be ezt a találkozót. Az első negyedben Carr kétszer is eladta a labdát, az elsőt Hyde egészen a 2 yardosig vitte vissza, de sportszerűtlen viselkedés miatt a 17 yardosról büntethetett a Packers. Négy játék után sikerült értékesíteni az ingyen labdát, Kuhn – miután seggre fejelte a védőjét – 5 yardról gyalogolt be.

 

Jöhetett vissza Carr, de egyből az első passzából újabb interceptiont dobott, amit Randall vitt vissza egészen az end zone-ig. Ez a 14 pont volt az összes, amit a Packers az első félidőben fel tudott mutatni. De ami ennél is nevetségesebb, hogy az egész félidő alatt a támadók kevesebb yardot tettek meg, mint a két visszahordásból termelt yard.

 

A második félidőre fordult a kocka, a támadók kezdtek el játszani és az elfáradó védelem nyelte a yardokat. Carr túllépett a kezdeti bakikon és 276 yardig jutott, két TD osztott ki, mindkettőt Amari Cooper kapta. Cooper 6 elkapásból szerzett 120 yardot, ezzel már rookie évében átlépte az 1000 yardos határt a fiatal tehetség.

 

 

Dicséretet érdemel David Bakhtiari, aki egész szezonban nem játszott valami jól, de ezen a mérkőzésen simán kivette a játékból a Raiders sztárvédőjét, Khalil Macket. A védők részéről Julius Peppers játszott újfent kiemelkedően, 2,5 sacket szerzett és volt két negatív yardos szerelésre is.

 

A Packers már biztosan rájátszás résztvevő, jövőhéten a Cardinals otthonába látogatnak, ahol a második kiemelésről dönthetnek majd a csapatok. Viszont ott a támadók részéről ez a játék kevés lesz, mert a Cards remek formában van, Rodgersnek fel kell kötnie a gatyáját rendesen.

 

Cincinnati Bengals – San Francisco 49ers 24-14

 

A Dalton nélkül felálló Bengals egy meglehetősen nézhetetlen mérkőzésen lépett túl a hibát hibára halmozó 49ers csapatán. A mérkőzést a védelmek dominálták, a Bengals oldaláról Vontaze Burfict, a 49ers részéről NaVorro Bowman vitte a hátán a csapatát míg a támadók mindkét oldalon csak szenvedtek. A Bengals futójátékát teljesen megölte a hazai csapat, míg a 49ers a sorozatos csúnya dropok ellenére is addig erőltette a passzjátékot, míg Gabbert 3-szor is eladta a labdát. A Bengals jövőhéten a Denverrel fogja leboxolni a pihenőhetet, a 49ers pedig nem maradt más, mint a draftra való készülés.

 

Arizona Cardinals – Philadelphia Eagles 40-17

 

Az újonc David Johnson hatalmas mérkőzést futott az Eagles ellen, gyakorlatilag szétfutotta a Phily védelmét, 187 yardot és 3 TD-t szerzett a földön, 29-szer kapta a kezébe a disznóbőrt. Továbbá az elkapásokból is kivette a részét négy elkapásból 42 yardot szorgoskodott össze, amivel simán túllépett a 200 scrimmage yardon. Összesen 108 yardot szerzett az első kontaktok után, ami a harmadik legtöbb ebben a szezonban. Az Eagles védők képtelenek voltak szerelni a fiatal futót, 9 alkalommal is tackle-t hibáztak rajta, ami végzetesnek bizonyult. A mérkőzés végére Bradford is összeomlott, előbb a harmadik negyed legvégén dobott egy picksixet Bucannonnak, majd a negyedik negyedben is eladta egyszer.

 

 

A Cardinals már biztosan megnyerte a csoportját, az Eaglesnek ugyan 6-8-as a mutatója, de még így is elérheti a csoport első helyét, de ehhez a hátralevő két csoportmeccset kötelezően be kell húzni a Redskins és a Giants ellen.

 

Detroit Lions – New Orleans Saints 35-27

 

A hétfő esti rangadó keretében a Lions látogatott a Saints csapatához, ahol Stafford szinte hibátlan játékával feledtették a múlt heti zakót. Ebben nagy segítségére volt a végre működő futójáték, Abdullah és Bell 148 yardot futott, ami majdnem yardra pontosan kétszerese annak, amit a szezon egészében átlagolt a Lions a földön a mérkőzésig (79,3 yard). Nem tömték ki őket labdával hisz előbbi 9, míg utóbbi 8 alkalommal futhatott, de ha megkapták a labdát akkor eredményesen gyalogoltak át a Saints védelmén, mindkettejük jegyzett 20 yardnál hosszabb futást.

 

A működő futójátéknak hála Staffordnak is könnyebb dolga volt, 25 passzából 22 volt sikeres összesen 254 yardért és 3 TD-ért. A gyors screen passzokra nem volt válasza a Saintsnek, 15 olyan passza volt sikeres Staffordnak, ami 5 yardot sem repült a levegőben, mindhárom touchdown ilyen passzokból született.

 

A mérkőzésen nagyon bekezdett a Lions, félidőre 21-3-as vezetéssel mehettek pihenni. Stafford összes TD passza az első félidőben született, amiből kettőt a hibátlanul játszó Golden Tate kapott. Renningan kedvence mindent elkapott, amit Stafford felé küldött, 6 elkapásból igaz csak 45 yardig jutott, de azt mind fontos szituációkban szerezte. Legtermelékenyebb elkapója ezúttal nem a WR sorból került ki, hanem a tavalyi elsőkörös tight end, Eric Ebron szerezte a legtöbb elkapott yardot, számszerint 79-et.

 

 

A második játékrészt is a Lions kezdte jobban, egy sima drive végén Abdullah volt eredményes, 15 yardos futott TD-vel növelte a Lions előnyét 28-3-ra. Aztán a Saints végre összekapta magát és zsinórban szerzett 17 ponttal zárkózott fel 28-20-ra. Előbb Cooks egy 27 yardos átadásból szerzett TD-t majd egy FG-t követően Colston is eredményes volt 11 yardról, ehhez kellett ugyan a kierőszakolt fumble, amit Kikaha okozott Abdullah kárára.

 

5 perccel a vége előtt sikerült először egy értelmezhető drive-ot vezetnie a negyedik negyedben a Lionsnak, melynek a végén Bell vitte be a labdát 1 yardról és hiába jött a válasz Breeséktől, már nem tudták megfordítani a mérkőzést, sőt a Lions utolsó támadásából még növelhette is volna az előnyét, de Prater 38 yardról hibázott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Saints úgy ment neki a második félidőnek, hogy Brees jobb lába megsérült, a mérkőzést követően MRI vizsgálat után derül ki, hogy padoznia kell-e az utolsó két mérkőzésen. Brees egyébként rekordot döntött a találkozón, 94 darab 300+ passzolt yardos mérkőzése van már, ezzel megelőzte Peyton Manninget. Emellett bekerült a 60.000-esek klubjába is, a történelemben negyedikként (Manning, Favre, Marino). Ráadásként pedig ez a tizedik 4000 yardos szezonja zsinórban, senkinek nem volt még hatnál több egymást követően.  

 

CWzZb9-WoAAi7am

 

Hiába a Saints feltámadása a végére, az első félidő eredménytelensége megbosszulta magát. Ezzel a vereséggel már biztosan negatív mérlegű szezont zárnak a szentek, Payton vezetése alatt először fordul elő, hogy két egymás követő szezonban megessen ez a gyalázat New Orleansben. Nem lepődnék meg, ha ez lenne Peyton utolsó szezonja a Saints élén, és vele együtt Brees jövője is kérdésessé válhat. De ha még rögtön nem is, 1-2 éven belül biztosan nagy változások lesznek és eljön az őrségváltás ideje a Szenteknél.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!