Connect with us

Összefoglaló

Bukott a Patriots és a Steelers is

Washington Redskins – Philadelphia Eagles 38-24

 

Cousins idegenben is tud, ha akar! Ahogy haladt a szezon és kiderült, hogy az NFC East csoportját akár negatív mutatóval is be lehet húzni, a Redskins volt az egyetlen a csoportból, akik kapcsoltak és megnyomták az alapszakasz végét. Zsinórban harmadik győzelmüket könyvelhették el, abból kettőt idegenben (Bears, Eagles). A teljes alapszakaszban nem nyert Mr. You Like That idegenben meccset előtte. Ezen a két idegenbeli meccsen 71%-os pontossággal passzolt, 665 yardot dobott és 5 TD mellé csak egy interception társult.

 

Futójáték és fal nélkül nehéz nyerni! Az Eagles az egész meccsen 14 alkalommal hívott futójátékot, ezekkel összesen 41 yardot sikerült abszolválni. Az Eagles támadófalánál ebben a fordulóban csak a Packersé játszott rosszabbul, Bradfordot 5-ször zsákolta be a Redskins védelme és további 9 alkalommal ütötték meg. Ami ennél is aggasztóbb az Eagles számára, hogy mindössze 5 playben blitzelt a Skins (második legkevesebb egy mérkőzésen a ligában idén), a többit megoldotta a standard pass rush. Olyan szinten sikerült dominálni a line of scrimmage vonalát a washingtoni védőknek, hogy Bradfordnak villanásnyi ideje volt legtöbbször, 56 passz kísérletéből 35 öt yardot se repült előre.

 

A labdabiztonság nagyon fontos! Bár Bradford passzokból nem adta el a labdát, de akárcsak Aaron Rodgers, ő is annyiszor volt megütve, hogy háromszor is felköhögte a labdát, igaz ebből csak egyszer vesztette el. További négy fumble-t vétett a csapat (Kelce, Celek, Sprolers, Ertz) ez pedig az álmos könyvek szerint sem jelent semmi jót. Összesen kettőt vesztettek el, abból ráadásul az egyiket Hall TD-re vissza is vitte. Egyébként ez volt DeAngelo Hall 5. fumble return TD-je karrierje során, ami az NFL történelmében a második legtöbb.

 

 

Playoff alakulás: Ezzel a győzelemmel a Skins eldöntötte az NFC East sorsát, akárhogy alakul az utolsó forduló, biztosan ők jutnak be a rájátszásba. Az Eagles pedig biztosan negatív mutatóval fogja zárni az évet, Chip Kelly irányítása alatt először.

 

Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 17-20

 

A csoportrangadókat sose szabad leírni! Szerintem a vérmesebb Ravens drukkerek sem gondolhatták azt, hogy a kórházválogatottjuk érdemben felveheti a versenyt a rájátszásért küzdő Acélvárosiakkal. Ehhez képest nem hogy megszorongatni tudták az országos esélyesnek tartott Steelerst, de a végén még a W betűnek is örülhettek.

 

A harmadik kísérleteket meg kell oldani! Ryan Mallett vezetésével ezen a mérkőzésen a Ravens együttese sokkal hatékonyabban oldotta meg a 3rd down szituációkat, mint Big Benék. 18 kísérletből Mallett 9-szer sikeresen passzolt 1st downt érően a harmadik kísérleteknél, ennél többet ebben a szezonban csak Josh McCown értékesített passzokból egy meccsen (10-et az ötödik héten). Ezzel szemben a Steelers 8-ból csak kétszer volt eredményes harmadikra.

 

https://vine.co/v/iquZimDJFn5

 

Antonio Brown és Roethlisberger is formán kívül volt. Sem a sztár elkapó, sem a Steelers irányítója nem írja be azt a mérkőzést az emlékkönyvébe. Big Ben 11-ből mindössze 3-szor tudott 15 yardnál hosszabb dobást értékesíteni, ráadásul mindkét eladott labdája is ilyen passzokból született. Brownt 11 alkalommal vette célba, ebből 7 lett elkapás összesen 61 yardért, ami bőven 10 yard alatti átlag, ez semmi esetre sem a megszokott a kiváló receivertől. Ráadásul Upshaw amatőr hibájának köszönhetik, hogy a Ravens nem zárta le a találkozót hamarabb, ugyanis a linebacker a semleges zónába állt fel, ezzel annulálta Smith 101 yardos INT return TD-jét.

 

Playoff alakulás: A Steelers nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, illetve ha a másik oldalról közelítjük meg, akkor Ryan Mallett számukra a legrosszabbkor játszotta élete mérkőzését. Így már hiába nyernek az utolsó fordulóban, nem csak az ő kezükben van a sorsuk.

 

Dallas Cowboys – Buffalo Bills 6-16

 

Sean Lee csúcsformában! A meglehetősen lassú tempójú és pontszegény mérkőzésen a védelmek domináltak. A Cowboys oldaláról az eddig sok sérüléssel küszködő kiváló linebacker, Sean Lee vitte a prímet. Gyakorlatilag mindenhol ott volt, 15 szerelést mutatott be, kétszer negatív yardért és 0,5 sack is bekerült a neve mellé.

 

Ha megy a futás, futni kell! Gillislee és Willams futásai remekül ültek, ketten együtt 169 yardot futkostak össze, 1-1 TD-vel. Taylor további 67 yardott rakott a földön a közösbe, így összesen 236 yardot futott a Bills a Boys védelme ellen.

 

Rex Ryan a troll! Ryantől nem áll távol a trollkodás, legyen szó akár a kapitányi kinevezésekkel való szurkálódásoktól vagy csak egy két csípős megjegyzésig. Hiába a szomorú statisztika, hogy a Bills zsinórban 16-szor nem jutott playoffba (leghosszabb aktív széria) a végjáték legnagyobb fricskája Ryané lehet. Ugyanis a zárófordulóban volt csapata ellen vezeti a Bölényeket és amennyiben nyernek, kiüthetik a Jetset a rájátszásból.

 

Indanapolis Colts – Miami Dolphins 18-12

 

Gore még képes villanni! Frank Gore nem tartozik a fiatal titánok közé, a maga 32 életévével kifejezetten veteránnak számít a posztján. Ennek megfelelően nem is teljesített kimagaslóan a szezonban, 100 yardot egyszer sem sikerült átlépnie és több mérkőzésen is teljesen le tudták szedni a pályáról. Ehhez képest most, mikor kellett, mert Luck után Hasselbeck is a padon találta magát, élőlépett és a hátán vitte a csapatot. 87 yardot futott, 5,7-es átlaggal és két TD-t is elért. Ebből 65 yardot az első kontakt után szerzett, ez idén a legjobb ilyen mutatója.

 

Tannehill stagnál. A Dolphins fiatal irányítója jó előjelekkel várhatta a szezont, folyamatos fejlődés jellemezte a játékát. Ennek ellenére idén ez volt a negyedik mérkőzése, ahol egy TD passzt sem tudott kiosztani, zsinórban másodszor. Viszont interception az becsúszott és nagy szerencséje van, hogy csak egy, legalább kettőnél óriási szerencséje volt.

 

Jarvis Landry előlépett! A másodéves elkapó ezen a meccsen megszerzett 111 yardjával átlépte az 1000 yardos határt. 11-szer vette célba Tannehill, ebből 7-et váltott yardokra, ráadásul 43 yardot tett hozzá az elkapások után. Nem mellesleg ő lett a Dophins történetének első játékosa, aki egy szezonban 100-nál több elkapást mutatott be.

 

 

Playoff alakulás: A Dolphins kapcsán nincs miről beszélni, egészen biztosan lemaradnak a rájátszásról. A Colts hazai pályán fogadja majd a Titanst, és hiába nyernek, ahhoz hogy a playoffban is pályára léphessenek a Texans vereségén kívül több másik találkozó kedvező alakulására is szükségük van.

 

New England Patriots – New York Jets 20-26

 

Brandon Marshall tarol! A holtszezonban egy hátsókörös pickért megszerzett elkapó viszi a hátán eddig a Jets passzjátékát. Playmaking képességeit remekül ki tudja használni Fitzmagic, és vele az eddig főleg futásokra épülő Jets offense sokkal veszélyesebb lett. A szezon során kilencedik alkalommal jutott 100 yard fölé, most épp 115 yarddal büntette a Pats védelmét és két TD-t is elért.

 

A szakáll hátrány a passzolásban! Fitzpatrick bozontos arcszőrzete nem egy poénnak szolgált eddig alapanyagul, ám a szezon folyamán az irányító úgy döntött kicsit rendbeszedi a rakoncátlan arcszőrzetet. Az eredmény kézzelfogható, a fazonigazítás előtt: 5-5-ös mérleg, 16 TD, 11 INT, 219,9 yard/game, 58,4%-os pontosság. Amióta nem úgy néz ki, mint egy ősember: 5-0-ás mérleg, 13 TD, 1 INT, 305 yard/game, 64,5%-os pontosság. Áramvonalas fejjel jobban megy!

 

Revis nem szereti Bradyt! Derrelle Revis a harmadik negyed elején egy Gronknak szánt passzt csent el Bradytől. Ez volt a harmadik interception, amit a New England kiválóságától ellopott, a legtöbb akármelyik QB-tól Revis listáján.

 

 

Playoff alakulás: A Jets ezzel a győzelemmel a saját kezébe vette a sorsát, jelenleg PO helyen vannak és ha az utolsó fordulóban megverik a Billst, biztosan rájátszásrésztvevők.


Cleveland Browns – Kansas City Chiefs 13-17

 

Manziel ha passzolni nem is, futni tud! Manziel kevés híján több yardot talpalt a földön, mint amennyit passzokból hozzá tudott tenni a mérkőzéshez. 32 passz kísérletéből mindőssze 13 volt sikeres (40%) 136 yardért, a földön viszont 11-szer iramodott neki, amiből 108 yardot szerzett. Ennél többet idén egy mérkőzésen csak Mariota tett meg a földön (week 13, 112 yard).

 

 

Peters vadállat! A rookie defensive back a bye week óta megtáltosodott, a Manzieltől elcsent interceptionnel már 8 egységnél jár, ami a második legtöbb ever egy szezonban rookie játékostól. Amióta pihenőn volt a Chiefs, 25,7-es passer ratinget engedélyez és nem kapott TD-t, ha rádobáltak az irányítók.

 

Lassan, de biztosan! A Browns a negyedik negyedben egy mezőnygóllal szépítette az eredményt. Sikerült ez 21 játékból elérniük, ami az elmúlt 4 szezon leghosszabb támadódrive-ja lett.
Playoff alakulása: A Chiefs ezzel a győzelemmel 1-5-ös mérlegről biztosította a rájátszását, ami egészen elképesztő teljesítmény. Zsinórban 9-et nyertek, utoljára a 2013-as menetelés alatt sikerült ennyit zsinórban győznie Alex Smith csapatának.

 

Tennessee Titans – Houston Texans 6-34

 

Nagyjából a „legyünk már túl a szezonból hátralévő mérkőzéseken” hangulat uralkodott a hazaiakon, beszéljünk játékosokról, szurkolókról. Az első negyedben két fumble-t sikerült összehozni a vendéglátóknak, összesen négy labdaeladással zárták a találkozót, amiből a Texans 17 pontot tett az eredményjelzőre. Az utolsó negyedben összejött a becsület TD, így elkerülték a hazaiak a nullázást, melyre saját pályájukon utoljára 1976. december 11-én volt példa. Igaz, mindez másfél percen múlt.

 

 

A Houston kegyetlenül kihasználta már a találkozó elején az ellenfele hibáit és gyakorlatilag már ideje korán biztosította győzelmét. J.J. Watt első sackjét szerezte azt követően, hogy jobb csuklója eltört. A Seahawks edző keretéből igazolt irányító, B.J. Daniels élete első sikeres NFL átadását jegyezhette, Weeden pedig nagyon úgy fest, hogy előkészítette a terepet Hoyer számára, hogy rájátszásba vezesse az utolsó mérkőzésen a csapatot, ami a 2-5-ös szezonkezdet tükrében több mint örömteli náluk.

 

(Ady)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!